andk 29.09.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Promocyjnie przy podpisywaniu umowy 299 PLN; poza promocją bodaj 500 PLN - raczej mało atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 29.09.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Tak piszecie o VoIP ale jakoś za darmo nic nie ma... tak na prawdę jest to sposób na obniżenie kosztów, ale nie ich wyeliminowanie. Ja widzę, że jak na razie z NEO nie zrezygnuję mimo, że radiówkę mam coraz bliżej domu a to dla tego, że koszt tego radia jest porównywalny z NEO o większej prędkości, a jakość daje dużo do życzenia. Co do VoIP - tu trzeba jednak doliczyć jeszcze pewne koszty sprzętowe o których jakoś nikt nie wspomina, a to też jakaś tam wartość w zależności od przyjętych rozwiązań. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 29.09.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Tak piszecie o VoIP ale jakoś za darmo nic nie ma... Oczywiście, że nie ma. Na początku trzeba zainwestować w sprzęt - bramka VOIP z możliwością podłączenia zwykłego telefonu i zwykłej linii telefonicznej (wtedy można korzystać przy pomocy jednego aparatu telefonicznego zarówno z linii TPSA jak i operatora VOIP) kosztuje ok. 200 zł. Do tego router z modemem ADSL, dobry kosztuje ok. 150-200 zł. Ale to trzeba kupić, nawet jak nie korzysta się z VOIP (można nie kupować, ale modem USB i każdorazowe logowanie się do neo przy włączaniu komputera jest upierdliwe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 30.09.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Tak piszecie o VoIP ale jakoś za darmo nic nie ma... tak na prawdę jest to sposób na obniżenie kosztów, ale nie ich wyeliminowanie. Ja widzę, że jak na razie z NEO nie zrezygnuję mimo, że radiówkę mam coraz bliżej domu a to dla tego, że koszt tego radia jest porównywalny z NEO o większej prędkości, a jakość daje dużo do życzenia. Co do VoIP - tu trzeba jednak doliczyć jeszcze pewne koszty sprzętowe o których jakoś nikt nie wspomina, a to też jakaś tam wartość w zależności od przyjętych rozwiązań. Pozdrawiam Ja korzystam z usług operatorów VoIP od roku. Jakość usługi na takim poziomie, że żona nie była świadoma że to nie połączenie komutowane. Koszty inwestycji to zakup bramki LinkSys PAP2 za 215zł (na dwa niezależne porty i możemy korzystać w usług dwóch operatorów VoIP). Rachunki w granicach 9 zł zamiast 100 zł w TP S.A. (połączenia międzystrefowe i międzynarodowe są w cenie lokalnych czyli 9gr/min i brak abonamentu). Do znajomych dzwonię za darmo. W sumie rozmawiamy więcej i mamy więcej usług dodanych (np. biling rozmów wychodzących i przychodzących za darmo, prezentacja numeru za darmo itp.). Koszt inwestycji zwrócił się po 2-3 miesiącach mimo, że rozmawiamy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 10.10.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 1 października złożyłem zamówienie na linię telefoniczną w TPSA (z myślą o neostradzie). Dzisiaj miła pani poinformowała mnie słodkim głosikiem, że nie ma możliwości technicznych - "brak wolnych par" A w rogu mojej działki jest słup TPSA i prawie wszyscy na ulicy mają telefony. Ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 10.10.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 ja złożyłem zamówienie na linię prawie 2 tygodnie temu na ich stronie www, numer zamówienia mi nadano i cisza...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 10.10.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 1 października złożyłem zamówienie na linię telefoniczną w TPSA (z myślą o neostradzie). Dzisiaj miła pani poinformowała mnie słodkim głosikiem, że nie ma możliwości technicznych - "brak wolnych par" A w rogu mojej działki jest słup TPSA i prawie wszyscy na ulicy mają telefony. Ręce opadają... U mnie tez wszyscy mają telefony ale albo radiowe badziewie albo po łaczu zwielokratnianym PCM (wiele numerów po jednym przewodzie) które faktycznie nie daje mozliwosci technicznych dla neostrady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 10.10.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Może rzeczywiście są PCMy, bo składając zamówienie zastrzegłem, że będę chciał neostradę. A na PCMie się nie da. Na szczęście są w okolicy dwie sieci WiFi, będę musiał skorzystać z którejś, dopóki TPSA łaskawie nie postara się o "nowe pary" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 19.10.2006 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 http://www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=462773&dz=01000 Proponuję poczytać - aż serce się raduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 19.10.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Serce się raduje - ale ja w to nie wierze. TPsa nie zrezygnuje z tych 49 zł nie ma mowy - podniesie stawki za neo i da upusty dla abonentów tak więc wyjdzie na to samo (no może 10 zł taniej bez telefonu niz z telefonem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 21.10.2006 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Serce się raduje - ale ja w to nie wierze. TPsa nie zrezygnuje z tych 49 zł nie ma mowy - podniesie stawki za neo i da upusty dla abonentów tak więc wyjdzie na to samo (no może 10 zł taniej bez telefonu niz z telefonem) Coś mi się zdaje, że nie może tak zrobić - a może się łudzę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 21.10.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Ja tez bym chciał żeby tak nie zrobili ale mogą się wykręcić kosztami utrzymania kabelka-łącza który teoretycznie teraz jest w abonamencie. Oby nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 21.10.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 1 października złożyłem zamówienie na linię telefoniczną w TPSA (z myślą o neostradzie). Dzisiaj miła pani poinformowała mnie słodkim głosikiem, że nie ma możliwości technicznych - "brak wolnych par" A w rogu mojej działki jest słup TPSA i prawie wszyscy na ulicy mają telefony. Ręce opadają... To jeszcze nie szczyt głupoty TPSA. U mnie też na rogu działki jest ich słup, od którego prowadza do mojego domu ich przewody!' I też miła pani poinformowała mnie słodkim głosikiem, że nie ma możliwości technicznych - "brak wolnych par". Wiec korzystam z modemu PLUS-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 22.10.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Jeśli powiedziała że w tych przewodach co wiszą do domu brak par to może i głupota. Być może brakuje gdzie indziej. Telefon to nie prąd gdzie wystarczy się wpiąć do najbliższej linii a licznik jest w domu. Do telefonu potrzeba indywidualnych przewodów od domu do centrali - chyba że chcesz ten sam numer na spółkę z sąsiadem... Telefony w naszym kraju niestety niezmiennie kojarzą się z tą nieszczęsną firmą. Konkurenci są wielokrotnie mniejsi ale ich klienci miewają problemy, przy których czasem te z TP to pikuś. O tym się głośno nie mówi - bo kogo obchodzą lokalne sprawy gdzieśtam w Polsce. A od TP "się należy" - bo to "nasza krwawica ". A że sprzedana w idiotyczny sposób przez demokratycznie wybrane władze wolnego kraju?... P.S. Nie żebym zaraz bronił TP - tak mi się po prostu żółć wylała - dla równowagi na forum . W działaniach TP niekiedy znikąd nie widać logiki - wtedy wiadomo że polityka bierze górę nad biznesem. A nie można powiedzieć wprost że coś jest biznesowo po prostu n i e o p ł a c a l n e? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 30.11.2006 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Telekomunikacja Polska rozdzieli usługę dostępu do internetu (Neostrada) od abonamentu telefonicznego od 15 lutego 2007 r. Według upublicznionego w środę pisma, skierowanego do prezes UKE Anny Streżyńskiej, prezes TP napisał, że od 15 stycznia klienci Telekomunikacji będą mogli składać zamówienia na nową, rozdzieloną usługę lub wypowiedzenia starej umowy, gdzie abonament i Neostrada były połączone. Obecnie, jeśli ktoś chce kupić dostęp do internetu w TP, jest zmuszony też do nabycia linii telefonicznej. Fragment z gazety :) http://www.uke.gov.pl/_gAllery/50/33/5033/Wydzielenie_neostrady_od_uslugi_POTS.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.11.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 No wszytsko pięknie, ale nie wiadomo, ile taka rozdzielona neostyrada będzie kosztować. Podejrzewam, że niewiele mniej niż teraz neo+abonament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 30.11.2006 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 No wszytsko pięknie, ale nie wiadomo, ile taka rozdzielona neostyrada będzie kosztować. Podejrzewam, że niewiele mniej niż teraz neo+abonament. Z tego co ja wiem, to cena usługi musi być taka sama. Co do promocji, to już inna sprawa. Ale i tak się cieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 30.11.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 a mi sie wydaje że nie musi byc taka sama - bo czemu teraz ta sama usługa kosztuje róźnie przy różnych terminach podpisania umowy - dlatego że czym dłuższy czas trwania umowy tym większy upput od ceny "niewiążącej" umowy. Tak samo zrobią z rozdzielonym neo - upust dla posiadaczy abo w tpsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 30.11.2006 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 a mi sie wydaje że nie musi byc taka sama - bo czemu teraz ta sama usługa kosztuje róźnie przy różnych terminach podpisania umowy - dlatego że czym dłuższy czas trwania umowy tym większy upput od ceny "niewiążącej" umowy. Tak samo zrobią z rozdzielonym neo - upust dla posiadaczy abo w tpsa A ja i tak sie cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzosc 20.12.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 No to wam powiem, że na dzień dzisiejszy TP S.A. wymyśliła sobie opłatę w wysokości 30zł netto za utrzymanie linii. Wielka lipa !!!! UKE spodziewał się, że opłata będzie na poziomie 27zł brutto - wg mnie totalny absurd.Internet jest tak drogi, że utrzymanie linii zwraca się im wielokrotnie. PS.Ciekawe za czyje pieniądze były zakładane linie tel na wioskach? Na pewno nie TP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts