Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

weendy nie zazdroszczę sytuacji, w której się znaleźliście ... I nikt o tym głupim pomyśle z kopalnią nie wiedział ??? Wydawano pozwolenia na budowę ??? :evil: :evil: :evil:

Ale Wasz domek jest śliczny :lol: Proszę o więcej fotek wnętrza, bo myślę, że nie tylko ja jestem ciekawa jak wygląda Wasza diunka w środku :)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

GiT, a jak Ty ją znalazłeś? przecież nasz dom stoi na takim "zadu..." tam tylko bociany i sarny dochodzą :) W środku, tak jak pisałam, mamy naprawde wiele zmian, właśnie ostatnio urodził nam się pomysł sypialni z łazienką :) a że dla mojego męża nie ma rzeczy niemożliwych, więc zdecydowaliśmy....rozbieramy komin, bo w miejscu komina będą drzwi :) i tak dalej i tak dalej, ale to wszystko dlatego też, że nie mamy skończonego domu, bo cała góra jest do wykończenia, a gdy już skończymy górę to zejdziemy na dół i tu też będziemy rzeźbić :)

A nowe zdjątka dodam myśle po świetach bo do tego czasu mamy zamiar wiele zmienić, no i wtedy też zapraszam do środka.

Widzę, że Legnica a właściwie bliska jej okolica to prawdziwa kopalnia Diun. Jeśli dobrze policzyłem będzie lub już jest ich sześć (przypadek?) My już praktycznie skończyliśmy budowę. Zostały tylko szczegóły ale wiadomo, że w nich tkwi diabeł a i nie są one najtańsze. Co do budowy kopalni mam takie same obawy co Wy chociaż nasza Diuna jest względem was po drugiej stronie Miasta. Dziura niestety ma je otaczać z trzech stron. Jest na forum muratora osobny, bardzo ciekawy wątek dotyczący tej kwestii więc nie ma po co zarażać budowniczych Diun naszymi problemami. Niestety chyba nie wygramy z Lobby górniczym ale puki co trzeba walczyć. U nas w gminie od przyszłego roku mają nie wydawać pozwoleń nawet na przyłącza kanalizacji (oby to była nieprawda) Na szczęście my mamy a okoliczni budowniczowie na szybko je załatwiają. Pozdrowienia

Jarcyś ja znalazłem 8 Diun

Spalona - 2 w budowie

Prochowice - 1 w budowie

Kunice - 1

Koskowice - 1

Nowa Wieś Legnicka - 1 w budowie

Kłębanowice - 1

i Grzymalin - 1

weendy Wasz domek bardzo ładnie widać jak się jedzie od strony Zimnic do Kunic i tak go wypatrzyliśmy jak jeszcze nie mieliście dachu.

Pozdrawiam

GiT

no i kto by pomyslał, jak ja zaczynałam budowe i robiłam objazdówki w celu zobaczenia na żywo Diunki to nic nie znalazłam :) A co do kopalni macie racje, co będzie to będzie, wiem że w Kunicach już nie wydają pozwoleń na budowę..a mi ręka drży jak sadzę kolejne drzewko :) Właśnie skończyliśmy kłaść kostkę granitową wkoło domu :) mam nadzieje, ze trochę sobie po niej postąpam.

Pozdrawiam

Witam

Teraz jak ktoś Diune będzie chciał postawić to objazd w koło Legnicy zrobi i kilka diun naraz oglądnie. Jarcyś jakieś nowe zdjęcia prosimy podesłać.

A co do szukania to Git pewnie jak My trochę pojezdził trochę w internecie i z dala już diune można rozpoznac podczas przejażdzek po okolicy :)

Pozdrawiamy wszystkich Diunowiczów.

dziękuje Wam, i cieszę się że się Wam podoba moja diunka. Fakt jest taki, że ten dom naprawde wymagał dużej odwagi od nas, poczynając od tego że zaczęliśmy budowe w nienajlepszym momencie naszego życia..sprzedaliśmy mieszkanie, niedługo po tym okazało się, że jestem w ciąży z drugim już dzieckiem :) budowa się trochę ciągnęła, a my bez mieszkania itd itd, szybko musieliśmy się przeprowadzić do nieskończonego domu, a w zasadzie do stanu surowego z wykończonym tylko jednym pokojem (tym małym na dole) i dlatego też mieszkając już wykańczamy całą reszte i mamy czas właśnie na te zmiany, czasem kosmiczne :) A no i kolor też wymagał niemałej odwagi, bo w sumie jest to jeden z najdroższych kolorów, bo barwiony podobno na bazie najdroższych barwników, tak mówił nam pan od tynków :) a dom nie mały więc poszło tego materiału ho ho ho i jeszcze trochę, tym bardziej że panowie od elewacji robili nam ściany po dwa razy :) bo im deszcz zmył puc. A każdy komu mówiliśmy że chcemy czerwoną elewację kazał nam się puknąć..my jednak zaryzykowaliśmy :)

Teraz jesteśmy na etapie malowania ścian w pokoju u drugiej córki, i zaczynać będziemy tapetować przedpokój na dole, i wymieniać wyłączniki do świateł i właśnie mam do Was pytanie, czy montował ktoś z Was wyłączniki Berkera z kryształkami swarovskiego, czy to praktyczne? bo gdzieś słyszałam, że te kryształki wypadają? ..a baaaardzo mi się podobają :)

weendy