niciacia 10.07.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Wczoraj obiło mi się o uszy, że TP SA "musi" rozdzielić te dwie usługi, tzn. telefon i internet. Może ktoś zna temat lub jest bliżej zagadnienia i zechciałby się podzielić wiadomościami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 10.07.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Ja słyszałem, że sprawa obuiłą się o jakies sądy i podobno TPSA przegrała. Jeśli dojdzie do rozdziału usług to ciekawe jak to wpłynie na ceny? Osobiście jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 10.07.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Na razie jeszcze nie można. Urząd Komunikacji Elektronicznej stwierdził, że łączenie usługi nestrada z telefononem jest bezprawne. TP SA musi się dostosować w ciągu 30 dni. Za miesiąc będzie więc można zamówić samą Neostradę. Co prawda TP SA może podnieść cenę Neostrady, dla klientów, którzy zamówią ją bez łącza telefonicznego, ale to też będzie bezprawne i UKE się sprzeciwi. W razie niedostosowania się TP SA do decyzji UKE, grożą jej kosmiczne kary (do ok. 3% przychodu rocznego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 10.07.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Gdyby ktoś chciał wiedzieć więcej - szczegóły są tu:http://di.com.pl/news/14260,3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 10.07.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Ludzie spokojnie! Będą sie odwoływać do ostatniej instancji. Potem przeliczą czy nie opłaca im się zapłacić kary. Przeliczcie sobie na rok mają: liczba neostrad * abonament * 12 miesięcy Myślicie, że tak szybko odpuszczą?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 10.07.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Ja ich znam.Nie odpuszczą.Dletego nie chcę ich telefonu ani neostrady.A telefon i internet noszę ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 11.07.2006 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Ja ich znam. Nie odpuszczą. Dletego nie chcę ich telefonu ani neostrady. A telefon i internet noszę ze sobą. Pamiętaj o tych co nie mają takich możliwości. U mnie jest z "powietrza" ale tylko GPRS, a to trochę już wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 11.07.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Rafałek, masz całkowitą rację! Śmieszą mnie teksty w stylu: "nie dam zarobić TPSA, dlatego mam radiówkę". Właściciele sieci radiowych wynajmują łącza głównie od TPSA, więc posiadacze "radiówek" płacą TPSA, tylko przez pośrdnika. To samo dotyczy GPRS w Orange - ta firma jest w większości własnością TPSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 11.07.2006 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Nic nie wnosi, ale miło poczytać http://www.uke.gov.pl/urtip/index.jsp?place=Lead03_a&news_cat_id=168&news_id=1151&layout=3&page=text Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 11.07.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Tak TEPSA ma 30 dni na rozdzielenie neostrady i telefonu.Ale ja tam IM nie wierzę. Nikt w Naszym pięknym kraju nic nie zrobi TEPSIE.Internet mamy i tak najdroższy w Europie i co z tego. Także teraz też nic wielkiego się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 11.07.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Rafałek, masz całkowitą rację! Śmieszą mnie teksty w stylu: "nie dam zarobić TPSA, dlatego mam radiówkę". Właściciele sieci radiowych wynajmują łącza głównie od TPSA, więc posiadacze "radiówek" płacą TPSA, tylko przez pośrdnika. To samo dotyczy GPRS w Orange - ta firma jest w większości własnością TPSA Guzik prawda. Mam linię wydzierżawionš od innej firmy niż TPSA i dzielę jš WLANem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 11.07.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Guzik prawda. Mam linię wydzierżawionš od innej firmy niż TPSA i dzielę jš WLANem Możliwe. W moim mieście (i w gminie gdzie buduję) jest kilkunastu dostawców bezprzewodowego internetu. Wszyscy mają łącza TPSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 11.07.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Guzik prawda. Mam linię wydzierżawionš od innej firmy niż TPSA i dzielę jš WLANem Możliwe. W moim mieście (i w gminie gdzie buduję) jest kilkunastu dostawców bezprzewodowego internetu. Wszyscy mają łącza TPSA. A sam/sama nie możesz wydzierżawić takiej linii od innej firmy? Oczywicie zakładajšc, że cena będzie przystępna, a nie z księżyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 11.07.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Sam W mieście może by się dało. Ale na wsi już ciężko. Poza tym raczej nie planuję być dostawcą internetu na wsi, tym bardziej że działa już dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 11.07.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 a jak to jest z aktualnymi promocjami??? -tzn biorac promocje jest gdzies jakis paragraf ze do konca bede musial rowniez placic za telefon??TZN chodzi o ten piekny dzien kiedy tepsa sie ugnie i rozdzieli - co wtedy z osobami ktore wczsniej podpisaly promocje (gdzie szukac zapisu ze koniecznie z abo)? w regulaminie promocji niczego takiego nie ma Jedyny internet u mnie to neo przez tepse tylko ten cholerny abonament telefoniczny..... Odnosnie rozdzielenia abo i neo to mowi sie o tym od ponad roku i na razie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 11.07.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Niestety, jest w regulaminie taki punkt: 3.Promocja jest skierowana do:1)Abonentów usług telefonicznych świadczonych przez TP w oparciu o dostęp analogowy (...) Oznacza to, że żeby skorzystać z promocji musisz mieć telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 12.07.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 tak - ale ani slowa o tym ze ten *&^_!! abonament musi byc nie nizszy niz ok 50zł... a to jest punkt programu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.07.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 tak - ale ani slowa o tym ze ten *&^_!! abonament musi byc nie nizszy niz ok 50zł... a to jest punkt programu Tak, ale tańszy jest tylko "abonament socjalny", przy którym jest zapis, że nie można korzystać z neostrady. Ja jednak liczę na to, że TPSA się ugnie i zacznie sprzedawać samą neostradę. W nowym domu nie zamierzam bowiem podłączać telefonu stacjonarnego. Tylko internet - albo samą neostradę, albo radiówkę. Do tego router i bramka VoIP z własnym numerem i mam tel. stacjonarny za 5 zł miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 13.07.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 mam radiowke (druga z kolei) i zdecydowanie odradzam do poczty i www od biedy - cokolwiek innego porazka niestety co do pomyslu to mamy taki sam powracajac do watku czyli wychodzi ze jak tepsa sie ugnie to dotyczyc to bedzie raczej wszystkich uzytkownikow neostrady tzn jak podpisze teraz promocje to moze pozniej bede mogl sobie obnizyc abo za telefon ? marzyciel .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 13.07.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Co do radiówki - też kiedyś miałem, w czasach kiedy neostrada była kosmicznie droga i dostępna tylko w niektórych centralach. Nawet byłem zadowolony, ale firma się rozpadła, zmieniła właściciela i przestali dbać o klientów. Wtedy kupiłem Neo 128, potem zwiększyłem do 256 i tak mam do teraz. Ale w grudniu się przeprowadzam na wieś Najchętniej wziąłbym Neo 512 bez telefonu, ale jeśli to będzie niemożliwe - spróbuję miejscowej radiówki, jest dwóch dostawców. Co TPSA - ciężko powiedzieć jak zareagują na decyzję UKE i co będzie z dotychczasowymi klientami Duży może więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts