Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

widzę, że trochę nudno na tym naszym forum. To teraz trochę zdjęć drugiej Diunki ,czyli mojego brata:

http://images41.fotosik.pl/204/263ca43c4eacdd28.jpg

http://images49.fotosik.pl/208/7e28a0dacc7f8968.jpg

http://images40.fotosik.pl/204/f8cd8d6819f4c318.jpg

Mam nadzieję, że się nie obrazi, bo nie zapytałam a wkleiłam.

http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html

Witam wszystkich Diunowiczów!!!

Ja również jestem już szczęśliwą posiadaczką projektu Diuna II.

Zamierzam zacząć budowę na wiosnę i bardzo chciałabym zobaczyć ją w realu.

Jestem z woj. świętokrzyskiego. Czy byłaby szansa aby ktoś jami pokazał? Z góry dziękuję!!!!!!!!!!!!

witam,

wiem że się będę powtarzała, ale RATUJCIE !!!!!!

całą elektrykę kładł nam znajomy (instalacja elektryczna, alarmowa i TV) i dopiero teraz nadszedł czas rozliczenia i krzyknął nam 20 tys robocizna razem z materiałami, jak to było u was? proszę o jak najwięcej odpowiedzi, bo chyba czeka nas jakiś rzeczoznawca :(

pozdrawiam i dzięki

OluniaW napisała:

witam,

wiem że się będę powtarzała, ale RATUJCIE !!!!!!

całą elektrykę kładł nam znajomy (instalacja elektryczna, alarmowa i TV) i dopiero teraz nadszedł czas rozliczenia i krzyknął nam 20 tys robocizna razem z materiałami, jak to było u was? proszę o jak najwięcej odpowiedzi, bo chyba czeka nas jakiś rzeczoznawca

pozdrawiam i dzięki

Ola

Witam , my jestesmy na etapie uzgodnien z elektrykami, Wasza cena mnie nie dziwi, spotkalismy sie juz z taka wyceną , tylko, że dotyczyła ona kabli głośnikowych, internetowych, telewizyjnych, telefonicznych, alarmowych .Pan krzyknął nam 8.000 zł robocizny i 9.000-10.000 zł materiały (najwyższa półka-cokolwiek to znaczy) 8)

drugi zaproponiował 5.000 zł robocizny i około 7.000 zł materiały ale bez kabli głosnikowych , alarmowych.

W środę spotykamy się z trzecim elektrykiem , to zobaczymy co usłyszymy.

Szkoda że znajomy tak sie ceni, chyba nie po to bierze się znajomego :-?

u mnie 10700 za robociznę z materiałem - instalacja elektryczna wew i zew, RTV, komputerowa, alarm, sterowanie wrotami garażowymi, rozdzielnia z osprzętem - w sumie prawie 190 punktów

dodatkowo osprzęt do alarmu 2tys i montaż 800

razem 13,5 tys

u nas podobnie - suma sumarum ok,13000zł.

BeeWroc zauważ, że MrT i my to ceny z Warszawy - ja bym wzięła rzeczoznawcę - kolega lekko przegina.

U nas też kable najwyższa półka itp chyba, że masz w to wliczone gniazdka, oprawy i inne pstryczki elektryczki Beckera ? :wink:

Bardzo duzo !! 20 tys za elektryka

u mnie

8100 - robocizna ( polozenie instalacji okolo 170 pkt -w tym: 2 sily,4tv,4internetinstalacja alarmowa,wypuszczone instalacje na zewnatrz( brama,furtka,oswietlenie ogrodu) , obsadzenie 2 szafek w scianach ( elektr + TV)

drugi etap 2100

uzbrojenie szafki elektrycznej 60-cio polowej( przepieciowki , wlacznik zmierzchowy,sprawdzenie instalacji)

razem 10300

P.S I mniej zaleznosci finansowych ze znajomymi tym dluzsza znajomosc

Powodzenia

Mam pytanie do osób, które już wybudowały Diunę. Z jakiego materiału są Wasze ścianki działowe na piętrze? Ponoć w projekcie (Diuna Mix) są one z płyt gipsowo-kartonowych. Czy zmieniał ktoś na gazobeton 12-stkę? Czy wytrzyma to oryginalnie zaprojektowany strop (teriva)? Ile płaciliście murarzowi za te działówki? Mój murarz twierdzi, że jego wycena nie obejmowała tych ścianek i trzeba będzie zapłacić coś extra... Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Olu u nas elektryka ok 15 tys. w wersji bardzo rozbudowanej.

panczurka stawialism ścianki działowe z 12 gazobetonu, jednak technicznie Ci nie odpowiem, ew. mąż jutro. Ale wiem, ze sie da.

U nas mega problem z dostarczeniem drzwi wewnętrznych.... a już miałam nadzieję na przeprowadzkę w tym roku. Ale cóz, nie może być z ta wykonczeniowka za lekko...