balba 08.02.2007 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Ale szybko reagujesz A tak wogóle to dlaczego myślisz o wlikwidowaniu balkony. Z tego co sie orietuje to wybudowwanie wykusza z płytą balkonową(materiał+robocizna) w stanie surowym to jakieś 1500zł. To czy warto z tego rezygnować?? No chyba że nie lubisz balkonów to inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp03 08.02.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Myślę o działce (najlepiej dużej) na wsi i balkony są mi zbędne.Wolę ładny i duży taras, foteliki, stolik ... PS: właśnie przed chwilą przerabiałem rysunek uwzględniając to o czym mówiłaś - trochę nie szczególnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
balba 08.02.2007 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Wiesz dlaczego niektórzy ludzie budują balkoniki ? Niektórzy po to żeby mieć gdzie wychodzić na papierosa, niektórzy po to żeby mieć gdzie wywiesić pościel, a niektórzy po to żeby mieć gdzie wypić poranną kawę zanim się ubiorą i wyjdą na ogródek. Oczywiście niektórzy - ta jak Ty nie potrzebują Ale jak bedziesz miał dużą działkę to się ukryjesz przed sąsiadami na tarasiku i będziesz sobie mógł wyść na niego w piżamce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp03 08.02.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Po pierwsze: nie palę Po drugie: z ta pościelą to niby racja (ale nie można mieć wszystkiego) Po trzecie: to właśnie również chodzi o śniadanie w lato na tarasie bliżej ogrodu (super :D ) - to na balkonie raczej nie wyjdzie (za mały), a poza tym na nim łatwiej sąsiedzi wypatrzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris100 09.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Do GiT Ja buduję, a raczej razem z żoną budujemy się w Kłębanowicach to następna wioska za Koskowicami, wczoraj właśnie zamówiłem już sporo materiałów, jutro jade wybrać dacówkę, bo od marca wszystko znowu idzie w górę, a wy na jakim etapie jesteście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 09.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Do kris100, my dopiero zalatwiamy formalnosci z działką i mamy kilka problemów z dokumentacją, ale może niedługo postaramy się o pozwolenie na budowę. I z miłą checią bedziemy sledzić Wasze postępy w budowie i często odwiedzać Kłebanowice. Pozdrawiam GiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrbur 16.02.2007 02:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 POTRZEBUJE WYMIAROW POMIESZCZEN NA PARTERZE, JEST TUTAJ NA FORUM NIESTETY BARDZO SLABA JAKOSC PLIKU I NIE WIDAC WYMAIROW.. PROSZE O PRZESLANIE MI NA MAILA... [email protected] Z GORY DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisiu 21.02.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Jak sądzicie - czy w DIUNIE III jest możliwa (poprzez odpowiednie przeprojektowanie) zmiana funkcji salonu i kuchni tak żeby kuchnia była od strony ogrodu a nie od frontu? Czy tak głęboka modernizacja projektu jest w ogóle możliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp03 26.02.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Do emisiu: Pewnie jest możliwa, ale to najlepiej oceni architekt. Ja bym postawił raczej pytanie: jak droga będzie ta przeróbka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolałukasz 04.03.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Witamy wszystkich miłośników DIUNY.Od kilku dni jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu DIUNA.Mamy prośbę do Was. Czy moglibyście przesłac nam (jeśli oczywiście posiadacie) pełne zestawienie materiałów oraz kosztorys dot. tego projektuCo robicie ze spiżarnią?zostawiacie czy likwidujecie?Jakie zastosujecie ogrzewanie w kuchni?Czy ktoś z budujących jest z Wlkp?Pozdrawiamy wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 05.03.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Co robicie ze spiżarnią?zostawiacie czy likwidujecie?Jakie zastosujecie ogrzewanie w kuchni? Witam następnych wielbicieli Diuny. Przyznam, że i mnie przeleciała myśl zlikwidowania spiżarni po to aby zrobić upragnioną kuchnie wyspową. Kuchnia wyspowa wygladałaby pieknie na tle tego wykusza. Myślę, że jednak rozsądek zwycięży, bo będę mieszkała na wsi i z pewnością duże zakupy z supermarketu gdzieś trzeba bedzie upchnąć. Ile miejsca będzie pod schodami na parterze? Chyba za mało na spiżarnię, prawda? Ogrzewanie w kuchni najprawdopodobniej podłogowe wodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 11.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Jak tam moi drodzy inwestorzy. Kiedy zaczynacie budowę, Ja startuje 13 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 11.03.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam wszystkich miłośników Diuny !!! Nareszcie mąż tzn. rafał 911 "dopuścił" mnie do forum.... Tak jak wspomniał, do nas murarze wchodzą już pojutrze tzn. 13 we wtorek. Już się nie możemy doczekać!!! Tak sobie kiedyś pomyśleliśmy, żeby wpisać na forum miejscowości lub okolice, gdzie budujecie swoje Diuny. A swoją drogą bardzo praktyczna rzecz w przypadku ewentualnych odwiedzin miłośników Diuny. Przynajmniej człowiek nie musiałby pytać gdzie jest łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris100 11.03.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam, maniaków Diuny, wreszcie się skończył dla mnie etap papierologi. Pozwolenie na budowę już jest, kredyt przyznany materiały już prawie są, ekipa zwarta i gotowa i budowa już niebawem rusza. W końcu coś się zacznie dziać, bo te załatwianie papierów męka i nuda. Życzę wszystkim budującym wspaniałej słonecznej pogody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 13.03.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e27f2872bd3d826c.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/686ef81d66c2b2f1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 14.03.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e27f2872bd3d826c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/686ef81d66c2b2f1.html Życzę miłej budowy i proszę o więcej zdjęć z realizacji, dodatkowo jeżeli się da to z krótkimi opisami? Serdeczne pozdrowienia GiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 14.03.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 rafal911jaka piękna i udana inauguracja sezonu budowlanego 2007 !!! Czy fundamenty dobrze przezimowały? kris 100Gratulacje z powodu otrzymania pozwolenia na budowę i powodzenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 15.03.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Jak sądzicie - czy w DIUNIE III jest możliwa (poprzez odpowiednie przeprojektowanie) zmiana funkcji salonu i kuchni tak żeby kuchnia była od strony ogrodu a nie od frontu? Czy tak głęboka modernizacja projektu jest w ogóle możliwa? A może lepiej poszukać innego projektu? Nam spodobał się bardzo projekt Maja /www.archeton.pl/index.aspx - z dokładnie odwrotnie zaprojektowanym ułożeniem salonu i kuchni i chcieliśmy go zmieniać - co było dosyc kosztownym zabiegiem i dzięki temu trafiliśmy na Diunę III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiasikorka 16.03.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Zazdrosze Wam wszystkim, ja utknęłam w papierkach............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 16.03.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Umieszczam kolejne zdjecia z 4 dnia budowy, chłopakom nawet sprawnie to idzie.Mam nadzieje ze kupiliscie sobie materiały na budowę bo z dnia na dzien wszystko drożeje. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/80a1f72086faaca5.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0d4e1b032fb62e8c.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e839d3448e0cbe4f.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f6bee531b0bdc3cf.html[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts