androzek 02.06.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Czyli piec najtańszy z najtańszych ( przy zakupie bo przy eksploatacji ni koniecznie ).Jeśli all inclusive to cena do przełknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 03.06.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam i proszę o opinię czy za wodę, kanalizację wewnątrz bud oraz ogrzewanie gazowe 25 000 zł to cena do przyjęcia? piec ma koszt w granicach 3-4 tys. zł, Pozdrawiam Moim zdaniem porównywać można tylko robociznę, ponieważ ceny materiałów i wyposażenia mogą być diametralnie różne. U mnie sam kocioł gazowy z zasobnikiem wyszedł bodaj ponad 10 000zł. W podpięciu wody miałem też montaż stelaży - 3 szt (85zł/szt). Ceny rurek PEXAL (podłogówka, grzejniki) wahają się od 1,5zł (Castorama) do 6zł. Nie polecam montażu tych najtańszych, ponieważ kucie posadzki po kilku latach eksploatacji to niezbyt przyjemna perspektywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 04.06.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ale cisza i nikt nie chwali się fotkami?!!! mam kolejną wycenę tym razem tylko na robociznę wod-kan i c.o. 6300,00 zł. Z piecem gazowym to narazie propozycja wykonawcy ale napewno nie wezmę takiego który będzie zżerał nas p.óźniej jak przyjdą rachunki.Dodałam nowe fotki trochę nie wyraźne nie włączyłam lampy zwłaszcza te wewnątrz budynku i mam kolejne pytanie ekipa od dachu mi mówi że ocieplenie 15 cm wystarczy i ż dawanie kolejnej 5 cm warstwy to strata kasy. Jakie macie zdanie?Ewelina jaka decyzja po wizycie melodia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 04.06.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 ekipa od dachu mi mówi że ocieplenie 15 cm wystarczy i ż dawanie kolejnej 5 cm warstwy to strata kasy. Jakie macie zdanie? Mam zdanie, że to mało. W sumie ważne są tutaj parametry wełny, ja przy λD=0.039 W/mK dałem 20cm (15cm między krokwie i 5cm na całość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka79 04.06.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 ekipa od dachu mi mówi że ocieplenie 15 cm wystarczy i ż dawanie kolejnej 5 cm warstwy to strata kasy. Jakie macie zdanie? ja planuję 16 + 10- wydaje mi się że jeśli chodzi o ocieplenie poddasza to wełny nigdy za mało. Tak przy okazji mam pytanko, ile potrzeba m2 wełny? Chciałbym określić wcześniej w miarę precyzyjnie, bo będę sprowadzał i nie za bardzo będę mógł zwrócić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 04.06.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 18 cm między krokwiami wełny Rockwool Toprock i 5 w poprzek Superrock.Nie chodzi tylko o zime ale też o lato.dach ma izolować od ciepła.Polecam Melodiowcom rolety na okna zewnetrzne takie z siateczki.Bez nich w te pogodę na poddaszu jest tragedia,pomimo doskonałej izolacji - okna dachowę grzeją jak kominek lub grzejnik.PS nie wierz "fahofcom" im sie nie chce tej wełny układać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasik 04.06.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Wreszcie miałem więcej wolnego i stworzyłem album ze zdjęciami naszego domkuhttp://przemasik.ao.pl/budowa się rozpoczęła 12.03.2008 i zakończyła 9.05.2008 oczywiście na etapie więźby dachowej. Nasza super ekipa była super zorganizowana i stąd też takie tępo. Obecnie czekamy na dekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 05.06.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 ludzie czy jest powazny bank w tym kraju, miesiac czekam w pieprzonym polbanku na druga transze i nic a jak slysze w sluchawce o cokolwiek pytam haslo 7 dni roboczych to dostaje febry, malo tego karta polbanku pobieralam u nas z bankomatu pko ostatnie 3 tys z kredytui oddalo mi karte a nie dalo kasy a malo tego z konta zostalo zdjete jakbym ja dostala, musialam jechac do polbanku skladac reklamacje i czekac okolo 2 tygodni. jak pech to pech na kazdym kroku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 05.06.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Ja to chyba mam szczęście (mBank). Ostatnia transza wypłacona, a bank w zasadzie średnio się przykładał do weryfikacji przeprowadzonych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 07.06.2008 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 wczoraj zadzwonilam do nich i powiedzialam ze mam propozycje przeniesienia tego kredytu to banku slaskiego i przy takim ich traktowaniu zastanawiam sie bardzo nad ta propozycja, wiec paniusia w ciagu pieciu minut znalazla telefon do odpowiedniej osoby w warszawie zeby dowiedziec sie dlaczego po miesiacu od zlozenia o druga transze jeszcze nie mam tych pieniedzy no i dowiedzialam sie ze najpozniej w poniedzialek pieniadze maja isc do uruchomienia. paniusia poprosila tez zebym do niej zadzwonila jezeli w poniedzialek te pieniadze nie przejda.po niedzieli zalewaja mi strop i mysle ze w polowie miesiaca wejdzie dekarz, az boje sie tych wydatkow na dach, wczoraj zamowilam okna na dol, tak kazal majster bo jak wejdzie dekarz to na dole moze juz dzialac elektryk i hydraulik. mialam problem czy braz czy zloty dab ale przy brazaowym dachu zdecydowalam sie jednak na braz i w tej samej tonacji drzwi wejsciowe i bramy garazowe. na podlogi mam zamowione panele drewniane w kolorze doussier nie wiem jak to wszystko bedzie gralo ale nie ma juz odwolania. w kolo komina dam jasne plytki i rozjasni to wszystko9 troche. mam zdjecia z budowy ale nie moge doprosic sie u synusia zeby mi wrzucil je tu na forum. pozdrawiam wszystkich serdecznie,mam teraz troche wiecej optymizmu ze zdaze do listopada zeby tylko byla ladna pogoda jak wejdzie dekarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 07.06.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 wydaje mi się że jeśli chodzi o ocieplenie poddasza to wełny nigdy za mało. Chyba "za dużo" Ale ja też mam z tym powiedzeniem problem myli mi się "za mało" z "nigdy dość" Do rzeczy - meldujemy, że Melodia w Dobrej k/Szczecina ma już wykopane fundamenty (stan na Dzień Dziecka). W związku z rozpoczęciem inwestycji mamy kilka pytań: Androzku jaki kolor mają Twoje okna i kto je zrobił jeżeli jest to producent ogólnopolski; do Melodiowców, którzy mają odkurzacz centralny kiedy zakładać, ile macie gniazd i w których pomieszczeniach no i czy to Wam wystarcza czy zrobilibyście dodatkowe i gdzie. Uff. To tak na początek. Pozdrawiamy. P.S. Kredyt w DB - na razie jesteśmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 07.06.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 No wreszcie Oczki!!!Okna Budvar,profil Trocal,złoty dąb ale nie polecam,małe mogą być ale duże już obydwa reklamowałemGniazdo odkurzacza - dół ścianka między salonem a kuchnią,ściana przy wejściu do łazienki,góra między pokojem nad garażem a wejściem do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 08.06.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Androzek pamietam ze pisales ze gdybys drugi raz budowal na tej dzialce to znow stawialbys Melodie.Czy chodzi o to ze do akurat twojej dzialki ten dom najbardziej Ci pasuje czy projekt jest wg Ciebie "doskonaly" Pytam gdyz caly czas bije sie z myslami co z poddaszem.Czy pokoje z samymi oknami dachowymi sa wygodne do mieszkania?U nas maja byc tam tylko sypialnie ale nigdy nie wiadomo czy ktores z dzieci nie bedzie chcialo zamieszkac z nami "na dluzej" dlatego mam ciagle rozterki czy nie lepiej budowac domu z jakims balkonikiem a przynajmniej lukarna?Melodia nadal najbardziej odpowiada mi stylistycznie ale przeciez wewnatrz spedze reszte swoich dni..........moze powiesz o swoich odczuciach bo juz troszke w niej pomieszkujesz. A tak z ciekawosci jakeij firmy masz PC i czy warto bylo ja montowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 08.06.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 1.Nie ma projektów idealnych.2.Ja zbudowałem dom nie dla wroga,nie dla przyjaciela a dla siebie.3.Nie mysl za dużo tylko buduj Melodię.4.Być może gdybym miał dużą działkę wybudowałbym dom parterowy nie wiem - nigdy nie mów nigdy.5.Zaręczam,że na górze jest dosyć miejsca.Wystarczy miejsca dla 1 rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 08.06.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Dzieki-chyba rzeczywiscie mysle zbyt duzo U nas dzialka jest spora i parterowka spokojnie by sie zmiescila jednak wole miec czesc sypialniania na pietrze (zawsze to mniej slychac ) no i wykorzystac dach ktory i tak sporo w takim domku kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 09.06.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Androżku, możesz się pochwalić producentami płytek - szczególnie łazienka góra jest dla mnie interesująca. Byłbym również wdzięczny za klika zdjęć z łazienki na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti333 10.06.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 oglądaliśmy Melodę (dzięki Przemasik) i potwierdzam domek jest fajny i duży !!! Jeśli ktoś ma wątpliwości odnośnie poddasza, to jest ono ogromne- co prawda po podniesieniu. Zdecydowaliśmy, że jednak nie będziemy dawać żadnych lukarn i kilka innych decyzji. Jeszcze długa droga przed nami........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 10.06.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 troche prubuje poruszać suię po tym forum więc przepraszam za zamieszanie;:_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 10.06.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 poszerzam grono budujących melodię troche poruszam sie tu jescze nieudolnie al eprosze o wyrozumiałość jeśli ktoś ma linki do zdjęć wybudowanej już melodii byłbym wdzięczny najlepiej w odbiciu lustrzanym i garażem dwustanowiskowym pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 11.06.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witamy wszystkich sympatyków i już budujących Melodie Od czwartku jesteśmy właścicielami projektu Melodia ale decyzja o jej zakupie zapadła kilka miesięcy temu - byliśmy nawet u jaendrju któremu dziękujemy za miłe przyjęcie i szczegółowe tłumaczenia dotyczące budowy Będziemy realizować projekt w lustrzanym odbiciu ale przed nami jeszcze etap adaptacji będziemy wprowadzać zmiany tj: 1. wyciągnięcie salonu kosztem tarasu- taras będzie umiejscowiony na bocznej stronie salonu. Mamy nadzieję, że dzięki takiej operacji zwiększy się znacznie salon i wtedy nie będzie problemu z postawieniem telewizora obok kominka 2. na górze zamiast 3 okien obok siebie zostawiłbym 2 okna ?? myślimy nad tym 3. zastanawiamy się mocno nad podniesieniem o jeden "pustak" góry?? 4. Drzwi do garażu zwiększamy na 5 m 5. w dachu powstanie jedna lukarna 6. planujemy skrócić ściankę ? ( tak aby ułatwić komunikację kuchnia-jadalnia-salon) oddzielającą kuchnię od salonu ? Musimy się dopisać jeszcze do mapy Polskich Melodii Rzeszów/Matysówka prawa strona niedaleko jaendrju Pozdrawiam - żeńska połowa Wójcików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts