Radovan 06.04.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Fakt, pręty nie są dobrze wyliczone. Ja miałem podobny problem: za mało 12, za dużo 6. Przy czym pręty na schody liczone były oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 06.04.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 KIDU to co, moi budowlańcy tak marnotrawili pustaki, że została w sumie jedna, może półtora palety ???? kurcze, teraz mi to nie da spokoju !!! a tak w ogóle - super diunka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 06.04.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Pokoj dziecinny na gorze - scianka kolankowa podniesiona o 2 szt. Porothermu. Okno balkonowe 100*210+20cm - tak aby okno bylo jednoskrzydlowe, nie dzielone i w calosci otwierane i uchylane.http://images24.fotosik.pl/191/cceb807c76ca1f25m.jpg Fragment kuchni - brak spizarni i okna w "spizarni", scianka dzialowa pomiedzy kuchnia i salonem o dlugosci 1,25 m (tyle ile mialaby glebokosc spizarni)http://images30.fotosik.pl/191/fa257c74e8ff730em.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 06.04.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 niby ta sama diuna, a każdy dom jest inny .... nie macie takiego wrażenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 07.04.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 @KIDU czy zmieniałes cos w długości krokiew , podwyższając sciane kolankową ? czy zostawiłes tak jak w projekcie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 07.04.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 maxim_m, oczywiscie wydluzalismy dlugosc krokiew. Staralismy sie aby bryla budynku pozostala niezmieniona - aby okap dachu konczyl sie na tej samej wysokosci co w oryginalnym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siunia 07.04.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam po przerwie miłosnikow Diuny. Wiosna się rozpoczyna więc i my powracamy już pełną parą do tematu "budowa". Papierki pozałatwiane, ekipa wchodzi w połowie czerwca więc zbieramy się w garść. Jeśli chodzi o okna w garażu, u nas zamiast nich będą trzy pasy luksfer. A przejście między garażem a mieszkaniem dodatkowo będzie oddzielone jescze jednymi drzwiami (na wysokości schodów). Mam pytanko do osób które są "na ukończeniu" stanu surowego zamkniętego - gotowego do wprowadzenia: w jakim koszcie udaje się wam zamknąć budowę? My właśnie jesteśmy na etapie cyferek no i ciężko nam oszacować potrzeby finansowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIDU 07.04.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 siunia, plany Diuny II byly 170 000 PLN. Teraz wszystko wskazuje ze zamkniemy sie w 215 000 PLN - wszystkie koszty bez dzialki (robocizna, mury, wiezba, dachowki, okna dachowe, okna drewniane, drzwi wejsciowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadzik2006 08.04.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 witam jestem tu nowa w planach mamy z mężem w przeciagu miesiaca zakupić projekt DIUNY II + plus pare zmian.Jakiego typu zmiany dokonuje sie u architekta czy moze lepiej w biurze projektowym, jak sie lepiej opłaca? A jakie zmiany można dokonac tylko na podstawie wpisu do dziennika? Przepraszam za te pytania ale jestem jeszcze zielona, ale na pewno szybko wszystko przyswoje Kidu, o ile podnosiles śc. kolankowe w poszczegolnych pomieszczeniach?Tez mam taki zamiar... POZDRAWIAM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siunia 08.04.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Kidu - dzięki za info, to w zasadzie tak jak i my wyliczyliśmy (ok.200tys).Mam pytanko do Ciebie lub i innych osob z okolic W-wy: gdzie się budujecie? może byłaby szansa abysmy podjechali zobaczyc Diunkę i pogadac?my mieszkamy 50 km od W-wy w stronę Skierniewic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadzik2006 08.04.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Widzę,że wiekszosc z okolic Warszawy a my aż z okolic Szczecina.Jeszcze nie znalazłam żadnego Diunowicza z moich stron...Może gdzieś sie taki ktoś znajdzie, hop hop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.04.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Siunia my budujemy się w Warszawie. Co prawda do piątku będą jedynie ściany fundamentowe - ale zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadzik2006 08.04.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Glowac- jestem na etapie wyboru projektu, prosze napisz jak dluga droga jeszcze przede mna...Duzo jest tej papierkowej roboty po kupnie projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.04.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Nadzik zależy od tego jakich chcecie dokonać zmian?W Warszawie wymagają na wszystko zgody architekta, pieczątek, podpisów, projektów itpi - bez tego gmina nie wyda PNB. Już pod Warszawą nie ma takich problemów.U nas odbiór domu jest z linijką - koleżance komisja nie chciała odebrać bo coś było nie tak ze schodam wewnętrznymi i - także wszytko musi być na papierze, zgodnie z prawem itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radovan 08.04.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 KIDU - Specjalnie taką wysokość do jętek zostawiłeś? Rozsuwałeś płatwie? Czy może będziesz podwieszanym sufitem zmieniał wysokość pomieszczeń? Dla wyjaśnienia: nasza ścianka kolankowa podniesiona jest o 2 pustaki na całym domu - w części garażowej ścianka jest wysoka na metr, nad salonem ma 60 cm; wysokość do jętek to 2,7 m (w takim przypadku jętki muszą być dużo dłuższe niż w projekcie); w wyższej części zyskaliśmy dodatkowo strych - niewysoki, ok. 1,7 m, ale zawsze maxim_m - trochę się wtrącam... no ale U nas dodatkowo krokwie z części garażowej nie wystają poza część salonową http://images27.fotosik.pl/114/c3072d21f6bec0f6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadzik2006 08.04.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Wow!!! Cóż za slocznosci:) az milo popatrzec. A jak u Ciebie ze sciana kolankowa na poddaszu?Podnosiles, gdzie i o ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadzik2006 08.04.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 GLOWAC o Naszych zmianach skrobnełam w Twoich kometarzach, wiec jak bedziesz mogła zerknij na te lekturke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadzik2006 08.04.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Radovan, jeju ale TY nie masz wykuszu z tyłu domu!! Napisz mi wszystko o tej zmianie, prosze bo ja tez bym tak chciala, nie podoba mi sie te wąskie wyjscie na taras i to jeszcze tak z boku, calkiem nie widoczne... a zreszta wykusz z przodu domu bedzie cieszyl oko bardziej niz ten z tylu wiec od tygodnia mysle wlasnie nad likwidacja tego. Duza taka zmiana kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 09.04.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 @Rodovan wtrącaj sie częsciej mam pytanie tez czysto techniczne. w czesci obniżonej od korytarza mam miec łazienke , tam gdzie miała byc kotłownia 1/8 , zastanawiam sie jak rozwiązac kolizje drzwi które maja byc z prwej strony a nie jak w projekcie z lewej , czyli od salonu a nie od garażu, ze schodami które tam mają byc. (2 stopnie) . a druga sprawa , zastanawiam sie jak to bedzie , dwa schodki będą nachodzic na schody zabiegowe do góry , jak jest u Was ? cos nie wiem jak to wyjdzie. moze jakies zdjęcia ktos zrobi tych elementów . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 09.04.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam serdecznie:))) Kilka dni temu staliśmy się posaidaczami projektu Diuna mix, zaplanowałam troszkę zmian ale nie wiem , czy słusznych. Bardzo proszę o opinie: -pom. nr 6 (parter) chce zrobić kuchnię , a ścianę zewnętrzną przesunąć na równo ze sciana wykuszu + wyjście na taras z nr6 i z salonu przez "okno" (środkowe), -pom. nr 7 pomniejszam na pralnię, a z nr 8 chcę zrobić łazienkę - pom. nr 4 ma być gabinetem , a nr 9 powiększam wiatrołam. Poddasze zaplanowałam tak: -pom. 3i4 pokój -pom. nr 7 łazienka a reszta bez zmian. Pokój nad garażem ma mieć dwie małe lukarny zamiast okien połaciowych. Najbardziej interesuje mnie czy przesuwając ściane zewnętrzną nr6 nie zrobię z kuchni norki. Jeżeli chodzi o strony świata, to te wyjścia wychodza na południowy zachód:) I co Wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts