Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyjazd na wczasy- gdzie???

Miras

Recommended Posts

:o

Wypadł obóz sportowy naszym chłopakom i nie bardzo mogę im coś zaproponować. Może znacie jakieś miejsce gdzie można spędzić kilka dni w miarę aktywnie. 8)

Oczywiście dla chłopców woda jest b. ważna. 8) Ja z Żabą też nie stronię od wody... no i przydałaby się jakaś infrastruktura sportowa.

Smażenie mięska u nas nie jest modne ale chętnie powywijamy jakimiś rakietami lub pogramy w jakąś gałę :wink:

Inne formy ruchu też akceptowalne - 8)

Aha preferujemy klimat umiarkowany, zatem południe to tylko za dopłatą, bo dobrowolnie tam nie pojedziemy. Prawdę mówiąc to chyba na kilka dni tylko będę mógł się wyrwać. Zatem najlepiej Polska.

Dla zaintersowanych podobną bazą podaję link do miejsca gdzie kilka lat temu jak chłopcy byli mniejsi jeździliśmy.

http://www.voyage.com.pl/

Polecam Ełk i okolice (ale nie jestem bezstronny więc traktujcie to co piszę z dystansem ;-) ). Mazury, ale nie te wielkie jeziora tylko tzw. mazury garbate. Dużo małych jeziorek. Część połączonych ze sobą jakimiś strugami, część nie. Lasy. Niezbyt dużo ludzi. Jeśli pamiętasz serial z przed kilku lat pod tytułem "Siedlisko" czy jakoś tak to kręcono go właśnie tu.

Dużo wyporzyczalni sprzętu (małe łódeczki żaglowe, kajaki, rowery wodne). Kilka stadnin - można pojeździć na koniach. W mieście basen kryty (otwarty 3 lata temu więc całkiem niezły) gdyby chciało się popływać a nie było pogody.

Z innych zalet - stosunkowo niedaleko granicy litewskiej - mozna wyskoczyć na dzień do Wilna.

Pozdrawiam

A może półwysep Helski?

Zapisujecie chopaków (ewentualnie siebie też) do szkółki windsurfingowej i zaręczam, że nie będziecie narzekali na brak sportów. Ewetnualnie wieczorkiem można wypożyczyć rower i pośmigać po półwyspie (praktycznie wzdłuż całego półwyspu jest ścieżka rowerowa).

Ja zazwyczaj wybieram Jastarnię.

A może półwysep Helski?

Zapisujecie chopaków (ewentualnie siebie też) do szkółki windsurfingowej i zaręczam, że nie będziecie narzekali na brak sportów. Ewetnualnie wieczorkiem można wypożyczyć rower i pośmigać po półwyspie (praktycznie wzdłuż całego półwyspu jest ścieżka rowerowa).

Ja zazwyczaj wybieram Jastarnię.

To rzeczywiście kuszącas propozycja, tym bardziej, że rowery zawsze zabieramy z sobą...( na dachu samochodu , oczywiście) :D

Windseurfing...kiedys próbowałam..cienko mi szło. :lol: :lol: :lol:

.ale kto wie???

Kroyena - dzięki znam te okolice, jam rodzony blisko gór stołowych i zdptałem je na wszystkie strony. Możliwe, że tam moje prywatne ścieżki jeszcze nie zarosły :lol: . Choć przyznam, że urokliwe te skałki ponad miarę :wink:

Anno, chłopaki mają 15 i 13 lat. Planuję zmęczyć ich porządnie, zresztą sam zamierzam też powalczyć z grawitacją bo niedługo z kręgosłupa wypuszczę kłącza i połączę się na stałe z fotelem w pracy. :D Jeśli masz jakis namiar to prosze o podesłanie.

Robertus zainteresowałeś mnie i myślę, że jakbyśmy tak zaliczyli z dwa tysiące upadków do morza i pomnożyli razy czterech członków rodziny to mogłoby być nawet intensywnie i mokro. A szczególnie to drugie dla chłopaków jest ważne :lol:

_bogus_ toż to koniec świata 8) tam chętnie pojechałbym tylko z Żabą poobcować z naturą. Moje szkodniki zakłóciłyby ekosystem. Nie mogę pozwolić na wpuszczenie niedojrzałej zbuntowanej młodzieży do tak romantycznych miejsc. miejsce super...

pozdrawiam i zachęcam innych, może znajdziemy jakieś miejsce na nieoficjalne letnie zjazdy forumowiczów .... i będa nocne polaków (polek)rozmowy :lol: :wink:

Tu jest biuro turystyczne słowackie przez które znaleźliśmy ofertę - http://www.limba.sk/ A my jeździmy konkretnie do tego domku - cały dom i podwórko nasze, wyposażony z kuchnią dwoma łazienkami kominkiem altanką z kominkiem i full narąbanego drzewa - a właściciel rewelacja (wcale się nie wtranca a czasem tylko na piwko wpadnie :lol: ) http://www.limba.sk/slovensko/ubytovanie/chaty-a-byty/stare-hory/2479

Ale to dość daleko od tych baseników w Kremnicy o których wcześniej wspomniałam - może warto poszukać bliżej.

Polecam, polecam, polecam