Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sasiedzi z gory

pogibanyxxx

Recommended Posts

witam ma taki maly problem mieszkam w bloku, 3 pietro od pewnego czasu mam problem z sasiadami z gory tzn strasznie slychac ich glosy w lazience ubikacji i kuchni przez otwory grawitacyjne wentylacyjne slychac ich rozmowy (zwykle nie krzyk) tak jak byl u siebie w mieszkaniu rozmawial z kims ludzie co tym zrobic bo dostaje normalnie pierdolca ostanio mam paranoje ze mnie podgladaja za kazdym razem jak wchodze do pokoju wlaczam telewizor zaraz sluchac jak te czubki wychodza do kuchni ktos przychodzi do nas tez od razu leca do kuchni (odglos stop) podsluchyja???????? kiedys bylo tak ze jak wchodzilem do kibla pokoju lazienki od razu ktos z gory wchodzil odglos krokow za mna (odglos krokow) dostaje pierdolca mam mysli zeby ich zabic bo powoli nie wytrzymuje :evil: co z tym zrobic

chyba sobie wmawiasz ,że cię podsłuchują .

Kiedyś mialam znajomego i dostał na tym punkcie paranoji, wyladował w psychiatryku i wyskoczył z okna z 6-go piętra, a ludzie ktorzy nad nim mieszkali byli naprawde ok.Także takie są uroki mieszkania w bloku, ja slyszę sąsiada za ściana za kazdyn razem jak bierze prysznic i śpiewa :lol: a my mamy akurat z tej strony sypialnię :D ale wiem ze to "uroki" bloku, dlatego też miedzy innymi postanowiliśmy się wybudować, żeby zaoszczędzić sobie takich atrakcji.....

spokojnie, nawet jak podsluchuja to chyba o tajemnicach panstwowych nie rozprawiasz na kiblu? :wink: A tak juz na powaznie to polecam wypoczynek poza domem plus radio nonstop wlaczone, bedzie zagluszac jesli nawet podsluchuja , choc watpie, kazdy ma swoje zycie i nie spedza swojego z uchem przy scianie :), a jesli spedza tak zycie to jest chory psychicznie, a jak jest chory to nalezy mu tego wspolczuc i tyle :D

Spokojnie!Ja kiedyś krzyknęłam w kratkę żeby się zamknęli.To był 10-cio

piętrowy blok,więc nie wiedzieli kto krzyczy :o Od tego czasu było ciszej :wink: Ale jeżeli to jest nowy blok to poczekaj-z czasem szyby wentylacyjne(kominowe)powinny się zatłuścić i nie będzie tego efektu.Mam nadzieję :-?

Takie są uroki życia w bloku. Ty słyszysz sąsiada a sąsiad ciebie.

Nie wiem czy bardziej słychać z góry, czy z dołu, bo mieszkałam na 4 piętrze i miałam sąsiadów po bokach i z dołu. Kiedy wchodziłam do łazienki w czasie gdy sąsiad piętro niżej się kąpał, a w zwyczaju miał śpiewanie, to było go tak słychać jakby siedział u mnie w łazience.

Jeśli zatkasz przewody wentylacyjne to może i coś tam wyciszysz, ale na pewno na bezpieczeństwie twoje mieszkanie dużo straci, szczególnie, jeśli będą to pomieszczenia, w których znajdują się urządzenia gazowe.

I nie zdziw się wtedy, jeśli w Twoim domu wydarzy się jakaś nieszczęście.

Przewody wentylacyjne muszą być drożne.

• 2 months później...
A ja kiedys miaszkalam w takim bloku, ze zawsze wiedzielsmy co sasiadka na obiad ugotowala (i to nie po zapachach :lol: ). Opowiesci jej nie ograniczaly sie jedynie do tego jaka zypa i co na drugie danie. Starnnie i ze szczegolami opowiadala: gdzie kupila produkty, za ile i jaqk przygotowala obiad. Niestety nie slyszelismy glosu drugiej osoby, wiec nie wiemy czy mowila do siebie, czy rozmawiala przez telefon :lol: Ale nigdy nie zaprosla nas na ten...pracochlonny obiad.