Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki wszystkim za odpowiedź w sprawie schodów i tarasu.

Ktoś może wyrównywał poziom garażu z domem pozbywając się schodków na parterze? Ja tak musiałem zrobić i jeszcze raz pytanie jak najlepiej rozwiązać później sytuację na górze? Podnieść sam dom bez garażu? Jak pozostawie bez zmian nie zrówna się dach garażu z domem? Miał ktoś taką sytuację? Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mahol my mamy zrównany poziom na parterze, a górę rozwiązaliśmy w ten sposób, że nad garażem podnieśliśmy o jeden porotherm, a nad domem o dwa, dzięki temu mamy zachowaną różnicę w poziomach dachów i ściany kolankowe są trochę wyższe. Zerknij na zdjęcia, moim skromnym zdaniem wygląda nieźle :oops: a w środku jest wydaje mi się wygodniej bez dodatkowych schodków na parterze. :)

pozdrawiam

witam co do stropu u siebie mamy nad piwnicą lany a to z powodu że to strop w garażu gdzie bedzie stał samochód no i jest porządnie za zbrojony więc musiał być lany co do stropu nad parterem jest z terriva jest lepszy od lanego bo dobrze wygłusza tylko jeszcze w miksokret trzeba dać ze 4 styropian no i po zatym jest lżejszy nie należy obciążać budynku jeżeli jest to niepotrzebne

mahol my mamy zrównany poziom na parterze, a górę rozwiązaliśmy w ten sposób, że nad garażem podnieśliśmy o jeden porotherm, a nad domem o dwa, dzięki temu mamy zachowaną różnicę w poziomach dachów i ściany kolankowe są trochę wyższe. Zerknij na zdjęcia, moim skromnym zdaniem wygląda nieźle :oops: a w środku jest wydaje mi się wygodniej bez dodatkowych schodków na parterze. :)

pozdrawiam

Dzięki Ewa za odpowiedź. Najprawdopodobniej zrobię tak jak Ty. Dopuszczam jeszcze drugą ewentualność: podnieść całość o jeden pustak, wtedy na górze zostanie zamiast trzech tylko jeden schodek i dach garażu będzie troszkę wyżej w stosunku do dachu domu. Pozdrawiam :)

WItam

Garaż 2 + wieniec dodatkowy

dom 3+ wieniec dodatkowy

góra i dół na jednym poziomie ,doszliśmy do wniosku że lepiej sobie ułatwiać niz utrudniać chodzenie po domu

POzdrawiamy

Witaj bluemen!!!!

Mam wielką prośbę, czy mógłbyś umieścić jakąś fote Twojej Diunki?? Boje się czy podniesiona scianka nad mieszkalnym o 3 cegły, nie spowoduje, ze bedzie ona taka "odsłonięta od dołu". Bardzo prosił bym o kilka fot z zewnątrz i jak wygląda to w środku - przede wszystkim w pomieszczeniach mieszkalnych na górze.

Ile was to podniesienie- wyrównanie - kosztowało?? bo nas straszą, ze dodatkowy wieniecń na te dodatkowe cegły to straszny wydatek??

Czy przy tym wydłużaliście dach (okap)?

WItam

Garaż 2 + wieniec dodatkowy

dom 3+ wieniec dodatkowy

góra i dół na jednym poziomie ,doszliśmy do wniosku że lepiej sobie ułatwiać niz utrudniać chodzenie po domu

POzdrawiamy

Witaj bluemen!!!!

Mam wielką prośbę, czy mógłbyś umieścić jakąś fote Twojej Diunki?? Boje się czy podniesiona scianka nad mieszkalnym o 3 cegły, nie spowoduje, ze bedzie ona taka "odsłonięta od dołu". Bardzo prosił bym o kilka fot z zewnątrz i jak wygląda to w środku - przede wszystkim w pomieszczeniach mieszkalnych na górze.

Ile was to podniesienie- wyrównanie - kosztowało?? bo nas straszą, ze dodatkowy wieniecń na te dodatkowe cegły to straszny wydatek??

Czy przy tym wydłużaliście dach (okap)?

WItaj

Zdjęcia umieszcze w poniedziałek teraz z ranca nie mam jak fotek robic a wieczorem za ciemno juz jest. My jestesmy na etapie budowy dzis dopiero te ścianki robia wiec jak to bedzie wyglądało to jeszcze nie wiemy dach zobaczymy moze o jedna dachówkę sie wydłuży. Wydaje mi sie ze Mariola6 ma o 3 pustaki podniesione. Zapytaj

POzdrawiam.

Tak zgadza się, było już tak dawno ale 3 szt. podnieśliśmy ( co za słowo śśśś). A u nas ustawiam meble, ale co chwilę inaczej, nie mogę znależć odpowiedniego miesjca na zestaw 3+2+1, tzn 3 stoi tam gdzie powinna tylko 1 i 2 nie do końca gra.

http://images48.fotosik.pl/223/63486a3dcc04ba92.jpg