androzek 17.11.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Mam zakopane 4 beczki po 200 l przy odprowadzeniu rynien.Spływ wody z dachu nie jest równomierny,najwiecej przyjmuje rynna przy lewej granicy garażu.Przy normalnych opadach nie ma problemu z poddopieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAZZI 17.11.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ok, Androżek, ale co z drenami wokół budynku? Czy zrobiłeś jakąś opaskę?Zastanawiam się nad poprowadzeniem rury 100 dookoła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 17.11.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Wg mnie albo beczki albo opaska - rura drenażowa dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka123 27.11.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Witam! Od niedawna jestem posiadaczką projektu wierzba II .Długo zastanawialam sie też na MELODIĄ. Będę budowała domek w Stojadłachk/Mińska Mazowieckiego. Jestem na etapie szukania dobrej , taniej ekipy.Mam ogromna prośbę do Pabloo-exe, który pobudowal swój śliczny domek w Barczącej.Czy byłaby taka możliwość, abyś podał mi namiary do swoich fachowców? . Z tego co wyczytałam to wzięli od Ciebie b. tanio. Byłabym bardzo wdzięczna. Z góry dziekuję i pozdrawiam wszystkich budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 27.11.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Pabloo - to prowokacja głównego konkurenta - Wierzby II Nie dajmy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 28.11.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Masz rację Androżku! Jak to już kiedyś powiedziałeś: "nie będzie Wierzba II pluła nam w twarz!" A teraz poważnie U nas "robi się " podłogówka, w przyszłym tygodniu pewnie posadzki-na szczęście aura sprzyja. Jestem przerażona ilością wyborów, które ciągle przed nami. Drzewiej to było łatwo...beton komórkowy czy ceramika, dachówka czy blacha, okna drewniane czy PCV?... A teraz? Gres jasny czy ciemny, drewno krajowe czy egzotyczne, jakie odcienie żeby się nie "gryzło"... Jaka glazura? W czym ta za 150zł/m jest lepsza od tej za 50zł/m? Jak wybrać wyposażenie łazienek żeby nie pójść z torbami? Koniec świata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka123 30.11.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 UPIORKU! ANDROŻKU!. Wierzba II i Melodia to jak bliżniacy ,tacy do siebie podobni!, więc jak mogliby pluć do siebie? Trochę więcej miłości i zrozumienia, b. proszę .Pozdrawiam wszystkim budujących ,nie ważne jakie domy.[/u][/i][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 01.12.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 No niby takie same ale niesmak pozostał......... PS Może wrescie rzucicie jakieś zdjęcia Melodiowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 01.12.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Melodiowcy padają już chyba na finiszu i nie chce się zdjęć pstrykać Dorzuciłem 3 foty do dziennika jeśli ktoś chciałby podejrzeć co u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 01.12.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Schody Bazhyl autorskie czy trochę podejrzane ode mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 01.12.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Taki model wykonywał stolarz, którego wybrałem. Argumenty przy wyborze wykonawcy i modelu schodów to cena i opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 10.12.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 dostałem wycenę robocizny za fundamenty - 12 000 - wykop na 60 cm - wykonanie ławy zbrojonej - bloczki betonowe - ociepleniefundamentów i izolacje - posadzka na gruncie - zasypanie fundamentów budujemy pod Toruniem proszę o opinie czy nie jest to zbyt dużo?_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 10.12.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Cena taka sobie ale nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
droopy 10.12.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 My placilismy 11500, z tym ze mamy podpiwniczenie czesciowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 11.12.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 oczywiście jak wcześniej napisałem jest to sama robociznaza wytyczenie budynku 400 zł mam prośbe jeśłi mógłby ktoś z przemiłych użytkowników podac mi na priv całość kosztów stanu surowego zamknietego byłbym wdzięczny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 11.12.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 mam prośbe jeśłi mógłby ktoś z przemiłych użytkowników podac mi na priv całość kosztów stanu surowego zamknietego byłbym wdzięczny pozdrawiam Może lepiej nie, po co masz się denerwować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaendrju 12.12.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Pisanie o zapachach nie jest przyjemne,ale chyba warto.Projektant poszedł na łatwiznę rysując trzy kółka na dachu.Pion z kotłowni wychodzi między dwoma oknami połaciowymi (przepisy - odlegość min. 4m w poziomie).Pion.który jest w WC wychodzi w pobliżu dwóch wentylacji garażu i WC (a cofki w wentylacjach czasem się zdarzają).Pion w kuchni też potrzebny,ale wywiewka jest zbyt nisko.Są automatyczne odpowietrzacze,ale one wszystkiego nie rozawiązują.Bardzo jestem ciekaw jak ten problem jest u Was rozwiązany i jakie są Wasze powykonawcze refleksje.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FUJI 12.12.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 No i zaczęliśmy!!!!!!! Witam wszystkich po długiej nieobecności. W sobotę 06.12 rozpoczęła się budowa naszej Melodii. Pogodę zamówiliśmy u samego Pana Boga Nasza ekipa górali sprawdziła prognożę i stwierdzili że jeszcze dają radę przed zimą zrobić fundamenty (kto jak kto ale górale znają się najlepiej na pogodzie:-) W przyszłym tygodniu kończą - więc wiecie śnieg dopiero pada na Wigilię nie wcześniej, tak ustaliliśmy tam u góry Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jek 14.12.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Z ta wentylacja chyba nie jest tak źle.Pion z kotłowni jest między oknami ale jakieś 2m nad nimi.Piony z WC i garażu owszem na projekcie są bardzo blisko siebie ale w praktyce nie da się ich umieścić tak blisko rozdziela je kosz u mnie jest to 1.5m.Bardziej niepokoiła by mnie odległość tych kominków od okna w łazience na poddaszu jest na tej samej wysokości i 1m od nich.Na szczęście te okno nie dało się zamontować zgodnie z projektem (róg okna dotyka kosza) i zostało przesunięte o jedną krokiew w lewo tym bardziej że okno w samym koszu nie wygląda zbyt fajnie a i widok z niego lepszy wcześniej to tylko było widać dach nad garażem.Pion w kuchni jest w projekcie tyle że w rogu nad drzwiami co zmusza do późniejszego doprowadzenia go w pobliże kuchenki gazowej. Wpadłem na pomysł żeby poprowadzić go w terivie elastycznym przewodem tyle tylko że w trakcie lania stropu przewód zaczął wypływać na powierzchnie.Jak sobie z tym poradziłem to któryś z robotników pochodził po rurce i mam teraz rurkę w stropie ale zatkaną.Trzeba było położyć sztywną rurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 15.12.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Pisanie o zapachach nie jest przyjemne,ale chyba warto.Projektant poszedł na łatwiznę rysując trzy kółka na dachu.Pion z kotłowni wychodzi między dwoma oknami połaciowymi (przepisy - odlegość min. 4m w poziomie).Pion.który jest w WC wychodzi w pobliżu dwóch wentylacji garażu i WC (a cofki w wentylacjach czasem się zdarzają).Pion w kuchni też potrzebny,ale wywiewka jest zbyt nisko.Są automatyczne odpowietrzacze,ale one wszystkiego nie rozawiązują.Bardzo jestem ciekaw jak ten problem jest u Was rozwiązany i jakie są Wasze powykonawcze refleksje. pozdrowienia Czasami "zaciąga" do pomieszczenia gospodarczego i dlatego zainstalowałem tam wentylator który czasami włączam.Zależne to też jest od pogody.Mam ten feler pomimio tego że zainstalowałem na kominach obrotowe wywiewniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts