jek 15.12.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 androzku pewnie nie masz w pomieszczeniu gospodarczym dodatkowego otworu wentylacyjnego najlepiej przy podłodze bo pracujący kocioł potrzebuje powietrza i zasysa go z kanału wentylacyjnego.Tak gdzieś czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 15.12.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 androzku pewnie nie masz w pomieszczeniu gospodarczym dodatkowego otworu wentylacyjnego najlepiej przy podłodze bo pracujący kocioł potrzebuje powietrza i zasysa go z kanału wentylacyjnego.Tak gdzieś czytałem. Słońce Ty moje.Mam pompę ciepła a nie KOCIOŁ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jek 15.12.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Faktycznie zapomniałem.Jak oceniasz opłacalność pompy ciepła po pełnym sezonie z perspektywą mocnych podwyżek prądu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 16.12.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Tak jak pisałem na innym wątku.Ogrzewanie Melodii w cyklu listopad 2007 - listopad 2008 zakładając,że grzałem mniej lub więcej 9 miesiecy w tym czasie wyniosło za miesiace grzewcze średnio 140 zł/miesiąc .Oczywiscie uwzględniamy takie zimy jakie są a nie prawdziwe ale też maj i wrzesień były zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 16.12.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 No i zaczęliśmy!!!!!!! Witam wszystkich po długiej nieobecności. W sobotę 06.12 rozpoczęła się budowa naszej Melodii. Pogodę zamówiliśmy u samego Pana Boga Nasza ekipa górali sprawdziła prognożę i stwierdzili że jeszcze dają radę przed zimą zrobić fundamenty (kto jak kto ale górale znają się najlepiej na pogodzie:-) W przyszłym tygodniu kończą - więc wiecie śnieg dopiero pada na Wigilię nie wcześniej, tak ustaliliśmy tam u góry Pozdrawiam wszystkich! Oczywiście prosimy o realcję fotograficzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FUJI 16.12.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 No właśnie, chciałabym się pochwalić ale nie bardzo wiem jak stworzyć taką galerię. Czy mogę liczyć na wskazówki doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 22.12.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam Was po dłuższej przerwie nie pisania - no cóż pozwolenie na budowę mamy od września ale na wiosnę dopiero ruszamy W sobotę byliśmy u potencjalnej ekipy budowlanej która wyceniła nam robociznę wybudowania domu- od fundamentów w górę po etap przygotowania do dachu. Ich wycena to 25 tys zł za robotę- dach (robocizna) wstępnie wyceniony został na 50 zł od metra kwadratowego (kryjemy blacho dachówką). Wiem iż Podkarpacie należy do tańszej siły roboczej i przypuszczam iż ta wycena dla niektórych będzie niewielka ale chciała bym zapytać co Wy o tym sądzicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 22.12.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Darmo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Upiorka 23.12.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Jak mawia nasz kolega: "brać i s...ć"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikowie 23.12.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Mam nadzieje iż dobrze mnie zrozumiano - 25 tys za samą budowlankę. Dach to oddzielna kwota czyli 50 zł za metr kwadratowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jek 24.12.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 U mnie województwo Lubelskie ceny chyba podobne jak w Podkarpackim budowlanka 30 tyś, dach 30zł metr dachu blacho dachówka z rynnami.Z dachowcami się targuj nie musisz teraz ich zaklepać.Na wiosnę będzie można przebierać w dachowcach gorzej jesienią bo wszyscy chcą zdążyć przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 30.12.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam Mam ogromną prośbę. Powiedzcie mi:1) ile metrów betonu wylaliście w fundamenty nieszalowane2) ile bloczków fundamentowych z jednym dodatkowym 3) ile ton piachu do zasypania fundamentów4) ile ton cementu do wymurowania bloczków ?Bardzo proszę o te informacje. Potrzebuję ich w celu weryfikacji faktycznego zużycia materiałów. Wiecie jak jest z fachowcami:-)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 30.12.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Znam tylko odpowiedź na pytanie 4.240 ton piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 31.12.2008 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Androżku powiedz czy fundamenty zasypywane były tylko piaskiem czy wcześniej czymś innym np gruzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 31.12.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 1. ok. 27m3+ płyta 13m32.bloczki razem z tarasami ok.2000szt3.11 kamazów4.chyba ok 2t. ale nie jestem pewien... To są ilości orientacyjne... do tego dochodzą różne cemplasty,stal itp. itd. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 31.12.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Napisze jak to wyglada u mnie1)21 m 3 betonu2) 1950 bloczków3) przyjechało 12 samochodów 20 tonowych i zasypali połowę wrrr:-(4) 2,6 tony cementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 31.12.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 dodałem zdjecia na: http://www.kowaliusz.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 31.12.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Androżku powiedz czy fundamenty zasypywane były tylko piaskiem czy wcześniej czymś innym np gruzem? Ino piach szczególy na http://www.androzek.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 31.12.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 dodałem zdjecia na: http://www.kowaliusz.ao.pl No wreszcia jakaś obywatelska postawa. PS Ty rzeczywiscie mieszkasz na prawdziwej wsi.Nie strach budować na odludziu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 01.01.2009 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Strach, ale ktoś zawsze musi być pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts