dawid. 14.03.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam wszystkich jesteśmy na etapie wykańczania diuny i mamy dylemat co na podłogi czy możecie podpowiedzieć wyrazić opinie oraz porady jak to sie eksploatuje oczywiście chodzi o podłogi drzewa czyli parkiet, deska typu berlinecka, panele te lepsze a nie szajs a może coś polecicie proszę też o podanie ceny układania robocizny oraz jak macie to jakieś zdjęcia swoich podług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 15.03.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Dawid wg nas nie ma jak prawdziwe drewno - u nas jest merbau i dąb - zdjęcia w dzienniku. Nic nie stuka, puka jak przy panelach - co masyw to masyw Akurat jeśli chodzi o podłogi to nic bym nie zmieniała w naszej Diunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 15.03.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Na pewno drewno jest lepsze (bo naturalne). Ale ma ono też swoje minusy - lubi się zsychać i powstają szpary (a jaką mamy pewność, że drewno było odpowiednio sezonowane ?). Poza tym jest mniej wytrzymałe na uderzenia, pazury zwierzaków, itd. Tak przynajmniej wynika z opowieści moich znajomych. Kupując panel AC5 mam pewność ( ), że wiele wytrzyma ... Chyba, że się mylę Zastanawiam się tylko, co zrobić, aby panel nie stukał pod naszymi nogami w ten charakterystyczny sposób ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 15.03.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Aga ma rację - w sezonie grzewczym dębina lekko się rozsycha - po wyłączeniu grzania wraca do normy - to samo przerabiałam w mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 15.03.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 No i zależy też, jaki masz rodzaj ogrzewania. Gdybym NIE miała podłogówki na 100% dałabym drewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 15.03.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 kochani chyba o czyms zescie zapomnieli ... :-) ja tez chciałem dac podłogi drewniane bo nie zastanawiałem sie ile to kosztuje a wiec znaczenie taz ma cena ! panele na całą góre czyli nasza duża sypialnia plus dwa pokoje dzieci plus pokój na dole, czyli okolo 125 m2 kosztowało mnie 3.500 zl za materiał ( panele Ac4) i 20 zł za m2 robocizna - kolor bardzo ładny , fakt ze odgłos stukania jest denerwujący na drewnie tego nie ma . ale jak bym chciał zrobic z tego co planowałem ( czyli barlinek)to za materiał wyszło by okolo 18 tys. plus 50 zl. za m2 robocizna czyli grubo ponad 20 tys. jest różnica , co ? pozdrawiam ps . Glowac pochawal sie kuchnią , pewnie juz skończona ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Marcin 22.03.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 My tez poczuliśmy wiosnę juz jakiś czas temu i na początku marca zamówiliśmy wreszcie okna Już nie moge się doczekać, żeby zobaczyć jak wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 23.03.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Mr. T czy mógłbyś podać mi wymiary Twoich szafek w kuchni? Chodzi mi głównie o szafki na ścianie od wiatrołapu i w wykuszu (najważniejsze szerokości, ale jeśli pamiętasz też głębokość i wysokość to będę baaardzo wdzięczna). POZDRAWIAM CIEPLUTKO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazurzyna 24.03.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witam Ostatnio przegladalismy z mezem projekty domów i kiedy juz mielismy wybrany ten jedyny, trafilismy na Diune II i chyba stanie na niej Mam do Was prosbe : czy macie moze rysunki szczegółowe ? takie zeby bylo widac wymiary pomieszczen po podłogach. Jesli tak to bardzo prosze o przesłanie na maila [email protected] Pisałam do pracowni, ale sie nie odezwali. I jeszcze jedna prosba czy ktos z południa Polski byłby chetny pokazać swój domek ? Bardzooo chcielibysmy go zobaczyc na zywo Mieszkamy na śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novy0 25.03.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 mazurzyna ja pamietam że pisałem do pracowni i bez problemu mi przysłali rzuty z wymiarami. Niestety ja buduję Diunę bez garażu więc nie pomogę, chociaz wymiary chyba powinny być takie same powiększone tylko o garaż. Buduję w Busku-Zdroju więc jeśli chcecie podjechać to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazurzyna 26.03.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 NOvy dzieki za zaproszenie jesli nikt kto mieszka blizej sie nie odezwie to chetnie przyjedziemy Rysunki juz przesłane przez pracownie, byłam zbyt niecierpliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 27.03.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Mr. T czy mógłbyś podać mi wymiary Twoich szafek w kuchni? Chodzi mi głównie o szafki na ścianie od wiatrołapu i w wykuszu (najważniejsze szerokości, ale jeśli pamiętasz też głębokość i wysokość to będę baaardzo wdzięczna). POZDRAWIAM CIEPLUTKO! patrzac od lewej od wejscia do kuchni 60 , 90 , 60 , wszystkie glebokosc 60 100 glebokosc 35 15 , 60 , 60 , wszystkie glebokosc 60 45 , sciety tyl do skosu w wykuszu http://lh6.ggpht.com/_IOoLYxyelag/SzeHOVvp5BI/AAAAAAAAEgo/zSFj6urd_Eg/s640/200912271185.jpg http://lh5.ggpht.com/_IOoLYxyelag/SzeHPbbY14I/AAAAAAAAEgs/Bvs1mmFYJrY/s640/200912271186.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 27.03.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Mr. T baaaardzo dziękuję za odpowiedź! Te informacje są dla mnie ważne, ponieważ sama projektuję naszą kuchnię... Widzę małą rozbieżność w wymiarach, ale to chyba dlatego, że nie widzę u Was kominka wentylacyjnego. Jeszcze raz pięknie dziękuję, jestem Twoją dłużniczką! A kuchnia oczywiście przepiękna! POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 27.03.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 kominek wentylacyjny zaczyna się dopiero od stropu, kratka jest w spodzie podwieszonej zabudowy z karton gipsu http://lh6.ggpht.com/_IOoLYxyelag/SyLAyw9QHsI/AAAAAAAAEcE/jbZDlGfZcHE/s640/200912111151.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 29.03.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 witam wszystkich. patrząc na wiekszosc waszych - naszych dachów widzę ze nie montowaliscie ograniczników przed spadaniem sniegu z dachu. jakie macie wnioski po tej ostrej zimie ? ja u siebie chyba zamontuje , bo az strach pomyślec jak samochód bedzie stał przed garażem lub ktos bedzie wychodził w tym pechowym momencie, jak spadnie snieg z dachu ... to nawet nie był snieg , takie kawały lodu leciały z dachu ze zgroza bierze . a jak u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 31.03.2010 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 U nas parę razy zjechał śnieg z dachu, ale nie był aż tak groźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 06.04.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 WitamMam pytanko czy ktoś w diunie mix rezygnował z jednego okna w salonie?Czy nie straci salon na uroku?Ruszamy pod koniec miesiąca i musimy podjąć decyzję.Mam też pytanko do diunowiczów którzy zmienili wymiary okien w wykuszach na mniejsze niżw projekcie-o jakich wymiarach zamawiali okna.Będę wdzięczna za odpowiedzi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novy0 06.04.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) BAJA96 co do okna to wydaje mi się że jak się wstawi jedno okno pośrodku tych dwóch to bedzie ok. Ja mam tak w Diunie bez numerka i wygląda dobrze. Co do okien w wykuszu w salonie to też podmurowałem jeden pustak wyżej w stosunku do projektu po to żeby jakiś grzejnik tam pod okno wszedł. Wymiarami sie nie przejmuj - teraz wszystkie okna robią na wymiar - przyjeżdża człowiek z firmy w której zamówisz, wymierzy i robią. Jedyne okna które teraz nie są standardem to z łukami - na te trzeba czekać deko dłużej (mi powiedzieli że 2 tygodnie na całość) Tak za pamięci - zmniejszyłem również szerokość tych okien balkonowych u góry o 10 cm - otwory maja teraz 100cm czyli wchodzi okno 90 - efekt ? okno o połowę tańsze Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez Novy0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 07.04.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Novy0-dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sing 07.04.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam Czy ktoś z Was ma u Siebie Rekuperator jak to cenowo wyglądało, zdjecia montażu opinie, wyceny pozdrawiam bluemen nie wiem czy temat aktualny, ale ja również poważnie rozważam instalację rekuperatora. Czy dostałeś jaką ofertę na montaż i sprzęt? Czy ktoś z Was rozpatrywał może kwestię ogrzewania nadmuchowego, oferowanego np. przez Polski Komfort ? pozdrawiam Edytowane 8 Kwietnia 2010 przez sing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts