przemasik 07.09.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 My podnieśliśmy budynek o 2 pustaki ale i zarazem wyciągneliśmy dach oraz powiększyliśmy bramę garażową i nie wdać żeby budynek dziwnie wyglądał. Oczywiście jezeli zdjecia się robi z bliska od dołu to bedzie ten efekt grzyba na każdym domu. Więc należy rozpatrywać wygląd z pewnej odległości. Niebawem postaram się wkleić swoje zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 08.09.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam,Dodałam kilka nowych zdjęć. Wod-kan i elektryka wykonana od 3 tygodni czekam na tynkarzy. Parapety wew zamówione padło na Brecia Aurora konglomerat, bardzo podobają mi się drewniane ale obawiam się problemów z drewnem. Jak widać na zdjęciach w salonie zrobiliśmy otwór na kominek, tym sposobem będzie więcej miejsca w salonie. Nie wiem jak u Was ale na naszej budowie jest wiecznie coś do sprzątnięcia 1 dzień sprzątanie środka 2 dni porządki wokół domu -ale dzięki nim widać powierzchnię działki zostało jeszcze rozplantowanie ziemi za budynkiem. Pytanko kiedy lepiej posiać trawkę jesienią czy wiosną i czy ktoś z Was zna cenę trawy w rolkach?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 08.09.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Nowe zdjęcia Melodii na http://www.androzek.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 09.09.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witaj Androżek. Wkrótce rozpoczynjam budowę podobnej Natalii, obejżałem Twoje zdjęcia (fajnie będziesz mieszkał) i mam pytane o strop. Jest z płyt kanałowych (żerań?).Czy dobrze widzaiłem, że do sufitu kręciłeś płyty gk? I jeśli masz kominek z dgp, to jak zrobiłeś przepusty w tym stropie? I wogóle, czy porównywałeś cenę Twojego stropu do cany za Twrivę? Gra warta świeczki, bo tez myślałem o takim rozwiązaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 09.09.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 1....nie będę mieszkał a już mieszkam od roku...2...płyty z betonu sprężonego - lżejsze od żerańśkich ( przynajmniej tak mówiono...montaż stropu 4 godziny plus potam "dolewanie betonu" w niektórych miejscach3....sufity podwieszane w niektórych miejscach...4....kominek rekreacyjny bez DGP - nie lubię suchego powietrze i kurzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 09.09.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Abstrahując od faktu, że mogę zrobić zdjęcie tak, że dom będzie wyglądał "bunkrowato", a także mogę zrobić tak że brama zdominuje cały front, to chciałbym nawiązać do jednej kwestii: Wydaje się,że podniesienie góry o ileś tam pustaków przyniosło dobry efekt użytkowy ale zły wizualny Problem w tym, że ścianka nie została podniesiona nawet o 1 cm , więc jeśli ktoś rozważa takie rozwiązanie, to proponowałbym może nawet obniżenie ścianki, gdyż okazuje się że nawet budowa zgodnie z projektem może wywołać efekt "grzybowo-bunkrowaty" pozdrawiam No to ja mam przewidzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 09.09.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Androżku piękna ta Twoja trawka !!!własnoręcznie siana czy rolowana?Moje nowe zdjęcia http://www.ma.ska.ao.pl lub wystarczy kliknąć na domek www poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 09.09.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Najsampierw przygotowanie ziemi - około 1,5 miesiąca - przekopanie,odchwaszczenie,wyrównanie,przekopanie z nową ziemią.Potem sianie i czekanie na wzrost i ciągłe podlewanie - 1 miesiąc a następnie koszenie 1xw tygodniu ( polecam jednak kosiarkę spalinową ).Trawa nie wszędzie wzeszła równomienie dlatego wczoraj było koszenie a dziś będzie nawożenie i podlewanie.A na jesień trzeba kupić areator i takm przez 200 lat i będzie angielski trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 09.09.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Trawki pozazdrościć. Jak tylko skończę z ociepleniem zabieram się za sianie, może na wiosnę będzie choć trochę zielono... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 10.09.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 witajcie ,dawno sie nie odzywalam ale mam tempo zawrotne bo za poltora miesiaca musze wyprowadzic sie z mieszkania a zostalo jeszcze duzo do zrobienia, powoli wywoze sie z mieszkania bedzie potem mniej.musze poprosic syna zeby w koncu wkleil mi zdjecia. kominek mam z piaskowca i nie zaluje, ladnie wyglada z rozprowadzeniem na caly dom ciepla przez nawiewy 10 tys. dom budowany mam z pustaka plus sretopian 12 tynk chce dac odcien zieleni ale jeszcze mysle. okna drzwi ze swietlikiem. dach ciemny braz.gore powiekszylismy o dwa pustaki i tez nie zaluje bo bedzie mieszkal tam syn w oddzielnym gosp. ma taki duzy salon i jad.kucnie nad parterem dalej lazienka wieksza jak na dole potem nad garazem duzy pokoj w przyszlosci dziecinny, obok maly pokoik komputerowy i sypalnia wielkosci dwoch pokoikow na dole z wejsciem do garderoby. wszystkim bardziej podoba sie uklad u gory. parapety dalam w kolorze bezu mamrmur jak na razie tylko jednej znajomej sie nie podobaly ale jak mowi androzek o gustach sie nie dyskutuje kazdy robi dom dla sieebie i tak jemu odpowiada. na kierowniku budowy radze nie oszczedzac wiem do z doswiadczenia jestem w trakcie jego zmiany. skurwiel nie zrobil mi projektu zamiennego i moglabym obudzic sie z reka w nocniku,teraz bedzie mnie to kosztowalo ok 4 tys. ale mam juz zallatwione w inspet. ta zmiane i powiedzieli ze kontroli nie bedzie dopiero przy odbiorze.plyki w wiatrolapie i holu mam z paradyza 20 na 40 polowa bez polowa braz nie wiem jeszcze jaki wzor wymyslic. w salonie daje ciemna deske barlin. w pokojach dab. wszystko z przebojami nieprzyjemnymi ale staram sie zaraz to wymazywac z pamieci bo nie dozylabym konca budowy, dla tych ktorzy nie rozpoczeli jeszcze budowy......... radze przesunac sciane salonu kosztem tarasu sciagnelam to od betty z torunia i swietne rozwiazanie i na kominek i telewizor. osoby zainteresowane z okolic rypina kujawsko pomorskie serdecznie zapraszam pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 10.09.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 WitamPrawie godzinę spędziłam na przeglądaniu forum i nie znalazłam POMOCYile wyszło Wam, m2 tynków wewnętrznych?????Od wczoraj weszli tynkarze 14 m2 + tynk gipsowy 21,90 baumitPozdrawiam i z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 10.09.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Chiba cóś koło 410 m2 ale głowy nie dam uciąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 10.09.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 A moi tynkarze wpierają mi że napewno 600 m2 jak nie więcejBardzo proszę pozostałych o dane będę się kłucić i chodzić z miarką jeśli słowa Androżka się potwierdząPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 10.09.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Tynki mam wszędzie na ścianach i sufitach oraz scianie kolankowej.Skoro wzięli ode mnie 10 kzł a cenili się na 25 zł/m to rachunek się chyba zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 10.09.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 U mnie było chyba około 500m2. Na górze mam podobnie jak u Androżka (układ), przy czym ścianka kolankowa nie tynkowana. W domu sufit w holu bez tynku, garaż otynkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 10.09.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Androżku, dziękuję za fotki. "Doklejamy" ściankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha 10.09.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 za tynki z agregatu cementowo wapienne zaplacilam 17.400 po 24 zl za metr kwadratowy, nie mam kalkulatorka pod reka mozna przeliczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 11.09.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Oj widzę, że rozbieżności są spore Androzek 400 m Bazhyl 500m a małgocha 725 m chyba trzeba będzie jednak pomierzyć ściany i sufity ) Dziękuję za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasik 11.09.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Rozbieżność 400-500 metrów jest jeszcze dopuszczalna ale ponad 700 to już chyba lekka przesada. U nas tynki jutro kończą więc myślę że ja jutro bedę dokładniej wiedział ile jest u nas.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 11.09.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Z czego robiliście instlację wodną i grzewczą.Jaki piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts