Miras 10.07.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Wypadł obóz sportowy naszym chłopakom i nie bardzo mogę im coś zaproponować. Może znacie jakieś miejsce gdzie można spędzić kilka dni w miarę aktywnie. Oczywiście dla chłopców woda jest b. ważna. Ja z Żabą też nie stronię od wody... no i przydałaby się jakaś infrastruktura sportowa. Smażenie mięska u nas nie jest modne ale chętnie powywijamy jakimiś rakietami lub pogramy w jakąś gałę Inne formy ruchu też akceptowalne - Aha preferujemy klimat umiarkowany, zatem południe to tylko za dopłatą, bo dobrowolnie tam nie pojedziemy. Prawdę mówiąc to chyba na kilka dni tylko będę mógł się wyrwać. Zatem najlepiej Polska. Dla zaintersowanych podobną bazą podaję link do miejsca gdzie kilka lat temu jak chłopcy byli mniejsi jeździliśmy. http://www.voyage.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 10.07.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Witam ! czytałam wychwalone w internecie 2 miejsca (nie wiem w jakim wieku masz dziatki).jedno to wyspa skarbów na zalewie szczecińskim - statek piraci. a drugie to na Mazurach - wioska indiańska . jeśli Ci to odpowiada to poszukam namiarów . pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 11.07.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Spóbujcie czeskich Gór Stołowych (Teplice nad Metui). Są góry jest basen z wodą potokową. Jest piwo (ale 0 pronili dla kierowców), no i 14 km od granicy w Mieroszowie, 40 km do Kudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 11.07.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Kroyena rozumiem, ze Twoja sygnaturka to taka radosna z powodu wakacji wlasnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 11.07.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Polecam Ełk i okolice (ale nie jestem bezstronny więc traktujcie to co piszę z dystansem ). Mazury, ale nie te wielkie jeziora tylko tzw. mazury garbate. Dużo małych jeziorek. Część połączonych ze sobą jakimiś strugami, część nie. Lasy. Niezbyt dużo ludzi. Jeśli pamiętasz serial z przed kilku lat pod tytułem "Siedlisko" czy jakoś tak to kręcono go właśnie tu. Dużo wyporzyczalni sprzętu (małe łódeczki żaglowe, kajaki, rowery wodne). Kilka stadnin - można pojeździć na koniach. W mieście basen kryty (otwarty 3 lata temu więc całkiem niezły) gdyby chciało się popływać a nie było pogody. Z innych zalet - stosunkowo niedaleko granicy litewskiej - mozna wyskoczyć na dzień do Wilna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 11.07.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 A może półwysep Helski?Zapisujecie chopaków (ewentualnie siebie też) do szkółki windsurfingowej i zaręczam, że nie będziecie narzekali na brak sportów. Ewetnualnie wieczorkiem można wypożyczyć rower i pośmigać po półwyspie (praktycznie wzdłuż całego półwyspu jest ścieżka rowerowa).Ja zazwyczaj wybieram Jastarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 11.07.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 A może półwysep Helski? Zapisujecie chopaków (ewentualnie siebie też) do szkółki windsurfingowej i zaręczam, że nie będziecie narzekali na brak sportów. Ewetnualnie wieczorkiem można wypożyczyć rower i pośmigać po półwyspie (praktycznie wzdłuż całego półwyspu jest ścieżka rowerowa). Ja zazwyczaj wybieram Jastarnię. To rzeczywiście kuszącas propozycja, tym bardziej, że rowery zawsze zabieramy z sobą...( na dachu samochodu , oczywiście) Windseurfing...kiedys próbowałam..cienko mi szło. .ale kto wie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 11.07.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Ja polecam Słowację, okolice Bańskiej Bystrzycy - gorące baseny, korty, boiska, góry, rowery i tanio!!! Napewno nie da sie nudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 11.07.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Ja polecam Słowację, okolice Bańskiej Bystrzycy - gorące baseny, korty, boiska, góry, rowery i tanio!!! Napewno nie da sie nudzić Jakiś link poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertus 11.07.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Zaręczam, że po tygodniowym szkoleniu w szkółce (2 razy dzieninnie po 2 godziny) praktycznie każdy potrafi już sam pływać. A jak się załapie bakcyla to dalsza nauka idzie dużo sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 11.07.2006 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Kroyena - dzięki znam te okolice, jam rodzony blisko gór stołowych i zdptałem je na wszystkie strony. Możliwe, że tam moje prywatne ścieżki jeszcze nie zarosły . Choć przyznam, że urokliwe te skałki ponad miarę Anno, chłopaki mają 15 i 13 lat. Planuję zmęczyć ich porządnie, zresztą sam zamierzam też powalczyć z grawitacją bo niedługo z kręgosłupa wypuszczę kłącza i połączę się na stałe z fotelem w pracy. Jeśli masz jakis namiar to prosze o podesłanie. Robertus zainteresowałeś mnie i myślę, że jakbyśmy tak zaliczyli z dwa tysiące upadków do morza i pomnożyli razy czterech członków rodziny to mogłoby być nawet intensywnie i mokro. A szczególnie to drugie dla chłopaków jest ważne _bogus_ toż to koniec świata tam chętnie pojechałbym tylko z Żabą poobcować z naturą. Moje szkodniki zakłóciłyby ekosystem. Nie mogę pozwolić na wpuszczenie niedojrzałej zbuntowanej młodzieży do tak romantycznych miejsc. miejsce super... pozdrawiam i zachęcam innych, może znajdziemy jakieś miejsce na nieoficjalne letnie zjazdy forumowiczów .... i będa nocne polaków (polek)rozmowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 11.07.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Tu jest biuro turystyczne słowackie przez które znaleźliśmy ofertę - http://www.limba.sk/ A my jeździmy konkretnie do tego domku - cały dom i podwórko nasze, wyposażony z kuchnią dwoma łazienkami kominkiem altanką z kominkiem i full narąbanego drzewa - a właściciel rewelacja (wcale się nie wtranca a czasem tylko na piwko wpadnie ) http://www.limba.sk/slovensko/ubytovanie/chaty-a-byty/stare-hory/2479 Ale to dość daleko od tych baseników w Kremnicy o których wcześniej wspomniałam - może warto poszukać bliżej. Polecam, polecam, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 11.07.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam! Podaję namiary http://www.wyspa-skarbow.pl Bołzanowie ul. łęgowa3 72 - 603 Świnoujście Kwasibór tel.091 3221515http://www.ekoturystyka.com.pl Anna Marczak Giże41 19 - 411 Swiętajno woj. warm. - mazur. tel. 087 5230266pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 mufcia te skały to rzeczywiście piaskowiec, więc coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasetka 14.07.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 porponuje funke to jest niedaleko borów tucholskich mala miejscowośc ale za to wiele atrakcji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts