Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MELODIA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Też przyznaję sie bez bicia do pilnego śledzenia tego forum od jakiegoś czasu :) Projekt Melodii również dla mnie był "właśnie tym", walczyłam o niego jak lwica........., jesteśmy na etapie papierologii, ale jest światełko w tunelu, wiosną powinnismy ruszyć. I tu chcę złożyć wyrazy niekłamanego podziwu i...wdzięczności wszystkim forumowiczom, którzy tak dzielnie się tu wspierają. Ja też z Waszej wiedzy i doświadczenia JUŻ zdązyłam skorzystać. Nasz domek ma powstac w okolicy Koszalina, więc.......prośba oczywiście do jedynej osoby z tych okolic - mati123 - czy mozna sobie u Ciebie obejrzeć jak to "cudo" wygląda w rzeczywistości? Ewentualnie Szczecin i Bydgoszcz nie są zbyt daleko... :wink: Serdecznie pozdrawiam.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po godzinach spędzonych na poszukiwaniu odpowiedniego materiału na ściany zewnętrzne przeczytaniu wielu opini na ten temat postanowiłem wybrać porotherm 25 + styropian 15 po przeliczeniu współczynnika U wychodzi 0,21 więc wg mnie dobrze. Co o tym sąadzicie proszę o opinie.

ps. na budowie zabrakło kilku dni do całkowitego zasypania fundamentów. Jak pisałem wcześniej wsypano już 330 ton jeszcze wg fachowców brakuje 100 ton

Zapraszamy do Szczecina! A właściwie pod Szczecin. U nas tynki i elewacje gotowe, "robią" się posadzki, w "międzyczasie" hydraulicy. Najgorsze jeszcze przed nami, ale jest już co oglądać. Pozdrawiamy. :D

Bardzo, dziękuję za zaproszenie, i to jakie szybkie! Mam nadzieję w czasie ferii szkolnych skorzystać, wtedy poproszę o szczególowe namiary. Póki co życzę ....pogody ducha i ............solidnych "fachofców".

Kowaliuszu, gratuluję rozpoczęcia inwestycji. Tymi tonami piachu się nie przejmuj, ilości są przeogromne i jeszcze zależą od ukształtowania terenu-u nas różnica poziomów gruntu między wjazdem do garażu a tarasem przy salonie to ok. 1m-ilości piachu wsypanego w fundamenty były nieprawdopodobne! Co do technologii ścian zewnętrznych-my zrobiliśmy tak jak Ty planujesz

U nas mimo mrozów (dziś rano -12) panowie dzielnie pracują na poddaszu dogrzewając się kozą która tymczasowo spełnia rolę kominka :D Jesteśmy bardzo zadowoleni ze zmian "konfiguracji" poddasza-całkowicie spełnia nasze oczekiwania.

Mam nadzieję popracować nad galerią na http://www.upiorka.ao.pl (to informacja dla cierpliwych ;))

Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów .Od dłuższego śledzę to forum i przyznaję że bardzo pomogliście mi w budowie :D .Obiecuję że w wolnych chwilach będę się dzielił moimi doświadczeniami :wink: .Obecnie czekam na cieślę ale (mieli być jutro )ale chyba będę musiał czekać do odwilży :cry:

aktualne zdięcia http://www.sebastian32.ao.pl/

W następnym poście napszę jakich zmian dokonaliśmy :D

Pozdrawiam wszystkich !

Dzięki za zaproszenie, mati! :lol: :lol:

Bardzo chętnie obejrzę "mój"dom u Ciebie, odezwę sie telefonicznie. Mogę też mieć sporo pytań, mam nadzieję, że Cie nie zamęczę... Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkich forumowiczów. Trzymajcie się cieplutko i .......nie ogrzewajcie się gazem :wink: [/b]

heh, mi wyszło że najdłuższa krokiew ma 8,5m a koszówka ok 11,5m. Liczyłem z wymiarów domu i z kąta nachylenia dachu. Może mi ktoś powiedzieć kto wie dokładnie? Ponieważ mam już daszek i blachę na ten dach i tak się złożyło że teraz dobieram projekt do niego :lol: na 99% padnie na melodie więc chcę sobie policzyć ile krokwi muszę dokupić :wink: pozdrawiam

ps. intensywnie szukamy melodii bliżej Krosna Mój gg: 8053062

Dzięki ogromne Bazyl;) apropo kowaliusz luzuś stary nie pękaj zbieramy materiały bo w sumie mieliśmy robić remont istniejącego domu rodzinnego ale ... samo życie będziemy stawiać własny domek, jakoś muszę wybrnąć z sytuacji. I nawet sie okazuje że będę musiał za wyjątkiem pustaka którego już kupilem niewiele drewna dokupić.... :wink: pozdrawiam

Witam,

Napisz adres meilowy wyślę Ci taką tabelkę mam ją od rzeczozanwcy który robił wycenę dla banku jednego z etapów określono tam procentowo stopień zaawansowania jeśli masz już wycenę banku na całość inwestycji wystarczy przemnożyć w poszczególnych punktach.

Pozdrawiam

Witaj

Czy moglibyście też wysłać mi na maila kosztorys [email protected]

Pozdrawiam wszystkich