Radovan 22.09.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Pytanie do zaawansowanych - czy ktos z Was zastosował strop monolityczny? Jeslii tak to czy w zwiazku z różnica poziomów strpo wylewalisc dwuetapowo - najpier cześć niższa a potem wyższa? Pozdrówka PS To pisała brzydsza połowa Doroty B Mamy strop gęstożebrowy (czyli terriva I), ale robiony dwuetapowo: najpierw strop nad garażem, a po kilku dniach strop nad wyższą częścią budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 22.09.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 u nas też strop (teriva, a właściwie techbud) będzie robiony na dwie raty - najpierw garaz, potem reszta wyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris100 22.09.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 http://foto0.m.onet.pl/_m/df1fff217521b968464f36584ffce1a4,20,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris100 22.09.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 http://foto0.m.onet.pl/_m/42f9ee1a1281b43625692bbc5ffcc924,20,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/45f8aa1a34a2ebda199ffb1458e49d6c,20,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 22.09.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Kriss100 WOW , gratuluję jako pierwszy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 22.09.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 kris100 TO JEST PIęKNE !!!!! Diuna prezentuje sie niesamowicie !!!! gratuluje i czekam na dalsze zdjecia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 23.09.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 kris100 jaki kolor będzie miał Twój domek ???? i jeszcze pytanie do wszystkich: czy robicie przy schodach (z przodu domu i od strony tarasu) ten taki zawijany murek ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 24.09.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 24.09.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 24.09.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Panowie moi myli ZANIEMÓWIŁAM ................................................ Rafał - zaprosiłeś nas na pewno przyjedziemy Z gromną przyjemnością zawrócimy Wam na chwilkę głowę. Oj WIELKĄ przyjemność mi dziś zrobiliście. A już łapałam doła budowlanego - daliście nam dużą motywację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siunia 26.09.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 rafal - jestem pod wrażeniem.... my lada dzień mamy odebrać projekt Diuna III po adaptacji... od pół roku próbowaliśmy wyszukać gotowych realizacji... wymiękłam, szkoda że to jeszcze nie nasze... planujemy rozpocząć budowę jeszcze w tym roku (piwnice), no ale nie wiem czy się uda. jak nie, startujemy wczesną wiosną... witam pozostałych miłośników diuny. przyłączę się do waszego grona jeśli pozwolicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siunia 26.09.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 mam krótkie pytanko albo i prośbę: panowie moglibyście wkleić parę fotek wnętrz? a no i czy po wybudowaniu macie jakieś refleksje co do poprawek chatki? nie wiem, czy powiększylibyście, przesunęlibyście, zmienilibyście jakieś pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siunia 26.09.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 no i dodam coś od siebie. Diunę III wypatrzyłam po przejrzeniu tony projektów. To było to. Zasugerowano nam tylko piwnice (której i tak byłam zwolenniczką) i poszerzenie garażu. Z paroma innymi zmiankami zdecydowaliśmy sie rozrysować projekt jeszcze raz przez projektanta. Choć zmian niewiele i praktycznie kosmetyczne.W skrócie: kotłownia została przeniesiona do piwnicy, a na jej miejsce wskoczył wc. Stąd powiększył nam się wiatrołap. W salonie zrezygnowaliśmy z okna narożnego i sugerowanych drzwi na taras. Przenieśliśmy je w miejsce środkowego okna w części wysuniętej. Powiększyliśmy okno z boku domu.W garażu okna zamieniliśmy na luksfery, a na piętrze na strychu okna z boku wyrzucilismy i zamieniliśmy na podwójne dachowe. "wyregulowaliśmy poziomy" aby usunąć schodki wewnątrz domu. A no i nieco podnosząc dach usunęlismy ścianki "kolankowe". To chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 26.09.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Jestem pod wrażeniem. Nie mogę się napatrzeć. Brawo Rafał. Dzięki Ci za te piękne zdjęcia, trzymasz nas na duchu. Pięknie to zrobiłeś. Najchętniej wkleiłabym to dzjęcie w swoją działkę, na której na razie murują ścianki fundamentowe. Z niecierpliwością czekam na kolor i inne zdjęcia.http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ultrium 26.09.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Witamy, mi i żonie oraz starszej córce "opadła szczęka" . Piękne, piękne....Czekamy na zdjęcia z wnętrza (szczególnie córki) bo dziewczyny nie mają aż takiej wyobraźni a chcemy im pokazać jak będzie w środku. Pozdrawiam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siunia 26.09.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 a czy ktoś buduje Diunę w okolicach warszawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaDarek1719501844 26.09.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Jakie piekne te Diuny. Mieć taką to marzenie. Dołączamy się do prośby o zdjeęcia wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 27.09.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaRafko 27.09.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Właśnie powróciliśmy na forum po krótkiej przerwie i od razu taka miła niespodzianka (mam na myśli zdjęcia Rafała i Krisa oczywiście ) . Od razu nabiera się ochoty do dalszej pracy. My na razie kombinujemy ze zmianami biorąc pod uwagę większość, które dotychczas pojawiły się na forum. W międzyczasie załatwiamy formalności, tak żeby do końca roku złożyć wniosek o PNB i ruszyć na wiosnę z budową. Siunia, my również będziemy budować w okolicy wawy, a dokładniej na wsi w puszczy kampinowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 27.09.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 witam Wszystkich. w temacie diuny to pierwszy post. zaczne od krótkiej historii ogladalismy z żona projekty juz od początku roku (ile tego było). ale mielismy pomysł na dom z dachem 4spadowym. po zakupie działki 3 tyg. temu okazało sie ze plan pozwala na dach 2 spadowy (bez sensu) no i całe nasz ''szukanie'' projektu poszło na marne. no wiec zaczelismy ogladac 2 spadowe i juz mnie roznosiło bo to nie tak , to co innego ..itd . 3 dni temu wieczorem juz byłem taki zły ze postanowiłem zadzwonic do archtekta i umówic sie na projekt indywidualny. a tu chwile potem żonka trafiła na wątek diuny i pokazała mi zdjęcia diuny rafała. i to wystarczyło . po minucie wiedziałem ze to jest to. Rafał- jest super!!! niby wiele projektów na planie jest podobnych , ale te zdjęcia live , są super!! i powiem ci ,na miom przykładzie , ze jesli ktos zobaczy jak to sie prezentuje , to wiele osób sie zdecyduje jednak na ten dom. ale sie rozpisałem...uff jola i marek , z dzieciakami pati i przemek, bedzie zatem budowac diune II . ciesze sie ,ze jestescie i dzielicie sie swoimi pomysłami i uwagami. napewno bede stałym bywalcem. na pytania bedzie przeznaczony nastepny post pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts