BAJA96 22.03.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 dzięki za odpisy coś trzeba będzie pomyślec pierwsza wylewka na dole gotowa ekipa spisała się na piątkę skasowali 1130 zł +materiał nasz powiedzcie cos o parapetach wewnętrznych do brązowych okien(orzech) zastanawiamy się między aglomarmur brecia aurora lub rosso asiago. U nas BRECIA AURORA,dosyć fajnie wyszło bo u nas współgra z kominkiem,mamy fronty i boki kominka właśnie z tego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 22.03.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Mam jeszcze pytanie do diunowiczów którzy ogrzewają już swoje diuny- u nas jakoś dym cofa się w kanały wentylacyjne i czuć dymem w środku domu.Czy ktoś zetknął się z takim problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novy0 23.03.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Mam jeszcze pytanie do diunowiczów którzy ogrzewają już swoje diuny- u nas jakoś dym cofa się w kanały wentylacyjne i czuć dymem w środku domu. Czy ktoś zetknął się z takim problemem? Z tego co widzę na twoich zdjęciach to komin masz niższy niż główny dach no i chyba nie wystaje nawet ponad ten niższy dach - to może być przyczyną zawirowań powietrza i wpychania spalin do przewodów wentylacyjnych. Znajomy też tak miał i pomogło wsadzenie rury w komin żeby wystawała ponad kalenicę. Sprawdź też kratki wentylacyjne czy nie ma wstecznego ciągu tzn. czy nie zaciąga ci powietrza do domu zamiast wywiewać (przystaw np. zapałkę). Ja u siebie opalam już praktycznie cały sezon i nie cofa mi dymu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 23.03.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) wubraliśmy brecie aurore też myślimy ją dodac do kominkagdy budowaliśmy diune mąż bardzo pilnował tego własnie żeby komin wystawał za kalenice ponieważ może nie byc odpowiedniego ciągu Edytowane 23 Marca 2011 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 23.03.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Dzięki za odpowiedzi,trochę nas dziwi że projektanci nie brali tego pod uwagę,komin jest wyżej niż w projekcie, ale do kalenicy niższego dachu.EWA31-dołączyłam do fotosika zdjęcia kominka,coprawda nie jest jeszcze w 100 procentach skończony ale można podejrzeć.pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 23.03.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 a oto mój prywatny akropol http://images38.fotosik.pl/738/65ffb327680a5495gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaefce 23.03.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ładnie ten łuk wygląda A jak jest on jest zrobiony? z cegły klinkierowej? A jak to później będzie się miało do ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 24.03.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 cegła klinkierowa jest utrzymywana przez pręty zbrojeniowe, które były wyprowadzone przed zalaniem łuku. Cegła wystaje czego nie widać na zdjęciu 12 cm i przy niej będzie zamocowany styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahol 24.03.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Hej wszystkim. Mam pytanie. Ile wyszło Wam metrów ocieplenia poddasza włącznie ze strychem oraz sufitami. Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 24.03.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 dołączam się do pytania;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 24.03.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) nasz strop na poddaszu jest betonowy także myślę że nie o to wam chodzi mamy lane skosy:bye: baja96mam pytanie o to okienko przy drzwiach wejściowych jakie ono ma wymiary też myślimy o takim bo gdy wczoraj wprawili drzwi zrobiło się ciemno w wiatrołapie ostatni dzwonek aby to jeszcze zmienic i wprawic to okno Edytowane 24 Marca 2011 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaefce 24.03.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 cegła klinkierowa jest utrzymywana przez pręty zbrojeniowe, które były wyprowadzone przed zalaniem łuku. Cegła wystaje czego nie widać na zdjęciu 12 cm i przy niej będzie zamocowany styro. no fajnie, fajnie.... szkoda, że nie robiłeś tego jakiś rok wcześniej bo z pewnością bym od Ciebie zgapiła teraz to już pewnie za późno, ale na wszelki wypadek popytam fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 24.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 (edytowane) dawaj więcej fot !!! oto dzisiejsze foty Edytowane 24 Marca 2011 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 25.03.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 fajna ta Wasza chałupka Ewo, tylko nie wiem czy możecie to okno jeszcze wstawić, jak macie wg planu?! pozdrawiam serdecznie.ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 25.03.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 nasz strop na poddaszu jest betonowy także myślę że nie o to wam chodzi mamy lane skosy:bye: baja96 mam pytanie o to okienko przy drzwiach wejściowych jakie ono ma wymiary też myślimy o takim bo gdy wczoraj wprawili drzwi zrobiło się ciemno w wiatrołapie ostatni dzwonek aby to jeszcze zmienic i wprawic to okno ewa31 -u nas w tym miejscu mamy wc dlatego daliśmy tam okno (580*950) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 25.03.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Hej wszystkim. Mam pytanie. Ile wyszło Wam metrów ocieplenia poddasza włącznie ze strychem oraz sufitami. Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam my kupilismy 180m wełny 15 i 5,płyt wyszło więcej ale już nie pamiętam,ale nie ocieplaliśmy narazie ścian i podłóg na strychu-mamy nadzieję że nie będzie takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 25.03.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 (edytowane) dzięki za odpowiedzi wg planu nie mamy tam okna ale z tego co wiem to wystarczy tylko wpis do dziennika jeżeli chodzi o usytuowanie okien ale mogę się mylic gdyż jeszcze nie konsultowałam tego z kierownikiem Edytowane 25 Marca 2011 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 25.03.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Ewa moim skromnym zdaniem to możesz zmieniać ilość okien dachowych ale nie elewacyjnych, bo te zmiany powinien nanieść architekt. lepiej zapytaj swojego kierownika, zebyś pózniej kar nie płaciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 25.03.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 (edytowane) dzięki Ilona za wiadomośc zaczęłam trochę szukac na ten temat po twoim ostrzeżeniu i obawiam się że masz rację w przyszłym tygodniu ma byc u nas kierownik także się zapytamnie wspomne o oknie które mamy na klatce schodowej na ścianie elewacyjnej mam prośbę do tych którzy zetknęli się z takim problemem o napisanie kilka słów Edytowane 25 Marca 2011 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 25.03.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 ewa 31-u nas zmiany nanieśliśmy w czasie adaptacji projektu do warunków zabudowy-też mieliśmy okno na klatce schodowej ale jednak z tego zrezygnowaliśmy i zostawiliśmy to w dachu, daje jednak więcej światła.Zrezygnowaliśmy również z 3 okien dachowych.Sądze że możecie mieć teraz z tym problem,niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts