malgocha 26.06.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 mam pytanie do tych co juz mieszkaja gdzie macie umiejscowiona lodowke? moze jakies fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 28.06.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 http://www.pablooo.ao.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasik 29.06.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 pablooo-exe zapraszamy do Łochowa jak chcecie obejżeć na żywo domek, to tylko 40 kilometrów od Was.U nas już dach skończony.pozdrwaiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 01.07.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Witaj pablooo, wpraszałam się na Twoją budowę , ale sądząc po zdjęciach my jesteśmy nieco bardziej zaawansowani w realizacji harmonogramu prac . Po prawie miesięcznym przestoju spowodowanym brakiem koordynacji między ekipą murarską a cieśielsko-dekarską "robi się" dach-obecnie etap deskowania i papowania. Z robót murarskich pozostały ścianki działowe poddasza, które będą w zupełnie innych miejscach niż w projekcie oryginalnym i taras od strony ogrodu. Aaaa, no i chudziak, bo my "jak nie ludzie" , tzn chudziak na końcu . Powoli skłaniamy się do zakupu okien Oknoplast Platinium, kolor orzech. Pozdrawiam wakacyjnie wszystkich budujących i mieszkających . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasik 01.07.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Widzę że z okolic mazowieckiego to my jesteśmy najbardziej zaawansowani . Teraz czekamy już na okna i drzwi będziemy ciągnąć dalej w środku co się tylko da tak aby kto wie może w tym roku jeszcze pomieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 01.07.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 przemasik dzieki za zaproszenie odezwiemy się na pewno na priv upiorko, a propo tego stanu, to co jest teraz, to miało byc na wrzesień, ubiegłego roku takich mamy szybkich fachowców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 01.07.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 ja caly czas o tych cokolikach na zewnatrz, murarz moj nogfdy tego nie robil, bazyl z czego one sa robione jak byles przy tym to powiedz bardziej szczegolowo, pilne bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapinek 02.07.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Widzę że z okolic mazowieckiego to my jesteśmy najbardziej zaawansowani . Teraz czekamy już na okna i drzwi będziemy ciągnąć dalej w środku co się tylko da tak aby kto wie może w tym roku jeszcze pomieszkać Witam wszystkich, Dawno mnie nie bylo. My tez jestesmy w peletonie na mazowszu. http://www.pawelion.ao.pl dawne http://www.agapinek.ao.pl cos nie dzialalo z ao.pl i maz zmienil na swoj. dzisiaj pomiar okien i wizyta goscia od elewacji. 15.07 maja wchodzic tynkarze (troche strach- podobno duzo stresu z tymi tynkami) pozniej hydraulik no i dalej okna/dzrwi i elewacje. Pozdrawiam wszystkich, agapinek podawajcie adresy swoich albumow on line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 02.07.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Witam Pytanie moje dotyczy fundamentów:Czy zastanawialiście sie nad tym żeby obniżyc ławy i tym samym ścianę fundamentową dałoby to obniżenie całości budynku i co za tym idzie zlikwidowanie podjazdu do garażu oraz przynajmniej zlikwidowanie jednego stopnia do wejścia.prosze o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasik 02.07.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Ja nigdy nie zastanawiałem sie na obniżeniem fundamentu wręcz przeciwnie raczej nad podniesieniem. I tak też mamy zrobione.Garaż i kotłownia została powiedzmy na tym samym poziomie co w planach natomiast reszta jest podniesiona o jeden bloczek fundamentowy. Jak wyrównasz teren i dowieziesz czarnoziemu to na pewno nie będzie za duży wjazd a plus taki że woda deszczówka nie będzie podchodzić pod bramę garażową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 02.07.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 czy nikt mi nie odpowie????????????????????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 03.07.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 bazyl z czego one sa robione jak byles przy tym to powiedz bardziej szczegolowo, pilne bardzo prosze Ja nie mam żadnych cokolików jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 07.07.2008 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 caly czas chodzi mi o te narozniki zewnatrz domu bo murarz moj glupa pali ze nie wie z czego to sie robi. w ktorym miejscu macie lodowke ci co nie maja zachowanka?????????????????????????????????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 07.07.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Narożników nie posiadam, natomiast robi się je ze styropianu lub możesz je sobie wymurować, tylko przydałby się wtedy jakiś fundament. Lodówki również nie posiadam, natomiast nie widzę innej opcji, jak lodówka na ścianie oddzielającej salon od kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PODLASIE2 07.07.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Od dłuższego czasu śledizmy forum muratora i tak naprawdę zastanawialiśmy się nad kkilkoma projektami, ale to właśnie projekt Melodia najbardziej nam odpowiada. Wcześniej szukaliśmy projetktu domu parterowego z dachem 20 stopni, jednak porozmowie z architektem i po przeczytaniu dokładnie planu zagospodarowania przestrzennego zorientowaliśmy się, że nie możemy takiego domu postawić bo kąt nachylenia dachu musi być od 35-45 stopni. I od nowa poszukiwania...znależiśmy Melodię i w czwartek 03 lipca zakupiliśmy projekt- czekamy na przesyłkę i śledzimy forum. Czy ktoś byduje na podlasiu bo nie znalazłam nikogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasik 07.07.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Zapewne wiele osób buduje jeszcze na podlasiu Meledie ale pewnie sie nie ujawnia albo nie wie o istnieniu tego forum. Z najbliższych okolic gdzie jest budowana Melodia to Siedlce, Łochów (czyli my) a dalej to już okolice Warszawy . pozdrawiam nowego forumowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelKa 08.07.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Hejka, po miesiącu poszukiwań i przewałkowaniu setek projektów natrafiliśmy (a raczej moja żonka ) na projekt 'Melodia', który wydaje się być najbliższy temu czego szukaliśmy. Teraz czekamy na warunki zabudowy i zbieramy się do zamówienia projektu. Mam małe pytanko, czy istnieje możliwość zobaczenia ‘Melodii” już wykończonej albo w trakcie realizacji w Warszawie albo jej okolicach?? Na mapce widziałem 4 takie i ciekaw jestem czy osoby te nadal są aktywne na forum i chętne do prezentacji Pozdrawiam forumowiczów, Paweł K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 08.07.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam nowych fanów Melodii. PawelKa-jeśli mogę coś doradzić to jeśli masz architekta, który opracuje Ci projekt "na bazie" Melodii (tzn bryła, układ pomieszczeń, ew Wasze modyfikacje) to zamów projekt u niego. Widziałam projekty z innych biur i chyba nie jestem jedyną osobą w tym gronie która stwierdzi, że ten projekt (w sensie przejrzystości, dokładności obliczeń itp) to fuszerka: nieczytelny (skala 1:100), z błędami (patrz problemy z daszkiem nad wykuszem) itp. Finansowo: uwzględniając koszty adaptacji, ew poprawek i wszystkiego co architekt adaptujący robi-porównywalne z wykonaniem projektu na zamówienie (przynajmniej w Siedlcach) Wprowadzenie nawet drobnych zmian w projekcie sprawia że jest jeszcze bardziej nieczytelny. Podsumowując: domek cacy, projekt beee (chyba że biuro Krajobrazy coś poprawiło po interwencjach klientów). Nasz domek właśnie "ubiera się" w dachówkę. Z najważniejszych zmian pozostała likwidacja wykusza, przeniesienie komina (a więc i kominka) na środek ściany między kuchnią i salonem i całkowicie zmieniony podział pomieszczeń na poddaszu. Pozostałe zmiany to praktycznie kosmetyka.Chetnych do obejrzenia naszego domku zapraszamy-my dzięki takiej wizycie u androzka podjęlismy wiele ważnych decyzji o ostatecznym kształcie naszego domu.PozdrawiamyUpiorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 08.07.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 ludzie , po tym podniesieniu gory o dwa pustaki tam jest lotnisko, jak ja to ogrzeje , od poniedzialku robia mi dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thelma 09.07.2008 02:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam Widzę, że należymy do kolejnego „pokolenia” melodiowiczów: Pierwsza generacja już się cieszy kominkiem w salonie (nie)małym, ogląda świat (albo przynajmniej sąsiadów) z wykusza (gwieździstego lub prostokątnego) i zastanawia się po co im było takie (nie)duże poddasze. My należymy do nowych nabywców projektu. Cieszę się, że jest sporo Waszych wpisów, które są konkretne, wyjaśniająca, a czasami tylko stawiające pytania (co też daje do myślenia . Mam nadzieję, że to, o czym pisze Upiorka i kilku innych forumowiczów i forumowiczek już zostało skorygowane (nie będę się rozpisywać nad szczegółami technicznymi, bo się na tym po prostu nie znam). My zamierzamy stawiać Melodię w okolicach Torunia. Jeśli ktoś mógłby nam pokazać ten domek w rzeczywistości to bardzo by nam to pomogło w rozstrzyganiu naszych wątpliwości dotyczących ewentualnych zmian w projekcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts