tomek801 09.03.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam wszystkich forumowiczówMam decyzje o warunki zabudowy, wybieram projekt.Z setek projektów najbardziej podoba mi się melodia, mam jedno ALE, moja druga połówka chce mieć w WC okno małe ale okno, może ktoś dokonywał zmian związanych z WC, pomieszczenie na piec jest małe, 8 m2 wydaje mi się ciut za małe, piec i bojler wejdzie a opał??Mieszkam koło Torunia, może mieszka już ktoś w domku, chciałbym zobaczyć jak wygląda na żywo a głównie chodzi mi o moją drugą połówkę, proszę o odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gałek 09.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witatam.Na etapie adaptacji jeszcze wszystko możecie zmienić tak jak wam się podoba. My w swojej melodii rozmieszczenie pomieszczeń mamy zmienione zgodnie z naszymi upodobaniami np. powiększona kuchnia, kotłownia, podwyższona ścianka kolankowa, schody zabiegowe itp. Musicie porozmawiać ze swoim kierowmikiem budowy albo architektem, a napewno da się zmienić rozmieszczenie zgodnie z waszym gustem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek801 10.03.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Rozmawiałem z kierownikiem, mówił że projekt b.dobry i jeśli zacznę zmieniać nic z tego dobrego nie wyjdzie.Może ktoś robił WC w innym miejscu z oknem??Proszę o odpowiedź, muszę zdecydować który projekt wybrać a jest ciężko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 10.03.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Masz na dole dużą łazienkę z oknem, druga jest na górze, też z oknem, nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym oknem w WC. Większość ludzi budujących Melodię likwiduje WC (jeśli myślimy o tym samym) i robi z tego pomieszczenia spiżarnię, garderobę lub szafę. Z rozmieszczeniem WC i łazienek związane jest usytuowanie pionów kanalizacyjnych i wentylacyjnych. Trzeba patrzeć również na to co jest wyżej, zmieniając dół możemy mocno skomplikować sytuację na górze. W ogóle jeśli chodzi o zmiany układu ścian na dole to nie ma za dużego pola do popisu bo większość z nich to ściany konstrukcyjne - raczej nie do ruszenia. Lepiej chyba szukać innego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzola11 13.03.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Witam serdecznieCo do łazienki mam jedno pytanie. Czy ktoś ma może zdjęcia górnej łazienki, bo mamy mały problem z rozmieszczeniem wanny, umywalki itp tak żeby można było swobodnie ze wszystkiego korzystać. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gałek 17.03.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) Witam poniżej dodałem projekt naszych łazienek. W tym tygodniu mają zacząć je robić. Pozdrawiam Edytowane 17 Marca 2011 przez Gałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 20.03.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Najnowsze fotki z placu boju . Kabelki skończone - od jutra robią się tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwirki 30.03.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Witam !Czy mozecie otworzyć jaki kolwiek album na ao? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 31.03.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witam ! Czy mozecie otworzyć jaki kolwiek album na ao? niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwirki 01.04.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 witam serdecznie meldujemy ,ze fundamenty zalane .Pytanie do Was ile wam wyszlo metrow betonu na fundamenty? Jestem ciekawa ,bo ktos z melodiowiczow pisal ze 14 m mu wyszlo a nam 18 m ,to jest duza roznica Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gałek 04.04.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam wszystkich troszeczke ucichło na naszym forum, pewnie wszyscy zajeci budową A oto pare nowych fotek z naszych wzmagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwirki 07.04.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam jaka tu cisza .Mozemy zaspiewac stary niedzwiedz mocno spi:-)Budujacy sprobujcie wklejac zdjecia z waszych wzmagan ,bo album ao nie dziala i nic nie mozna oka nacieszyc:-( chyba nas nie lubieja tutaj na tym forum!Zycze owocnych prac:-) no i dajcie oznaki ze jestescie:-)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxi 08.04.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Witam was wszystkich,Ja znowu z pytankiem, Namawiają mnie aby pod dachówkę zrobić jednak pełne deskowanie i papę. Czy ktoś dowiadywał się czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gałek 09.04.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam Ja mam dach pokryty blachodachówką rukki i cały deskowałem i papowałem. Jest to napewno dobra dodatkowa izolacja cieplna i wygłuszająca oraz pewna stabilizacja całego dachu. Folia po kilku latach zmiennej temperatury na poddaszu straci swoje właściwości a wręcz się kruszy. Z tego co mi wiadomo to dużo osób właśnie nie deskuje i papuje dachów pod dachówkę nie wiem czym jest to spowodowane. Na pewno jest to spory koszt deski, papa i robocizna. Jeżeli chodzi o mnie to uważam że jest to warte zachodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_ST 10.04.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam Ja mam dach pokryty blachodachówką rukki i cały deskowałem i papowałem. Jest to napewno dobra dodatkowa izolacja cieplna i wygłuszająca oraz pewna stabilizacja całego dachu. Folia po kilku latach zmiennej temperatury na poddaszu straci swoje właściwości a wręcz się kruszy. Z tego co mi wiadomo to dużo osób właśnie nie deskuje i papuje dachów pod dachówkę nie wiem czym jest to spowodowane. Na pewno jest to spory koszt deski, papa i robocizna. Jeżeli chodzi o mnie to uważam że jest to warte zachodu. Pozdrawiam Nie do końca bym się z tym zgodził: 1. Dodatkowa izolacja cieplna - pomiędzy deskami a wełną powinna być przestrzeń wentylacyjna, jeśli tego nie masz to współczuję a jeśli masz to zimne powietrze hula ci pod deskami i izolacja cieplna z tych desek żadna. 2. dodatkowa warstwa wygłuszająca - przy 30 centymetrowej warstwie wełny dodatkowa izolacja akustyczna z desek? Mam wątpliwości co do tego, że one są jeszcze w stanie coś wyciszyć. Może jak deszcz lub grad dzwoni w blachodachówkę to coś tam mniej słychać, ale dachówki? Wydaje mi się, że ten deszcz lub grad i tak głośniej będzie dzwonił w szyby okien. 3. Pewna stabilizacja dachu - przy dachówce nabija się setki metrów łat na dachu średnio co 30 centymetrów. Łaty mają przekrój 6x4 centymetry. Być może się mylę, ale wydaje mi się, że ten argument ze stabilizacją też nie do końca trafiony. 4. Ja sam się wahałem, czy deskować i papować dach. Po przestudiowaniu wielu treści w necie i wysłuchaniu opinii fachowców zdecydowałem sie na membranę. Stwierdziłem, że równie ważna jak izolacja jest wentylacja dachu. Jak jej nie będzie to po pewnym czasie wszystko zacznie ci gnić. Zimą w strefie poddasza zawsze tworzyć się będzie wilgoć na styku ciepłego i zimnego powietrza. Membrana jest po to, żeby tę wilgoć odprowadzić. Co do kruszenia się membrany to słyszałem a takich przypadkach, ale tylko w przypadku wystawienia jej przez długi okres czasu na działanie promieni słonecznych. Radziłbym raczej sprawdzić co zostanie po kilku latach z papy położonej pod blachą. Latem temperatura pod blachą może przekraczać +80 stopni. Jeżeli papa jest słabszej jakości to po kliku latach odparuje z niej cały bitum i zostanie tylko osnowa (tektura lub materiał). Ja zdecydowałem się na membranę i wcale nie uważam tego za błąd. Jeżeli zresztują się deski ze stropu to oczywiście można zrobić deskowanie na dachu. Jest to jednak spory koszt i trzeba się zastanowić, czy jest uzasadniony. Należy jednak pamiętać, żeby zapewnić wentylację pomiędzy deskowaniem a wełną i nie kupować taniej papy, bo pewnie wytrzyma dużo krócej niż membrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok Sylwia 12.04.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Witam.Mam pytanko, w któtym miejscu się wybudowaliście w Piotrkowie?? My planujemy też budowac ten projekt w Piotrkowie i bardzo chetnie bysmy zobaczyli go na żywo. Bardzo prosze o kontakt jeżeli nie bedzie problemhu??Pozdrawiamy. Moja poczta: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgocha1960 21.04.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mandzur 26.04.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam korzystalem ze 3 lata temu z tego fora ale mam juz to za soba mieszkamy juz 2 lata zadawjcie pytania a jak bede mogl to odpowiem. A to jest link gdzie juz ;melodie; stoja pozdrawiam mandzur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mandzur 26.04.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=117414250331478477504.00043c78d2a3f3c7dc95c&om=1&ll=52.160455,19.423828&spn=5.527865,14.633789&z=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzola11 26.04.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Czy można prosić o jakieś fotki z gotowej już Melodii? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts