pawelmg 10.07.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Czesc, Jaki klimatyzator tj o jakich parametrach powinienem sobie kupic do sypialni o 32m3 Znacie jakichs tanich dystrybutorow klimatyzatorow? Interesuje mnie scienny split dziekipozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 10.07.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Idziesz do jednej,moze dwoch firm specjalizujacych sie w tym temacie.Mowisz o co Ci chodzi,podajesz powierzchnie pomieszczenia i co tam jeszcze beda chcieli.Oni dobiora Ci parametry klimy,przygotuja oferte,dadza Ci ja,a Ty powiesz ze to przemyslisz,albo skonsultujesz z zona........i co tam jeszcze wymyslisz.W ofercie bedziesz mial podana wydajnosc i pozostale parametrey klimy.Uczysz sie tego na pamiec,idziesz do sklepu,kupujesz taka jak trzeba i montujesz.Ja tak zrobilem jak potrzebowalem klime do serwerowni.W sklepie kupilem za polowe tego co oni mi zaoferowali.Zainstalowalem i uruchomilem ja sam.Nic prostrzego.PS.No moze bedziesz potrzebowal do tego co nieco.Ja na szczescie to mialem,poniewaz param sie chlodnictwem w pewnym sensie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dejna 10.07.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 http://www.allegro.pl/item112594036_nowy_klimatyzator_split_2_6_kw_super_klimatyzacja.html http://www.allegro.pl/item114238171_galanz_3_3_kw_klimatyzator_chlodzaco_grzejacy.html http://www.allegro.pl/item114744252_klimatyzator_hyundai_hac_gs_07hrcnajtanszy_900zl.html Jest tego masa. Kup taki najtanszy, one sa wszystkie dobre.A zainstaluja ci go za 200zl chyba, ze masz sam chcec tylko trzeba miec narzedzia do robienia stozkow z rurek miedzianych i pompe prozniowa. Gaz one maja w sobie, nie trzeba nic dopompowywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 10.07.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Jest tego masa. Kup taki najtanszy, one sa wszystkie dobre. A zainstaluja ci go za 200zl chyba, ze masz sam chcec tylko trzeba miec narzedzia do robienia stozkow z rurek miedzianych i pompe prozniowa. Gaz one maja w sobie, nie trzeba nic dopompowywac. Jesli chodzi o robienie stozkow,to jest to juz przezytek.W komplecie sa bowiem rury miedziane(dlugosci odpowiadajacej do ilosci czynnika skondensowanego w skraplaczu) z gwintowanymi zakonczeniami. Pompa prozniowa oraz zestaw manometrow jest jednak niezbedny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denes 11.07.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Zwrocice duza uwage na poziom halasu, nie chcielibyscie miec przeciez szumiacego smoka w sypialni. Niestety wiele z nich jest bardzo halasliwa. 40dB wyrzucilbym od razu - mam taki w pracy i prawie sie pogadac nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 11.07.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 ja mam w pokoju ok 27m2 Ravansona okolo trzyletni i zdaje egzamin bardzo dobrze w kwestii chłodzenia ale halas jest ale nie az taki straszny.Teraz pewnie są o wiele nowsze i cichsze ale jesli chodzi o dzialanie to narazie bez zarzutu się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelmg 11.07.2006 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 hosa ile decybeli ma twoja klima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek321 11.07.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Potwierdzam : POZIOM HAŁASU !!!!! szczególnie jedn.wew. ale również zew. jeśli jest głośna o blisko okna ,bez "sinenbloków" jak mówią "fachofcy" w mocowaniu do podłoża( balkon) lub ramy (ściana ). Sprawdź, przy jakich nastawach prędkości nadmuchu podawana jest głośność. Niestety, im wyższa cena tym lepsze pod tym względem urządzenie. Nie montuj jedn.wew. tak aby bezpośrednio dmuchała na łóżko- mimo kierownic nie jest to komfortowe. Wydaje się, że fajne są rozwiązania, gdzie nadmuch jest w 4 kierunkach. No i usuwanie skroplin- ja w bloku muszę używać dużego naczynia, czasami jest to kilkanaście litrów dziennie. Super sprawa możliwość "dogrzewania" się w okresie przejściowym-szczególnie bloki. Ale HAŁAS - uwierz mi to potrafi być wkurzające, sam zmieniałem przez to klimę. I postaraj się umieścić jedn.zewn. w miarę możliwości w cieniu-parę zł oszczędności w exploatacji. Pzdrw.Jacek321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.07.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Dzisiaj wlasnie kupowalem do firmy dwie klimy. W specyfikacji wyczytalem,ze poziom halasu jest podawany przy pelnej wydajnosci sprezarki,obrotach wentylatora na maxa i mierzony jest w odleglosci jednego metra od urzadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek77 12.07.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Mam pytanie jak dobiera się moc limatyzatora?I jak sprawdzają się w czasie obecnych upałów klimatyzatory przenośne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.07.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 dostałam dzisiaj ofertę na splita LG G 18AH 5,4 kW do pomieszczenia 40 m2 w cenie 3 100+ 1000 PLN montażceny nettoco sądzicie o tej ofercie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 12.07.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 dostałam dzisiaj ofertę na splita LG G 18AH 5,4 kW do pomieszczenia 40 m2 w cenie 3 100+ 1000 PLN montaż ceny netto co sądzicie o tej ofercie?? Mysle ze 1000PLN za montaz to lekka przesada,bynamniej w moim rejonie.Sadze ,ze pojecie "now how" bedzie tutaj przesadzone,bardziej chodzi o sprzet do tego potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość marcindz 13.07.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Mitsubishi ma teraz promocję. Ceny obniżone o 20%. Do 30 metrów polecili mi moc 3,5kW. No i się zastanawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 13.07.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Mitsubishi ma teraz promocję. Ceny obniżone o 20%. Do 30 metrów polecili mi moc 3,5kW. No i się zastanawiam.... Z Mitsubishi preferuję Lancera Evo :D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 13.07.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Co za różnica jakiej firmy, to wszystko robione w tej samej lub sąsiedniej fabryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 13.07.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 hos a ile decybeli ma twoja klima? a nie mam pojęcia , szukalam z tyłu sprzętu na opisie ale nie napisano o sile hałasu nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 13.07.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 hos a ile decybeli ma twoja klima? a nie mam pojęcia , szukalam z tyłu sprzętu na opisie ale nie napisano o sile hałasu nic... Co znaczy decybeli??? Jak to jest mierzone?? He? Zajmuje się klimą 3 lata, co producent to inny sposób pomiaru. Czasem te dane to wogóle jakby "z czapki" podane. Nawet nie sugerujcie się tym, co jest napisane na tabliczce znamionowej. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 13.07.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 a jak sie sprawdza klimatyzator w pomieszczeniach o nieregularnym kształcie ? mam salon połaczony z kuchnią, jadalnią , fragmentem przedsionka , razem jest tego jakieś 70 m kw. i to nie jest regularna powierzchnia, tu ściana , tam ścianka, tu znowu komin...ogólnie kilka "załomów" bez żadnych drzwi czy jest szansa że 1 klimatyzator da radę i w całym tym otwartym bądź co bądź pomieszczeniu będzie chłodno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 14.07.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 a jak sie sprawdza klimatyzator w pomieszczeniach o nieregularnym kształcie ? mam salon połaczony z kuchnią, jadalnią , fragmentem przedsionka , razem jest tego jakieś 70 m kw. i to nie jest regularna powierzchnia, tu ściana , tam ścianka, tu znowu komin...ogólnie kilka "załomów" bez żadnych drzwi czy jest szansa że 1 klimatyzator da radę i w całym tym otwartym bądź co bądź pomieszczeniu będzie chłodno ? W takich pomieszczeniach powinno byc wiecej urządzeń (lub jedno tzw. kanałowe). A to już większy wydatek. Zimne powietrze dość kiepsko "przepływa" pomiędzy pokojami, czy (jak w Twoim przypadku) pomiędzy różnymi zakamarkami. Ale możesz dać jedno urządzenie, a potem dołożyć drugie jak nie będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 14.07.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 A jak jest z prądem bo jak policzyłem to na miesiąc wyszło by mi z 200zł więcej płacić za prąd. I już niewiem czy chce klime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts