Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TP SA: neostrada z/bez telefonu

niciacia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 144
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Hurra! Wymyśliłem, jak legalnie już teraz można mieć neostradę bez telefonu!

Będę zamawiał za parę dni, jak mi się uda - napiszę, na czym polega ten kruczek. Na razie zdradzę tylko, że w aktualnej promocji będę płacił za neostradę 512 kbit bez telefonu ok. 55 zł w pierwszym roku i ok. 87 zł w drugim roku.

Dla niedowiarków - konsultowałem ten sposób z Błękitną Linią, regulaminem neostrady i regulaminem świadczenia usług telefonicznych TP. Pracownicy Błękitnej Linii przyznali mi, że sposób jest legalny, realny i bezproblemowy w realizacji.

Dla niedowiarków - konsultowałem ten sposób z Błękitną Linią, regulaminem neostrady i regulaminem świadczenia usług telefonicznych TP. Pracownicy Błękitnej Linii przyznali mi, że sposób jest legalny, realny i bezproblemowy w realizacji.

Ja konsultowałem różne tematy dotyczące mojego telefonu z konsultantami z błękitnej linii i przyznam, że jest to najmniej wiarygodne i kompetentne źródło informacji.

Ja konsultowałem różne tematy dotyczące mojego telefonu z konsultantami z błękitnej linii i przyznam, że jest to najmniej wiarygodne i kompetentne źródło informacji.

To prawda. Na błękitnej linii tylko szukałem potwierdzenia, czy mój sposób da się zrealizować. A tak na prawdę wystarczy dokładnie przeczytać taryfę TPSA i wszystko jest tam napisane. Sposób jest banalny. Szczegóły wkrótce...

To prawda. Na błękitnej linii tylko szukałem potwierdzenia, czy mój sposób da się zrealizować. A tak na prawdę wystarczy dokładnie przeczytać taryfę TPSA i wszystko jest tam napisane. Sposób jest banalny. Szczegóły wkrótce...

Myślę, że jeśli sposób byłby naprawdę tak banalny to by TPSA właśnie się nim broniła przed zapłaceniem kar, a jakoś tego nie robi... Poza tym fa forach sposób ten by był nagłośniony... Ale trzymam kciuki za powodzenie.

A ja mysle ze tpsa w zyciu nie bedzia chciała dopuscic do tego zebysmy placili mniej. A sposób jest banalny - wystarczy ze umozliwią korzystanie tylko z neostrady z jakąś stawką bazową i będą udzielać upustu w wyssokości np 50 zł za jednoczzesne posiadanie telefonu. W sumie bedziesz mial człowieku do wyboru: Albo neo (z ulgą)+telefon za cene np 90+50=140, abo same neo za cene bazową np 130zł

Myślę, że jeśli sposób byłby naprawdę tak banalny to by TPSA właśnie się nim broniła przed zapłaceniem kar, a jakoś tego nie robi... Poza tym fa forach sposób ten by był nagłośniony... Ale trzymam kciuki za powodzenie.

Sprawa wyjaśni się za kilka dni, bo będę składał zamówienie na telefon i neo.

Sprawa wyjaśni się za kilka dni, bo będę składał zamówienie na telefon i neo.

A potem chcesz wypowiedzieć umowę na NEO? U mnie była trochę inna sytuacja, nie miałęm jeszcze aktywowanej przeniesionej linii i stwierdzili definitywnie, że bez telefonu internetu nie będzie i tyle, a wypowiedzenie umowy na telefon będzie skutkowało rozwiązaniem umowy na NEO i zapłąceniem przezemnie jakiś kar za rozwiązanie umowy przed czasem.

A potem chcesz wypowiedzieć umowę na NEO? U mnie była trochę inna sytuacja, nie miałęm jeszcze aktywowanej przeniesionej linii i stwierdzili definitywnie, że bez telefonu internetu nie będzie i tyle, a wypowiedzenie umowy na telefon będzie skutkowało rozwiązaniem umowy na NEO i zapłąceniem przezemnie jakiś kar za rozwiązanie umowy przed czasem.

To wiem. Nie tędy droga. Nie podpuszczaj mnie, jak już zamówię - opiszę moją metodę.

a może można tak, wziaść abonament standardowy, nastepnie neostradę, a potem zawiesić standardowy, za zwieszenie płaci się coś około 22zł (?) miesięcznie. Wtedy bierzemy neo na 3 lata pierwszy rok około 50zł, nastepne 2 lata w cenie około 80zł

I znając tpse tp nie ma co się cieszyć z rozdzielenia, bo pewnie podniosą koszt neo o 20-30zł i w przypadku korzystania z abonamentu na telefon będą dawać rabat na tą sume, więc tak ,czy siak swoje wezną

Dokładnie! Trzeba podpisać umowę na telefon, potem na neostradę. Po podłączeniu neostrady zawiesza się telefon, płaci się ok. 21 zł miesięcznie, z góry za cały okres zawieszenia, max. 12 miesięcy. Po 12 miesiącach trzeba zapłacić abonament za 1 miesiąc i znowu można zawiesić na 12 miesięcy. 8)

Dokładnie! Trzeba podpisać umowę na telefon, potem na neostradę. Po podłączeniu neostrady zawiesza się telefon, płaci się ok. 21 zł miesięcznie, z góry za cały okres zawieszenia, max. 12 miesięcy. Po 12 miesiącach trzeba zapłacić abonament za 1 miesiąc i znowu można zawiesić na 12 miesięcy. 8)

Dla mnie to trochę bezsensowne. Zawieszasz czyli nieużywasz ale i tak coś płacisz. W tym czasie i tak trzeba gdzieś dzwonić. Czy nie lepiej płacić abonament w wysokości 50 zł z godziną rozmów w nim i go wygadywać. W tym co opisujesz płacisz ok 21 zł za nic.

Dla mnie to trochę bezsensowne. Zawieszasz czyli nieużywasz ale i tak coś płacisz. W tym czasie i tak trzeba gdzieś dzwonić. Czy nie lepiej płacić abonament w wysokości 50 zł z godziną rozmów w nim i go wygadywać. W tym co opisujesz płacisz ok 21 zł za nic.

No nie wiem, te 60 minut w abonamencie jest warte ok. 8 zł (lokalnie). Mając neostradę 512 kbit podłączam sobie bramkę VOIP i przez nią zwykły telefon. Do tego numer stacjonarny w swojej strefie numeracyjnej u jakiegoś operatura VOIP za parę zł miesięcznie. W ten sposób mam internet i telefon stacjonarny za 54 zł miesięcznie przez pierwszy rok i 87 zł przez drugi rok.