ma.ska 24.03.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witam dzola11 Cieszę się, że się odezwaliście życzę powodzenia w zmaganiach. Proszę o bieżące uzupełnianie dokumentacji zdjęciowej . W późniejszych etapach przydają się zwłaszcza zdjęcia elektryki, ogrzewania i wod-kanów. Dzięki za miłe słowa choć wtedy nasza Melodia była jeszcze zupełnie "surowa". Pozdrawiam wszystkich i zachęcam mieszkających do pochwalenia się swoimi domkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzola11 24.03.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Po długiej zimie nadszedł czas na kolejny etap budowy Dzisiaj ruszyliśmy z dachem. Przywieźli nam deski na więźbę. Za deski, łaty i kontrłaty zapłaciliśmy 11.500. Z biegiem czasu zaczynam troszeczkę żałować pewnych zmian jakie dokonaliśmy w naszej Melodii (lub jakich nie dokonaliśmy). Zlikwidowaliśmy okno w salonie ze względu na posiadanie większej powierzchni ściany na TV, teraz myślę że mogliśmy przesunąć okno i zrobić je takie jak np u androżka no ale cóż... już raczej za późno na takie zmiany. Mam nadzieję że w salonie światła nam jednak nie zabraknie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 08.04.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 WITAM WSZYSTKICHWiosna w pełni a na forum cisza czyżby wszyscy tak mocno pracowali na budowach?????Czekamy na nowe informacje i dokumentacje zdjęciową U nas wreszcie wszedł stolarz z podłogą i schodami niestety brak kominka będzie dopiero jesienią.Kolejna wycena mebli kuchennych 15500,00 zł - 11 metrów bieżących mebli 18 tandemboxów myślę, że ta cena jest już do przyjęcia ale ponieważ mam jeszcze trochę czasu poszukam może uda się coś jeszcze wytargować.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati123 08.04.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Odpowiadając na post Androżka, wybaczcie za brak sygnałów. Nie muszę tłumaczyć jak bardzo absorbuje budowa domu a tym bardziej jak częściowo to się robi za pomocą telefonu;))Oświadczam, że już mieszkam w mojej Melodii. Pozostało mi do zrobienia ogrodzenie od strony ulicy i zagospodarowanie ogrodu.Uprzedzając pytania....mieszka sie wspaniale......po wybudowaniu i zamieszkaniu, dopiero jest ta pewność, że to ten dom.Są jeszcze jakieś kosmetyczne sprawy do wykonania ale to już naprawde kosmetyka.Mam pytanie do mieszkających i opalających gazem dom. Jak wam przedstawiały się rachunki za gaz w zimie???Czy kwoty 700-800 to dużo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 12.04.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Czy ktoś może mi podać w miarę aktualną cenę jaką sobie liczą za robociznę za wykonanie ław fundamentowych i ścian? Chodzi mi o ceny z końca tamtego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina88 12.04.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Czy ktoś może mi podać w miarę aktualną cenę jaką sobie liczą za robociznę za wykonanie ław fundamentowych i ścian? Chodzi mi o ceny z końca tamtego roku? Witam Melodiowiczów!! Ja jestem po rozmowach z moim majstrem i cenę fundamentów mam uzgodnioną na 8 tyś (ławy + ściany fundamentowe + chudziak) budowę zaczynamy we wrześniu jak dobrze pójdzie. Następnie ściany budynku do więźby wraz ze stropem 16 tyś i więźba z pełnym deskowaniem + papa 8 tyś. Całość 32 tyś Myślę że jest to cena rewelacyjna!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 13.04.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Mam pytanie do mieszkających i opalających gazem dom. Jak wam przedstawiały się rachunki za gaz w zimie???Czy kwoty 700-800 to dużo??? U mnie w najzimniejszym okresie 600zł. Standardowo 400-500. Oczywiście dużo zależy od indywidualnych preferencji użytkownika i sposobu egzystowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 14.04.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam,Proszę o opinie i spostrzeżnia na temat tarasów kostka brukowa czy płytki? Mamy podłogę dębową i obawiam się wnoszenia piasku jeśli będzie kostka bruk.Minusy płytki śliska po deszczu, fugi trzeba odnawiać co kilka lat,Proszę o opiniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina88 16.04.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam, Proszę o opinie i spostrzeżnia na temat tarasów kostka brukowa czy płytki? Mamy podłogę dębową i obawiam się wnoszenia piasku jeśli będzie kostka bruk. Minusy płytki śliska po deszczu, fugi trzeba odnawiać co kilka lat, Proszę o opinie Pozdrawiam Witam Ja osobiście wybrałbym drewno na taras. 1 na pewno wygląda najładniej 2 przyjemniejsze i cieplejsze w dotyku na bose nogi 3 nie jest tak śliskie jak płytki 4 kostka brukowa na tarasie to chyba pomyłka moim zdaniem ale każdy robi jak mu pasuje nic nam do tego Pozdrawiam............. Edytowane 16 Kwietnia 2010 przez karina88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 21.04.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 U mnie jeszcze surowo, ale przymierzam się do paneli WPC. Można boso chodzić, taniej niż egzotyk, trwalsze niż Sosienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 23.04.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam,Strasznie ucichło nasze forum , nie wierzę że nic się u Was nie dzieje????? U nas zagościły podłogi dębowe i jutro będą schody. Drzwi wewnętrzne zostały zamówione a zaraz jadę zamawiać kuchnię.Nowe zdjęcia w albumie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchat 23.04.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam wszystkich!U nas budowa ruszyła pełną parą. Wykopy pod piwnicę, ławy i zbrojenie gotowe. Jutro przyjeżdża guszka i zalewamy....Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 24.04.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam ucichło pewnie z powodu braku powiadomień z forum - czy jest możliwość włączenia tej usługi jeśłi wiecie jak to zrobić proszę o radę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 24.04.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 marchat zamieść zdjęciaWitam wszystkich! U nas budowa ruszyła pełną parą. Wykopy pod piwnicę, ławy i zbrojenie gotowe. Jutro przyjeżdża guszka i zalewamy.... Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gałek 25.04.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich melodiowiczów. Mam pytanie o garaż a konkretnie czy ocieplaliście strop (sufit) w swoim garażu. Z tego co czytałem na forum nieocieplony strop w garażu znacznie wychładza znajdujący się nad nim pokój. Nadmieniam, iż posadzka na piętrze będzie też ocieolona styropianem i stąd moje pytanie czy ma też sens ocieplania stoposufitu w garażu. Z góry dziekuje za odpowiedź pozdrawiam. kilka nowych zdjęć na http://www.galek.ao.pl Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez Gałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchat 25.04.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam serdecznie!Z przyjemnością informuję, że ławy zalane. Poszło równo 20 m3 betonu B20.Pozdrawiam http://www.marchat.ao.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowniczy30 26.04.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 witam jestem na etapie zakupu materiałów w zwiazku powyzszym moglibyscie podac mi ile mam kupic bloczkow betonowych stali i pustaków mysle budowac z prothermu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchat 26.04.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Ja kupiłem:1,2 tony fi 1210 prętów fi 160,3 tony fi 615 kg drutu wiązałkowegookoło 2500 bloczków 24x12x38 (buduje piwnicę 62 metrów2)Porotherm 25 około 2 tys. sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 26.04.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 a to postępy z naszej budowy http://www.rataj75.ao.pl/ zapraszam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 30.04.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Gratuluję mury rosną- życzę samych łatwych wyborów ) U nas drzwi wewnętrzne zamówione, niestety ze względów finansowych zamówiliśmy wszystkie ościeżnice i 3 szt skrzydeł resztę za jakieś 2-3 miesięcy. Nasz wybór padł na Portę w okleinie naturalnej PORTA NOWA wzór 1,1 pełne i PORTA KONCEPT A9. Zależy mi na tym aby się wprowadzić jak najszybciej i dzięki tej odwleczonej inwestycji zamówiłam już też meble do kuchni. W domu nadal pracuje stolarz pierwsze efekty jego pracy uwieczniłam w albumie http://www.ma.ska.ao.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts