Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pytanie do zaawansowanych - czy ktos z Was zastosował strop monolityczny?

Jeslii tak to czy w zwiazku z różnica poziomów strpo wylewalisc dwuetapowo - najpier cześć niższa a potem wyższa?

Pozdrówka

PS To pisała brzydsza połowa Doroty B :wink:

Mamy strop gęstożebrowy (czyli terriva I), ale robiony dwuetapowo: najpierw strop nad garażem, a po kilku dniach strop nad wyższą częścią budynku.

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panowie moi myli ZANIEMÓWIŁAM ................................................

Rafał - zaprosiłeś nas na pewno przyjedziemy :p

Z gromną przyjemnością zawrócimy Wam na chwilkę głowę.:wink:

Oj WIELKĄ przyjemność mi dziś zrobiliście.

A już łapałam doła budowlanego - daliście nam dużą motywację :p

rafal - jestem pod wrażeniem.... my lada dzień mamy odebrać projekt Diuna III po adaptacji... od pół roku próbowaliśmy wyszukać gotowych realizacji... wymiękłam, szkoda że to jeszcze nie nasze...

planujemy rozpocząć budowę jeszcze w tym roku (piwnice), no ale nie wiem czy się uda. jak nie, startujemy wczesną wiosną...

witam pozostałych miłośników diuny. przyłączę się do waszego grona jeśli pozwolicie... :lol:

no i dodam coś od siebie.

Diunę III wypatrzyłam po przejrzeniu tony projektów. To było to. Zasugerowano nam tylko piwnice (której i tak byłam zwolenniczką) i poszerzenie garażu. Z paroma innymi zmiankami zdecydowaliśmy sie rozrysować projekt jeszcze raz przez projektanta. Choć zmian niewiele i praktycznie kosmetyczne.

W skrócie: kotłownia została przeniesiona do piwnicy, a na jej miejsce wskoczył wc. Stąd powiększył nam się wiatrołap. W salonie zrezygnowaliśmy z okna narożnego i sugerowanych drzwi na taras. Przenieśliśmy je w miejsce środkowego okna w części wysuniętej. Powiększyliśmy okno z boku domu.

W garażu okna zamieniliśmy na luksfery, a na piętrze na strychu okna z boku wyrzucilismy i zamieniliśmy na podwójne dachowe. "wyregulowaliśmy poziomy" aby usunąć schodki wewnątrz domu. A no i nieco podnosząc dach usunęlismy ścianki "kolankowe". To chyba tyle.

Jestem pod wrażeniem. Nie mogę się napatrzeć. Brawo Rafał. Dzięki Ci za te piękne zdjęcia, trzymasz nas na duchu. Pięknie to zrobiłeś. Najchętniej wkleiłabym to dzjęcie w swoją działkę, na której na razie murują ścianki fundamentowe.

Z niecierpliwością czekam na kolor i inne zdjęcia.

http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html

Właśnie powróciliśmy na forum po krótkiej przerwie i od razu taka miła niespodzianka (mam na myśli zdjęcia Rafała i Krisa oczywiście ) :D . Od razu nabiera się ochoty do dalszej pracy.

My na razie kombinujemy ze zmianami biorąc pod uwagę większość, które dotychczas pojawiły się na forum. W międzyczasie załatwiamy formalności, tak żeby do końca roku złożyć wniosek o PNB i ruszyć na wiosnę z budową.

Siunia, my również będziemy budować w okolicy wawy, a dokładniej na wsi w puszczy kampinowskiej :)

witam Wszystkich. w temacie diuny to pierwszy post. zaczne od krótkiej historii :D

ogladalismy z żona projekty juz od początku roku (ile tego było). ale mielismy pomysł na dom z dachem 4spadowym. po zakupie działki 3 tyg. temu okazało sie ze plan pozwala na dach 2 spadowy :evil: (bez sensu) no i całe nasz ''szukanie'' projektu poszło na marne. no wiec zaczelismy ogladac 2 spadowe i juz mnie roznosiło bo to nie tak , to co innego ..itd . 3 dni temu wieczorem juz byłem taki zły ze postanowiłem zadzwonic do archtekta i umówic sie na projekt indywidualny. a tu chwile potem żonka trafiła na wątek diuny i pokazała mi zdjęcia diuny rafała. i to wystarczyło . po minucie wiedziałem ze to jest to. Rafał- jest super!!! niby wiele projektów na planie jest podobnych , ale te zdjęcia live , są super!! i powiem ci ,na miom przykładzie , ze jesli ktos zobaczy jak to sie prezentuje , to wiele osób sie zdecyduje jednak na ten dom. ale sie rozpisałem...uff

jola i marek , z dzieciakami pati i przemek, bedzie zatem budowac diune II . ciesze sie ,ze jestescie i dzielicie sie swoimi pomysłami i uwagami. napewno bede stałym bywalcem.

na pytania bedzie przeznaczony nastepny post :D

pozdrawiam wszystkich.