Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MELODIA pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

Witaj

Mam ogrzewanie mieszane czyli kuchnia, jadalnia, hol podłogówka salon grzejnik, około 20 stycznia wstawione miałam drzwi zewnętrzne a te które były do tej pory były bardzo nieszczelne. Kominiarz był mam odbiór kominiarski i nie miał zastrzeżeń.

Latem i jesienią dużo czasu spędzliśmy na budowie więc często było wietrzone.

Czy możliwe że jest to efekt prac związanych z gładzeniem tynków( grudzień styczeń nakładana była cieniutka wartswa gipsu żeby poprawić niedociągnięcia po tynkarzu) i regipsami ?

Dzięki za pomoc

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Również dołączę się do prośby bo z kosztorysu dołączonego do projektu nie wiele wynika. Jestem na etapie opracowywania kosztorysu i chętnie porównałbym z innymi.

Zresztą po małych przygodach zwrócilismy do wymiany projekt Melodia z odbicia lustrzanego wracamy do wersji podstawowej.

Projekt zagospodarowania działki gotowy.

mail

[email protected]

Piotrsk jakie bys wystawił świadectwo energetyczne naszej melodii?

Co do świadectwa mniemam że chodzi o energetyczne ;) to do każdego domu podchodzi się indywidualnie tzn. w zależności z jakich materiałów jest (był) budowany jaki jest zastosowany system C.O. oraz C.W.U. bo to znacząco wpływa na obliczenia a nawet ile osób mieszka (chodzi o dobowe zużycie wody)

ale oczywiście melodii wystawiłbym dobre :) jak już wybuduje i oblicze to wtedy bede mógł coś wiecej napisac.

Jutro składamy projekt zagospodarowania terenu na ZUD. Adaptacja projektu trwa.

U nas pustaki z ceramiki poryzowanej 30 P+W prawdopodobnie Leier, do tego styropian pewnie jakieś 10 cm.

firewolf, jak w okolicach Warszawy kształtują się ceny robocizny? Ja właśnie przeszedłem etap szukania ekipy i cena prac murarskich + więźba kształtuje się w okolicach 30-35 tys. Bez więźby znalazłem ekipę za 23 tys. sama więźba 18-20 zł za m2 a dach 25 zł za m2 blachy i 35 zł za m2 dachówki.

Spory zastój zrobił się przez tą zimę na rynku budowlanym. Jak myślicie, warto już teraz zainwestować w materiał na budowę? Uda się kupić w niższej cenie niż na wiosnę?

Witam serdecznie wszystkich!!!

Z racji tego, iż z żoną jesteśmy na etapie wyboru drzwi zewnętrznych do naszej melodii chciałbym podjąć watek odnośnie drzwi tzn. jakie macie u siebie zamontowane, cena, no i oczywiście zalety i wady. Z tego co się orientowałem na rynku jest masę firm reklamujących swoje produkty (drzwi) zarówno drewniane jak i stalowe, PVC i z włókna szklanego. Prosimy wszystkich melodiowiczów o cenne rady.

Pozdrawiam.

My mamy drzwi CAL drewniane sosna

narazie jestem zadowolona z jakości dużo znajomych ma drzwi tej firmy i chwali je sobie. Próg aluminiowy i ogólnie są dość masywne. Znajomy który ma sklep ze stolarką sam ma właśnie drzwi tej firmy. Problem był jedynie z terminem 4 miesiące czekaliśmy na nasze drzwi -zaginęły w drodze do naszego sklepu-, w zamian dostaliśmy naprawdę dobrą cenę :D :D

Bardzo bałam się jak je przywieźli bo zamówienie złożyłam na podstawie zdjęcia z katalogu ale jest OK

Zdjęcie drzwi i inne w albumie :lol: