agaa100 29.11.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 weendy nie zazdroszczę sytuacji, w której się znaleźliście ... I nikt o tym głupim pomyśle z kopalnią nie wiedział ??? Wydawano pozwolenia na budowę ??? Ale Wasz domek jest śliczny Proszę o więcej fotek wnętrza, bo myślę, że nie tylko ja jestem ciekawa jak wygląda Wasza diunka w środku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weendy 29.11.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 GiT, a jak Ty ją znalazłeś? przecież nasz dom stoi na takim "zadu..." tam tylko bociany i sarny dochodzą W środku, tak jak pisałam, mamy naprawde wiele zmian, właśnie ostatnio urodził nam się pomysł sypialni z łazienką a że dla mojego męża nie ma rzeczy niemożliwych, więc zdecydowaliśmy....rozbieramy komin, bo w miejscu komina będą drzwi i tak dalej i tak dalej, ale to wszystko dlatego też, że nie mamy skończonego domu, bo cała góra jest do wykończenia, a gdy już skończymy górę to zejdziemy na dół i tu też będziemy rzeźbić A nowe zdjątka dodam myśle po świetach bo do tego czasu mamy zamiar wiele zmienić, no i wtedy też zapraszam do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcyś 30.11.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Widzę, że Legnica a właściwie bliska jej okolica to prawdziwa kopalnia Diun. Jeśli dobrze policzyłem będzie lub już jest ich sześć (przypadek?) My już praktycznie skończyliśmy budowę. Zostały tylko szczegóły ale wiadomo, że w nich tkwi diabeł a i nie są one najtańsze. Co do budowy kopalni mam takie same obawy co Wy chociaż nasza Diuna jest względem was po drugiej stronie Miasta. Dziura niestety ma je otaczać z trzech stron. Jest na forum muratora osobny, bardzo ciekawy wątek dotyczący tej kwestii więc nie ma po co zarażać budowniczych Diun naszymi problemami. Niestety chyba nie wygramy z Lobby górniczym ale puki co trzeba walczyć. U nas w gminie od przyszłego roku mają nie wydawać pozwoleń nawet na przyłącza kanalizacji (oby to była nieprawda) Na szczęście my mamy a okoliczni budowniczowie na szybko je załatwiają. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 30.11.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Jarcyś ja znalazłem 8 DiunSpalona - 2 w budowieProchowice - 1 w budowieKunice - 1 Koskowice - 1Nowa Wieś Legnicka - 1 w budowieKłębanowice - 1i Grzymalin - 1 weendy Wasz domek bardzo ładnie widać jak się jedzie od strony Zimnic do Kunic i tak go wypatrzyliśmy jak jeszcze nie mieliście dachu.Pozdrawiam GiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weendy 30.11.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 no i kto by pomyslał, jak ja zaczynałam budowe i robiłam objazdówki w celu zobaczenia na żywo Diunki to nic nie znalazłam A co do kopalni macie racje, co będzie to będzie, wiem że w Kunicach już nie wydają pozwoleń na budowę..a mi ręka drży jak sadzę kolejne drzewko Właśnie skończyliśmy kłaść kostkę granitową wkoło domu mam nadzieje, ze trochę sobie po niej postąpam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluemen 30.11.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witam Teraz jak ktoś Diune będzie chciał postawić to objazd w koło Legnicy zrobi i kilka diun naraz oglądnie. Jarcyś jakieś nowe zdjęcia prosimy podesłać. A co do szukania to Git pewnie jak My trochę pojezdził trochę w internecie i z dala już diune można rozpoznac podczas przejażdzek po okolicy Pozdrawiamy wszystkich Diunowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weendy 30.11.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 bluemen, a Ty gdzie się budujesz? bo jakoś nie mogę rozpoznać okolicy? osiedle ptasie czy cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcyś 01.12.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Jarcyś ja znalazłem 8 Diun Dziewięć . Od pewnego czasu kręci się pewien pan z L-cy. Tak mu się Diuna podoba, że pewnie już kupił już projekt, tylko nie wiadomo gdzie będzie stała !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weendy 01.12.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Wydaje mi się, że są jeszcze dwie na trasie z Legnicy do Kunic, po prawej stronie obok słynnego stolarza Sklarza, stoją dwie obok siebie.pozdrawiamhttp://weendy1.fotosik.pl/albumy/712218.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 01.12.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 wczoraj wstawione. http://images46.fotosik.pl/232/587f7d0d63188711med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluemen 01.12.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witam WeendyDiuna w Prochowicach powstajePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiTomek 02.12.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 witam . może nie blisko Warszawy ale w Kłodawie koło Gorzowa Wlkp. powstają 3 Diuny,istna plaga:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weendy 02.12.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 bo to naparwde bardzo ładny domek, i nie ma co się dziwić, że ludzie wybierają ten projekt http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3123b200f24ddc00.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3123b200f24ddc00.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 03.12.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Maxim_m,piękne drzwi. Bardzo mi sie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 03.12.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 weendy piękna jest Twoja Diuna - taka............ skandynawska - mój mąż jest zachwycony Maxim_m, bardzo reprezetacyjne drzwi - wyglądają pięknie i dostojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 04.12.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 dziekuje dziewczyny. a u mnie walczą z sufitami , w salonie juz gotowe , jeszcze kuchnia została. juz mam dosc tej zmudnej i brudnej roboty. ale efektu bedą nawet nawet jak skonczą wkleje zdjecia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 04.12.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam, maxim_m ja mam zapytanie gdzie takie sprzedaja, bo Nam też bardzo przypadły do gustu? PozdrawiamGiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 04.12.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Święta racja: maxi_m - drzwi przepiękne, klasyka w czystej formie! Weendy - świetna Twoja Diuna, taka 'amerykancka'! Podziwam za odwagę i jestem bardzo ciekawa wnętrz nie tylko ze względu na wiele zmian, które wprowadziliście... Czekam niecierpliwie na zdjęcia. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weendy 04.12.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 dziękuje Wam, i cieszę się że się Wam podoba moja diunka. Fakt jest taki, że ten dom naprawde wymagał dużej odwagi od nas, poczynając od tego że zaczęliśmy budowe w nienajlepszym momencie naszego życia..sprzedaliśmy mieszkanie, niedługo po tym okazało się, że jestem w ciąży z drugim już dzieckiem budowa się trochę ciągnęła, a my bez mieszkania itd itd, szybko musieliśmy się przeprowadzić do nieskończonego domu, a w zasadzie do stanu surowego z wykończonym tylko jednym pokojem (tym małym na dole) i dlatego też mieszkając już wykańczamy całą reszte i mamy czas właśnie na te zmiany, czasem kosmiczne A no i kolor też wymagał niemałej odwagi, bo w sumie jest to jeden z najdroższych kolorów, bo barwiony podobno na bazie najdroższych barwników, tak mówił nam pan od tynków a dom nie mały więc poszło tego materiału ho ho ho i jeszcze trochę, tym bardziej że panowie od elewacji robili nam ściany po dwa razy bo im deszcz zmył puc. A każdy komu mówiliśmy że chcemy czerwoną elewację kazał nam się puknąć..my jednak zaryzykowaliśmy Teraz jesteśmy na etapie malowania ścian w pokoju u drugiej córki, i zaczynać będziemy tapetować przedpokój na dole, i wymieniać wyłączniki do świateł i właśnie mam do Was pytanie, czy montował ktoś z Was wyłączniki Berkera z kryształkami swarovskiego, czy to praktyczne? bo gdzieś słyszałam, że te kryształki wypadają? ..a baaaardzo mi się podobają weendy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 05.12.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 drzwi robione na zamówienie u stolarza. wiec raczej w taki sposób mozna takie nabyc miło mi , ze podobają sie nie tylko nam jako ciekawostke powiem , ze fajnie wygląda wieczorem jak swiatło swieci i widac przez te szybki swiatło wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts