ma.ska 12.02.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 WitajMam ogrzewanie mieszane czyli kuchnia, jadalnia, hol podłogówka salon grzejnik, około 20 stycznia wstawione miałam drzwi zewnętrzne a te które były do tej pory były bardzo nieszczelne. Kominiarz był mam odbiór kominiarski i nie miał zastrzeżeń.Latem i jesienią dużo czasu spędzliśmy na budowie więc często było wietrzone.Czy możliwe że jest to efekt prac związanych z gładzeniem tynków( grudzień styczeń nakładana była cieniutka wartswa gipsu żeby poprawić niedociągnięcia po tynkarzu) i regipsami ?Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 13.02.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 witam! jestem na etapie rozmowy z majstrem mam zamiar zacząc swoją budowę w czerwcu potrzebuje kredycik:P jesli macie kosztorys melodii do banku bede wdzieczny z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 13.02.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 moj emial [email protected][/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 13.02.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 witam!!! potrzebuje kosztorys melodii mam zamiar zacząc budowę w czerwcu w zwizku z tym chcialbym strac sie o kredyt jesli ktos taki posiada prosze o przesłanie na pocztę z gory dziekuje [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrsk 13.02.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Również dołączę się do prośby bo z kosztorysu dołączonego do projektu nie wiele wynika. Jestem na etapie opracowywania kosztorysu i chętnie porównałbym z innymi. Zresztą po małych przygodach zwrócilismy do wymiany projekt Melodia z odbicia lustrzanego wracamy do wersji podstawowej. Projekt zagospodarowania działki gotowy. mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 14.02.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Widzę, że budowniczych Melodii przybywa . Jeśli nie sprawi to kłopotu to ja też poproszę o kosztorys: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 17.02.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Piotrsk jakie bys wystawił świadectwo energetyczne naszej melodii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 17.02.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Kowaliusz, jaką masz dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrsk 17.02.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Piotrsk jakie bys wystawił świadectwo energetyczne naszej melodii? Co do świadectwa mniemam że chodzi o energetyczne to do każdego domu podchodzi się indywidualnie tzn. w zależności z jakich materiałów jest (był) budowany jaki jest zastosowany system C.O. oraz C.W.U. bo to znacząco wpływa na obliczenia a nawet ile osób mieszka (chodzi o dobowe zużycie wody) ale oczywiście melodii wystawiłbym dobre jak już wybuduje i oblicze to wtedy bede mógł coś wiecej napisac. Jutro składamy projekt zagospodarowania terenu na ZUD. Adaptacja projektu trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 18.02.2010 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Kowaliusz, jaką masz dachówkę? Rupp brązowa angoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 18.02.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 witam!!! podpisąłem dzis umowe z majstrem ! ruszamy 1 lipca 2010 r,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewolf 19.02.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam !Ja jestem w trakcie wyboru ekipy. Właśnie przeglądałem kosztorys i jest tam pozycja - Bloczek z bet. komórrk. M 500-700 59x36x24 .W projekcie ściany nośne faktycznie są 36 cm. Czy budujący z betony kom. dawali 36 ??? Przemasik jeśli tu zaglądasz - u Ciebie chyba widzę 24 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 19.02.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam,My mamy phoroterm 24+12 ocieplenie zmiany uwzględnione w adaptacjiPozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 19.02.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 jak ma.ska 24 porotherm + 12 wełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemasik 19.02.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 U nas suporex 24 + styropian 12, poddasze wełna Isover 15+5 plus dodatkowo sufity poddasza wełna Isover 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 19.02.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 U nas pustaki z ceramiki poryzowanej 30 P+W prawdopodobnie Leier, do tego styropian pewnie jakieś 10 cm.firewolf, jak w okolicach Warszawy kształtują się ceny robocizny? Ja właśnie przeszedłem etap szukania ekipy i cena prac murarskich + więźba kształtuje się w okolicach 30-35 tys. Bez więźby znalazłem ekipę za 23 tys. sama więźba 18-20 zł za m2 a dach 25 zł za m2 blachy i 35 zł za m2 dachówki. Spory zastój zrobił się przez tą zimę na rynku budowlanym. Jak myślicie, warto już teraz zainwestować w materiał na budowę? Uda się kupić w niższej cenie niż na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 19.02.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam . Czekając na roztopy zabieram się za kupowanie materiałów. Mam pytanie - ile potrzeba stali żebrowanej 12-ki na cały dom , ile zaprawy klejowej do ytonga 24-ki i działówek 11,5 oraz ile betonu towarowego na ławy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewolf 23.02.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Okolice W-wy robocizna SS0 + więźba + deski + papa około 40000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gałek 24.02.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam serdecznie wszystkich!!!Z racji tego, iż z żoną jesteśmy na etapie wyboru drzwi zewnętrznych do naszej melodii chciałbym podjąć watek odnośnie drzwi tzn. jakie macie u siebie zamontowane, cena, no i oczywiście zalety i wady. Z tego co się orientowałem na rynku jest masę firm reklamujących swoje produkty (drzwi) zarówno drewniane jak i stalowe, PVC i z włókna szklanego. Prosimy wszystkich melodiowiczów o cenne rady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 24.02.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 My mamy drzwi CAL drewniane sosna narazie jestem zadowolona z jakości dużo znajomych ma drzwi tej firmy i chwali je sobie. Próg aluminiowy i ogólnie są dość masywne. Znajomy który ma sklep ze stolarką sam ma właśnie drzwi tej firmy. Problem był jedynie z terminem 4 miesiące czekaliśmy na nasze drzwi -zaginęły w drodze do naszego sklepu-, w zamian dostaliśmy naprawdę dobrą cenę Bardzo bałam się jak je przywieźli bo zamówienie złożyłam na podstawie zdjęcia z katalogu ale jest OK Zdjęcie drzwi i inne w albumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts