jaendrju 21.12.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 Co słychać u Ciebie.Jak dzidziuś i budowa. jabol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harry81 22.12.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Czy ktos ma zrobioną wizualizację w programie "zaprojektuj swój dom"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablooo-exe 27.12.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 Czy ktos ma zrobioną wizualizację w programie "zaprojektuj swój dom"? Ja mam tylko narazie we własnej głowie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
larvva 01.01.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 halo halo dawno mnie tu nie bylotroche zalujemy ze nie poszlismy z budowa dalej... zima okazala sie laskawa... ale nie ma tego zlego - przynajmniej mury dojda do siebie a my skrystalizujemy pomysly. niebawem pewnie bedziemy mieli oblozone kominy a moze i uda sie polozyc dachowke (klasyczna, ceramiczna). poza tym pastwimy sie nad soba usilujac dokonac ostatecznego wyboru stolarki okiennej (zloty dab? ciemny dab?, zewnetrzny kolor? obustronny? szprosy?) oraz drzwi... bramy garazowej... wybor projektu... przede wszystkim- 2stanowiskowy garaz- uklad wzgldem stron swiata, polozenia na dzialce- mozliwosc otwarcia kuchni - nadal pozostalismy przy opcji polaczonej calej czesci dziennej. jedyne 'oddzielenie" stanowic bedzie lodowka side-by-side ustawionej "plecami" do salonu, obudowanej plytami g-k. - lamany dach "bo sie nam podobal" - ale pracujacy nad dachem niezle przeklinali ze jest zle zaprojektowany (nie pytac o szczegoly bo ja nie podam:-P))) nasz uklad domu bedize prosty, klasyczny: gora to nasza sypialnia, lazienka oraz polaczone dwa pokoje - dla synkow. na dole bedzie czesc dzienna (kuchnia, jadalnia, dzienny plus optycznie powierzchnia hallu powiekszona o zliwkidowana toalete oraz ucieta kotlownie); pokoj do pracy, drugi pokoj bedzie pomieszczeniem gospodarczym-roboczym (zamiast okna mamy dziure na drzwi przeszklone); schody - zmienilam kierunek wchodzi sie od salonu a nie od konca hallu. czy:- montujecie odkurzacz centralny? jesli tak to jaki? ile gniazdek? gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlacha 02.01.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam Wszystkich!!! Właśnie też chcę kupić projekt Melodia:) już jestem pewny na 100% Zastanawiamy się jakie zrobić zmiany w środku czytałem wszystkie posty i fajne pomysły tutaj widzę jak będę miał swoje również coś napiszę. Chciałem zobaczyć ten dom wybudowany albo jakieś zdjęcia lub osobiście. Jestem z Kępna woj.wielkopolskie 70 km od Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlacha 02.01.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 ma ktoś zrobioną wizualizację ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.01.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Siedzę nad tymi projektami i Melodia to chyba to o co mi chodzi. Troche dla mnie za duża, ale mąż się uparł na większy dom. Trochę to śmieszne, bo nie mam jeszcze działki a już projekt wybieram , ale co tam, będę szukała teraz działki pod projekt. To będzie moj drugi dom. Atuty Melodii sprawdzone w obecnym domu to: 1. zadaszony taras (mam teraz taki i chcę tylko taki) 2. dwustanowiskowy garaż (dlaczego drugi samochod ma stac na dworze i czyj niby miałby stać ) 3. spiżarka przy kuchni (świetnie się sprawdza) 4. program funkcjonalny na dole wystarcza na tyle aby nie korzystac z gory(gora dla corki i ewentualnych gości, no moze z czasem jakaś siłownia) 5. spore pomieszczenie gospodarcze 6. wejście z garazu do wiatrołapu Zmiany jakie bym wprowadziła to: 1.małe wc na dole przerobine na kanciapke do składowania np drewna do kominka, postawienia kosiarki, wejście by było od strony garazu 2. Wydłuzony wiatrołap o to "nie wiadmo co" , co jest za nim 3. Likwidacja wejścia do kuchni od tego "niewiadomo czego" 4. odzielenie kuchni od salonu niską ścianką typu barek 5.Wykusz zmieniłabym na prostokątny (taki mam stoł) 6. Okienka okrągłe na kwadratowe. (nic nie poradzę na to że nie lubie okrągłych okienek) Może coś jeszcze wymyślę, ale to by było na tyle Pozrdrawiam gorąco tych co wybrali Melodię. Mamy podobny gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAZZI 04.01.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Jak to podwyższyliście ściankę kolankową o 1,2 m?.Może do 1,2 m.W projekcie ścianka jest z "dykty" bo dach opiera się o wieniec który nie jest związany ze ścianką kolankową.Ja jak mówiłem podwyższyłem parter o 20 cm ,ciągle zastanawiam się nad wielkoscią pomieszczeń na poddaszu a co za tym idzie nad ścianką kolankową ale najwyżej ją przsunę 10-15 cm dośrodka,aby była wyższa i bardziej "ustawna" Hmmm, zamierzam zbudować scianę do wysokosci 1,2 m. nie wiem czy trzeba bedzie przliczyć konstrukcje ale mam nadzieję że będzie OK. Bardziej martwi mnie materiał, wymysliłem że to bedzie keramzyt, a w tej technologii sciana kolankowa bedzie droga... Napisz proszę z czego budujesz i jaki masz kosztorys budowlany. Mój kosztorysant wycenił całość na około 450 000 pln! Jestem przerażony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasik 05.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 Witam MELODIOMANIAKÓW. Obecnie jesteśmy na etapie zakupu projektu. Nasz wybór padł właśnie na ten projekt. Pozdrawiam i napewno sie niebawem odezwiemy wraz z małżonką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 06.01.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Hej Oprocz Melodii i wierzby II podobne projekty to Natalia http://www.mgprojekt.com.pl/left1.php oraz aps 145 z http://www.archi-projekt.com.pl/ Moze komus sie przydadza przy podejmowaniu decyzji o zmianach-zawsze mozna podpatrzec jakies ciekawe rozwiazanie. Ja niestety nadal nie wiem ktory z nich bedzie baza do moich zmian-gdyz na pewno w kazdym bede musiala cos zmienic-najgorsze te przerobki dachu bo chcialabym miec 35 stopniowy (podoba mi sie wyglad zewnetrzny wierzby) i dodac lukarny. Pozdrawiam i czekam na jakies fotki Melodii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harry81 09.01.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Postanowiliśmy z żoną jednak nie zmianiać kuchni, co najwyżej obniżyć tylko ścianę oddzielającą kuchnię od salonu do wysokości 100-120 cm i zmniejszyć nieco spizarkę. Problemem pozostaje miejsce na telewizor. Aktualnie mam panoramiczny 32", z boków muszą się zmieścić kolumienki (wąskie ale wysokie). Wydaje mi się że to wszystko powinno się zmieścić obok kominka przed schodami, a i miejsce do wejścia do salonu z hallu powinno zostać wystarczające. Jak wam się wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Postanowiliśmy z żoną jednak nie zmianiać kuchni, co najwyżej obniżyć tylko ścianę oddzielającą kuchnię od salonu do wysokości 100-120 cm i zmniejszyć nieco spizarkę. Problemem pozostaje miejsce na telewizor. Aktualnie mam panoramiczny 32", z boków muszą się zmieścić kolumienki (wąskie ale wysokie). Wydaje mi się że to wszystko powinno się zmieścić obok kominka przed schodami, a i miejsce do wejścia do salonu z hallu powinno zostać wystarczające. Jak wam się wydaje? Ja planuje postawic telewizor z kolumnami na tej ścianie z oknami tarasowymi. Troche przysłoni okna, to fakt, ale nie chcę miec telewizora koło kominka. Po przemyśleniu też chcę podnieść parter , tak by wysokość pomieszczeń była na 2,80 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harry81 09.01.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Postanowiliśmy z żoną jednak nie zmianiać kuchni, co najwyżej obniżyć tylko ścianę oddzielającą kuchnię od salonu do wysokości 100-120 cm i zmniejszyć nieco spizarkę. Problemem pozostaje miejsce na telewizor. Aktualnie mam panoramiczny 32", z boków muszą się zmieścić kolumienki (wąskie ale wysokie). Wydaje mi się że to wszystko powinno się zmieścić obok kominka przed schodami, a i miejsce do wejścia do salonu z hallu powinno zostać wystarczające. Jak wam się wydaje? Ja planuje postawic telewizor z kolumnami na tej ścianie z oknami tarasowymi. Troche przysłoni okna, to fakt, ale nie chcę miec telewizora koło kominka. Po przemyśleniu też chcę podnieść parter , tak by wysokość pomieszczeń była na 2,80 m Myślełem jeszcze o postawieniu telewizora na ściance oddzielającej kuchnię od salonu, tylko wchodząc do salonu z hallu bedzie się miało przed sobą bok telewizora i widoczne wszystkie kable... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 10.01.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Jeśli chodzi o 450.000 za Melodię to jest to cena w jakiej można się zmieścić.Powtarzam kolejny raz - solidne budowanie kosztuje !!!.Po miesiącu bezskutecznego oczekiwania na cieślę jutro wchodzi nowy.Cena dachu - 16.000 więżba,16.000 dachówka Roben ceramika średzka miedziana,robocizna - moja sładka tajemnica, szacunkowo wełna do ocieplenia Rockwool Toprock i Superrock 13.000,okna Trocal 5 kom.złoty dąb szyba 1.0 12.500 promocja zimowa !!!,Okna dachowe min.10.000 ( standard - 25% ),brama 5.0 na 2.25 Normstahl ok.7000, drzwi wejściowe ok.3000 - stan surowy otwarty szacuję na 160.000.Wszystkie wydatki ( z pewną dokładnością zapisuję w palmtopie ) opublikuję na końcu - mam nadzieję ,że jesienią tego roku.Odnośnie telewizora - o moich zmianach napisałem wcześniej - projektant chyba sam nie wierzył,że telewizor można wcisnąć obok kominka chyba że 14 calowy.Można zastaanowić się nad przesunieciem komina w kąt ale strzsznie będzie wystawał ponad dach.POnadto wydaje mi się że trzeba koniecznie zmniejszyć otwór między holem i salonem - w projekcie jest jakiaś szafka ale dla intymmności wstawię scinę,żeby przejście miało minb.1,2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Androżek, zachęcam cię do założenia tu na forum swojego dziennika budowy.Pomyślisz?Jeśli chodzi o zmniejszanie ściany miedzy salonem a holem, to ja raczej na odwrot, wolałabym aby była jak najmniejsza, aby było więcej wrażenia przestrzeni.Zastanawiałam się nawet czy nie utworzyc antresolę nad salonem, kosztem jednego pokoju na poddaszu. U mnie poddasze tylko dla corki, ktora i tak pewnie niedługo wyfrunie z gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 10.01.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Nie chcę siedzieć przy kominku i patrzeć się na schody.Zgadzam się że przestrzeń wieksza ale jakoś mi to nie pasuje.Przestrzegam przed skomplikowanymi zmianami w stylu antresola - to kosztuje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 A jakie schody planujecie w swoich Melodiach?Mnie podobają sie najbardziej takie modułowe,drewno+ metal, ale koszt to około 7000. Ciekawe ile by kosztowały w innych technologiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 10.01.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Są takie fajoskie Rintala z cyklu metal i drewno ale nie wiem ile to kosztuje ( częsta reklama tych schodów w gazetach ) Na pewno nie betonowe ( chociażby zeby na starośc zamknąć górę i zyć sobie na dole )I tak chybę będą drewniane robione przez wykonawcę drzwi wewnetrznych ( Żądło i synowie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Takie mi sie podobająhttp://www.grot.pl/img/Schody_zabiegowe/powieksz/SZ%2018.jpg i z Rintala takie:http://www.rintal.pl/schody/knock201.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 10.01.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 A te pierwsze to "rintalowe"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts