Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dzięki za odpisy coś trzeba będzie pomyślec

pierwsza wylewka na dole gotowa ekipa spisała się na piątkę skasowali 1130 zł +materiał nasz

powiedzcie cos o parapetach wewnętrznych do brązowych okien(orzech) zastanawiamy się między aglomarmur

brecia aurora lub rosso asiago.

U nas BRECIA AURORA,dosyć fajnie wyszło bo u nas współgra z kominkiem,mamy fronty i boki kominka właśnie z tego materiału.

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam jeszcze pytanie do diunowiczów którzy ogrzewają już swoje diuny- u nas jakoś dym cofa się w kanały wentylacyjne i czuć dymem w środku domu.

Czy ktoś zetknął się z takim problemem?

Z tego co widzę na twoich zdjęciach to komin masz niższy niż główny dach no i chyba nie wystaje nawet ponad ten niższy dach - to może być przyczyną zawirowań powietrza i wpychania spalin do przewodów wentylacyjnych. Znajomy też tak miał i pomogło wsadzenie rury w komin żeby wystawała ponad kalenicę. Sprawdź też kratki wentylacyjne czy nie ma wstecznego ciągu tzn. czy nie zaciąga ci powietrza do domu zamiast wywiewać (przystaw np. zapałkę). Ja u siebie opalam już praktycznie cały sezon i nie cofa mi dymu.

nasz strop na poddaszu jest betonowy także myślę że nie o to wam chodzi mamy lane skosy:bye:

baja96

mam pytanie o to okienko przy drzwiach wejściowych jakie ono ma wymiary też myślimy o takim bo gdy wczoraj wprawili drzwi zrobiło się ciemno w wiatrołapie ostatni dzwonek aby to jeszcze zmienic i wprawic to okno

Edytowane przez ewa31

cegła klinkierowa jest utrzymywana przez pręty zbrojeniowe, które były wyprowadzone przed zalaniem łuku. Cegła wystaje czego nie widać na zdjęciu 12 cm i przy niej będzie zamocowany styro.

no fajnie, fajnie.... szkoda, że nie robiłeś tego jakiś rok wcześniej bo z pewnością bym od Ciebie zgapiła :) teraz to już pewnie za późno, ale na wszelki wypadek popytam fachowców :)

nasz strop na poddaszu jest betonowy także myślę że nie o to wam chodzi mamy lane skosy:bye:

baja96

mam pytanie o to okienko przy drzwiach wejściowych jakie ono ma wymiary też myślimy o takim bo gdy wczoraj wprawili drzwi zrobiło się ciemno w wiatrołapie ostatni dzwonek aby to jeszcze zmienic i wprawic to okno

ewa31 -u nas w tym miejscu mamy wc dlatego daliśmy tam okno (580*950)

Hej wszystkim. Mam pytanie. Ile wyszło Wam metrów ocieplenia poddasza włącznie ze strychem oraz sufitami. Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam

my kupilismy 180m wełny 15 i 5,płyt wyszło więcej ale już nie pamiętam,ale nie ocieplaliśmy narazie ścian i podłóg na strychu-mamy nadzieję że nie będzie takiej potrzeby

dzięki Ilona za wiadomośc zaczęłam trochę szukac na ten temat po twoim ostrzeżeniu i obawiam się że masz rację w przyszłym tygodniu ma byc u nas kierownik także się zapytam

nie wspomne o oknie które mamy na klatce schodowej na ścianie elewacyjnej

mam prośbę do tych którzy zetknęli się z takim problemem o napisanie kilka słów

Edytowane przez ewa31

ewa 31-u nas zmiany nanieśliśmy w czasie adaptacji projektu do warunków zabudowy-też mieliśmy okno na klatce schodowej ale jednak z tego zrezygnowaliśmy i zostawiliśmy to w dachu, daje jednak więcej światła.Zrezygnowaliśmy również z 3 okien dachowych.Sądze że możecie mieć teraz z tym problem,niestety.