Mice 20.12.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 a mi sie wydaje że nie musi byc taka sama - bo czemu teraz ta sama usługa kosztuje róźnie przy różnych terminach podpisania umowy - dlatego że czym dłuższy czas trwania umowy tym większy upput od ceny "niewiążącej" umowy. Tak samo zrobią z rozdzielonym neo - upust dla posiadaczy abo w tpsa oj byś się zdziwił poczytaj kiedyś do poduszki umowy bodajże DSL-a (teraz nie pamiętam, może IP VPN ?), na czas określony i na określony nie ma różnicy i nawet TP wprost przyznaje, że nie ma różnicy ... więc po co przepłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawsie 21.12.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 No to wam powiem, że na dzień dzisiejszy TP S.A. wymyśliła sobie opłatę w wysokości 30zł netto za utrzymanie linii. Wielka lipa !!!! UKE spodziewał się, że opłata będzie na poziomie 27zł brutto - wg mnie totalny absurd. Internet jest tak drogi, że utrzymanie linii zwraca się im wielokrotnie. PS. Ciekawe za czyje pieniądze były zakładane linie tel na wioskach? Na pewno nie TP! TAk, TP nie zawsze zakładało linie na wioskach za własne pieniądze. Zwracało jednak wkład przyszłych użytkowników w rachunkach. Nawet gdyby nie zwróciło tych pieniędzy to TP (a raczej France Telecom) nie jest adresatem ewentualnych żadań. Przecież France Telecom zapłacił komuś za te linie! . Prawda, "psie pieniądze", ale teraz ewentualne roszczenia kierować trzeba do tego, kto te pieniądze wziął Co do cen - a czego można sie spodziewać? Jest to firma komercyjna (co prawda nadal rządowa, z tym, że teraz większościowym udziałowcem jest rząd francuski zamiast polskiego) i ma zarabiać pieniądze. Nie może na telefonii, zarabia więc na internecie. W końcu nowy właściciel musi w jakiś sposób "wyciągnąć" pieniadze, które włożył w zakup, co też już dawno zrobił. Teraz to czysty zysk, który idzie na pokrycie strat na innych, zagranicznych rynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 28.12.2006 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 http://www.tp.pl/b/binaries/PL/590389029070/cennik_neostrada_tp_365767885.pdf no i przestałem sie cieszyć s&^%*%^&yny, pii, piiiiiiiiiiiii, piiiiiiiiiiiii złodzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.12.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 http://www.tp.pl/b/binaries/PL/590389029070/cennik_neostrada_tp_365767885.pdf no i przestałem sie cieszyć s&^%*%^&yny, pii, piiiiiiiiiiiii, piiiiiiiiiiiii złodzieje Z czegoś Cię okradli ? Prawo rynku, mają usługi i nikogo nie zmuszają do ich kupowania. Jak podpiszesz umowę na 12 lub 24 miesiące to nie jest już tak fatalnie jak chodzi o koszty miesięczne (nie twierdzę, że jest tanio ). A jeśli mają zbyt drogo to rynek sam im zweryfikuje te ceny i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.12.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 No cóż, można się było tego spodziewać. U mnie niestety TPSA nie była zainteresowana założeniem linii telefonicznej i Neo. Dlatego skorzystałem z oferty jednego z lokalnych dostawców internetu drogą radiową. Właśnie dzisiaj mi podłączyli. Instalacja 50 zł (sprzęt mój), łącze 128 kbit (na początek) za 29 zł miesięcznie. Jak się przeprowadzę, zwiększę do 512 kbit i będę płacił 59 zł. Internet śmiga ładnie, testowałem już telefon VOIP (Halonet) i na tych 128 kbitach działa bez zastrzeżeń (dźwięk dobrej jakości, bez przerw). Dobra, uciekam zakładać drzwi do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 28.12.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Wlaśnie dziś dostałem pismo z TPsa z nowym regulaminem, nic w nim nie było o cenach po rozdzieleniu neo więc zadzwonilem na błękitną i dowiedziałem się, że cena neo nie wzrośnie ale co miesiąc będę płacił 36 zł brutto za konserwację linii i za neo - teraz płacę 35 netto za abonament i 28 za neo 512. I tak zostanie ale uśmiałem się przy tej rozmowie strasznie- jak łatwo ta firma manipuluje ludźmi to jezcze lepsze jak neo na godziny (ktos przeliczał ile to wychodzi miesięcznie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 28.12.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 A pomyśl ile kosztowała by jazda traktorem z W-wy do Zakopanego. Za produkcję takich ekonomicznych pojazdów pewnie zaorałbyś wszystkie fabryki traktorów..... Aaaaaaaaaaaa, kapuję - do takiej podróży służą inne środki lokomocji! Neostrada na godziny nie jest dla klientów, którzy siedzą nonstop w internecie. I dlatego jest stosunkowo niedroga - przy takim korzystaniu. Opcje neo są jako tako zróżnicowane co do potrzeb userów - trzeba tylko te potrzeby znać i sobie dopasować. Już niedługo będzie pewnie dostępna opcja 15 Mbps - i jak znam życie wielu ludzi weźmie ją do jednego komputera, do... przeglądania wiadomości . A po co? A na przykład żeby sąsiada zadusiło z zawiści . A potem będzie co narzekać na monopolistów że drogo... Taki kraj, tacy ludzie. A opinia zależy od tego, z której strony stołu w danej chwili się siedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.12.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 To fakt. Do zwykłego domowego korzystania z internetu wystarczy 128-256 kbit. Ale ludzie kupują 1 czy 2 mbit, żeby się później licytować przy świątecznym stole, kto ma "lepsze łącze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 02.01.2007 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 http://www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=475463&dz=01000 Bardzo budujący artykulik - może chociaż trochę kopną ich w d..ę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 02.01.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 tu było coś co nie powinno tu być (nie moge skasować posta) więc go zmieniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 02.01.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 cos takiego kupiłem kiedys na allegro za 90 zł (sie trafiło) http://www.allegro.pl/item154086922_parowy_karcher_vaporapid_1500.html Gratuluję, ale jak to się ma do neostrady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 02.01.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 cos takiego kupiłem kiedys na allegro za 90 zł (sie trafiło) http://www.allegro.pl/item154086922_parowy_karcher_vaporapid_1500.html Gratuluję, ale jak to się ma do neostrady? Może Markog ma neostrade i korzystając z niej wszedł na allegro Sorki, nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 02.01.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 W mojej wsi neostrada to jedyne wyjście jeśli chodzi o internet - na razie mamy więc wspaniałą usługę " neostrada bez internetu" jakoś sobie nie może tpsa poradzić żeby tak wszystko podlączyć jak trzeba, codziennie słyszymy że już jutro będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 02.01.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Warszawa 20.12.2006r. Informujemy , ze od dnia 15 lutego 2007 roku obowiazywac bedzie zmieniony Regulamin i Cennik uslugi neostrada tp.W zwiazku z tym od 15 stycznia 2007 moga Panstwo wypowiedziec umowe na usluge telefoniczna w oparciu o dostep analogowy , bez koniecznosci jednoczesnego wypowiedzenia umowy na usluge neostrada tp... Jednoczesnie informujemy , iz zgodnie z artykulem 59 ust. 2. ustawy Prawo Telekomunikacyjne , maja Panstwo mozliwosc wypowiedzenia obecnie zawartej z Telekomunikacja Polska umowy na swiadczenie uslugi neostrada tp w przypadku , gdy nie zaakceptujecie Panstwo zmienionego Regulaminu .Jezeli skorzystaja Panstwo z tego prawa do dnia 14 lutego 2007 roku , Telekomunikacji Polskiej nie przysluguje roszczenie odszkodowawcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 02.01.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 cena neo nie wzrośnie ale co miesiąc będę płacił 36 zł brutto za konserwację linii i za neo ... jak łatwo ta firma manipuluje ludźmi Proponuję żebyś ty zakopał kable w ziemi, podłączył do każdego z sąsiadów, utrzymywał i konserwował sprzęt i nie pobierał za to żadnej opłaty. No i jeszcze dorzuć darmową Neo, płacąc za nią zagranicznym operatorom. Z punktu widzenia interesu akcjonariuszy TP (prywatnej firmy) jej postępowanie jest logiczne i uzasadnione. Aby zwiększyć dostępność Internetu, rząd powinien sam zbudować sieć i podłączyć do niej wszystkie gminy, bo to jego zadanie a nie zadanie prywatnej firmy. BTW Licząc opłaty za Internet sieci każdego urzędu gminy, miasta, szpitala, biblioteki, ZUS, ministerstw i innych jednostek budżetowych szybko by się okazało, że koszt budowy sie zwraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 02.01.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 cena neo nie wzrośnie ale co miesiąc będę płacił 36 zł brutto za konserwację linii i za neo ... jak łatwo ta firma manipuluje ludźmi Proponuję żebyś ty zakopał kable w ziemi, podłączył do każdego z sąsiadów, utrzymywał i konserwował sprzęt i nie pobierał za to żadnej opłaty. No i jeszcze dorzuć darmową Neo, płacąc za nią zagranicznym operatorom. Z punktu widzenia interesu akcjonariuszy TP (prywatnej firmy) jej postępowanie jest logiczne i uzasadnione. Aby zwiększyć dostępność Internetu, rząd powinien sam zbudować sieć i podłączyć do niej wszystkie gminy, bo to jego zadanie a nie zadanie prywatnej firmy. BTW Licząc opłaty za Internet sieci każdego urzędu gminy, miasta, szpitala, biblioteki, ZUS, ministerstw i innych jednostek budżetowych szybko by się okazało, że koszt budowy sie zwraca. jak już chcesz polemizować, to poczytaj o historii TP, cytat z ich strony : "TP jest kontynuatorką ponad 60 lat tradycji przedsiębiorstwa Polska Poczta, Telegraf i Telefon. Telekomunikacja Polska S.A. powstała w grudniu 1991 roku. Wówczas z przedsiębiorstwa państwowego Polska Poczta, Telegraf i Telefon wydzielono część telekomunikacyjną w postaci spółki akcyjnej Skarbu Państwa. 1 stycznia 1992 roku firma rozpoczęła działalność pod nazwą Telekomunikacja Polska S.A." Więc nie opowiadaj o prywatnych zasobach TP bo przez 60 lat firma powstałai dzięki kasie państwowej, a nie inwestycji prywatnej osoby/osób. Za te kable zapłaciło państwo z pieniędzy "obywateli" a teraz TP SA udaje, że to jej prywatne przedsiewzięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 02.01.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 cos takiego kupiłem kiedys na allegro za 90 zł (sie trafiło) http://www.allegro.pl/item154086922_parowy_karcher_vaporapid_1500.html Gratuluję, ale jak to się ma do neostrady? Może Markog ma neostrade i korzystając z niej wszedł na allegro Sorki, nie mogłem się powstrzymać ojejku wielkie coś - walnęły mi się wątki - myślałem że skasowałem a jak nie to zaraz skasuję PS. Wracając do neo też dzis dostałem takie pisemko i mam pytanko: Czy w związku z zapisem: ".....Jednoczesnie informujemy , iz zgodnie z artykulem 59 ust. 2. ustawy Prawo Telekomunikacyjne , maja Panstwo mozliwosc wypowiedzenia obecnie zawartej z Telekomunikacja Polska umowy na swiadczenie uslugi neostrada tp w przypadku , gdy nie zaakceptujecie Panstwo zmienionego Regulaminu . Jezeli skorzystaja Panstwo z tego prawa do dnia 14 lutego 2007 roku , Telekomunikacji Polskiej nie przysluguje roszczenie odszkodowawcze ....." Mam pytanie czy mogę nie zgodzić się na regulamin, zerwać umowę (mam jeszcze 1,5 roku drogiej neostrady) i podpisać na nowo umowę na nowych warunka (tańsza neostrada) ? Jak myślicie udało by się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 03.01.2007 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Proponuję żebyś ty zakopał kable w ziemi, podłączył do każdego z sąsiadów, utrzymywał i konserwował sprzęt i nie pobierał za to żadnej opłaty. No i jeszcze dorzuć darmową Neo, płacąc za nią zagranicznym operatorom. Z punktu widzenia interesu akcjonariuszy TP (prywatnej firmy) jej postępowanie jest logiczne i uzasadnione. Aby zwiększyć dostępność Internetu, rząd powinien sam zbudować sieć i podłączyć do niej wszystkie gminy, bo to jego zadanie a nie zadanie prywatnej firmy. BTW Licząc opłaty za Internet sieci każdego urzędu gminy, miasta, szpitala, biblioteki, ZUS, ministerstw i innych jednostek budżetowych szybko by się okazało, że koszt budowy sie zwraca. Jasne, wiem, że TP to prywatna firma, też chciałbym, żeby obywatele przez wiele lat wpłacali pieniądze prosząc na kolanach o uruchomienie usługi, i tym samym budowali sieć za niebotyczne pieniądze, a potem wziąłbym to wszystko i jako monopolista robił sobie jaja z ludzi. Tak, a teraz państwo ma zbudować swoją sieć jeszcze raz - ciekawe za czyje pieniądze - moi rodzice już raz się składali na te kable, które tak dumnie leżą w ziemi. Mam nadzieję, że dożyję końca tepsy - czego jej życzę.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 03.01.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Nowe stawki są nawet o połowę niższe. W przypadku łączy z przepustowością 512 kb/s (najniższej, którą obejmuje promocja) zapłacimy abonament w wysokości 28 zł z VAT przez pierwszy rok i 56 zł przez następne dwa lata. Przy umowie na 24 miesiące abonament przez pierwszy rok wyniesie 33 zł, a przez kolejny rok - 66 zł. TP SA obniża ceny i stara się przywiązać klientów na kilka lat, bo już wkrótce - również za sprawą Urzędu Komunikacji Elektronicznej - będzie musiała udostępnić swoje łącza konkurencji (i to z dużym rabatem). Alternatywni dostawcy internetu będą więc mogli zaoferować abonentom TP SA swoje usługi. Już teraz tempo wzrostu liczby użytkowników Neostrady uległo spowolnieniu. Na koniec I kw. tego roku było ich 1,23 mln, co daje TP SA prawie 42 proc. rynku szerokopasmowego internetu (resztę rynku mają m.in. sieci kablowe). Tymczasem firma chce mieć na koniec tego roku 1,7 mln klientów, zaś na koniec 2007 roku - 2,5 mln.Czy te stawki mają zastosowanie tylko do osób które obecnie podpisują nowe umowy?.Czy ja mogę zerwać obecnie podpisaną umowę podpisałam na 2 lata prędkość 265 oferta mistrzowska.Właśnie skończyła mi się promocja 1/2 roku za 1 zł i wchodzę w opłatę 66 zł +Vat ok.72 zł + abonament za telefon. Zbyt piękne by mogło być prawdziwe.Jeśli wybrałabym wersję z telefonem mam ku temu ważne powody np. na 24 miesiące napewno bym zyskała.Ale czy mogę tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawsie 03.01.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Jasne, wiem, że TP to prywatna firma, też chciałbym, żeby obywatele przez wiele lat wpłacali pieniądze prosząc na kolanach o uruchomienie usługi, i tym samym budowali sieć za niebotyczne pieniądze, a potem wziąłbym to wszystko i jako monopolista robił sobie jaja z ludzi. Tak, a teraz państwo ma zbudować swoją sieć jeszcze raz - ciekawe za czyje pieniądze - moi rodzice już raz się składali na te kable, które tak dumnie leżą w ziemi. Witam, Powtórzę, co wcześniej pisałem: TP nie jest prywatną firmą, w końcu większościowym udziałowcem w France Telecom jest rząd francuski, więc TP jest nadal firmą rzadową, tylko że nie rządu polskiego. Druga sprawa: sieć może i budowali wszyscy, ale przecież FT zapłaciło za tą sieć rządowi polskiemu, który prawdopodobnie zwrócił te pieniądze obywatelom (np. zapchanie dziury budżetowej wynikającej z brakiem pieniędzy na oświatę, zdrowie, emerytury itd). Trudno wymagać czegoś, za co już FT zapłacił. Państwo wzięło pieniądze - państwo powinno wybudować nowa sieć i "za darmo" udostępniać internet obywatelom Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts