wiktor0612 29.08.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Chciałbym was zapytać jakiej mocy macie kocioł (najlepiej na ekogroszek), w sklepie zaproponowali nam moc 20 Kw ( do 180 m2) z podajnikiem ślimakowym Defro eko plus za dobre pieniądze, ale boje się że może być za mały. A wogule co myślicie o tej firmie ? Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 30.08.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 oto obiecane foty kształtu tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaefce 31.08.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Chciałbym was zapytać jakiej mocy macie kocioł (najlepiej na ekogroszek), w sklepie zaproponowali nam moc 20 Kw ( do 180 m2) z podajnikiem ślimakowym Defro eko plus za dobre pieniądze, ale boje się że może być za mały. A wogule co myślicie o tej firmie ? Prosze o opinie My będziemy mieć Kotstal Eco 25 kW z Działdowa http://kotly-dzialdowo.pl/website/?page_id=36 Przede wszystkim ten kocioł jest dosyć wąski (97 cm z koszem) i mam nadzieję że nie będziemy musieli kombinować z ewentualnym serwisowaniem ślimaka gdyby się zaciął co czasami się może zdarzyć :/ Ponadto ma palnik Brucer i sterownik ecoal i był polecany na forum o ogrzewaniu, przede wszystkim z uwagi na to że sam dobiera optymalne ustawienia. No i ma wyciągany ruszt awaryjny i duże, wygodne drzwiczki górne do ewentualnego załadunku śmieci. Jeszcze go u siebie nie mamy, ale widzieliśmy go u producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novy0 06.09.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Ja mam piec GRO-ECO z firmy SAS o mocy 23kW i po pierwszym sezonie mogę powiedzieć że sprawuje się rewelacyjnie - przy dobrym opale i ustawieniach popiół wychodzi jak z papierosa - przez cały sezon spalił mi ok. 3,5 tony eko-groszku (budynek wybudowany z maxa i ocieplony styropianem 12cm) i w domu było ciepło - do tego stopnia że musiałem pozakładać termostaty na grzejniki. Można założyć do niego ruszt awaryjny i zdalny regulator temperatury pokojowej ale nie stosowałem więc się nie wypowiem. Teraz w sezonie letnim spala ok. 3 worki węgla na miesiąc (30 kilogramowe) na ogrzanie ciepłej wody. Co do firmy SAS , Defro czy innych to myślę że wszystkie są porównywalne najlepiej wybrać tą w której mamy najbliżej serwis bo co jak zimą coś nawali a serwis się pojawi za tydzień ? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktor0612 07.09.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Dzięki za rade. Właśnie wybrałem defro eko komfort.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 08.09.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam.Jesteśmy od 2 tygodni szczęsliwymi mieszkańcami naszej diuny mix.Powoli wydostaje się z worków-mam nadzieję że przeprowadzaliśmy się po raz ostatni.Mieszka się super,życzymy wciąż budującym dużo cierpliwości i wytrwałości,pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaefce 08.09.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Gratulujemy ( i zazdrościmy!) Na szczęście, jak dobrze pójdzie to w grudniu też dołączymy do tego szczęśliwego grona, co prawda będziemy mieszkać tylko na parterze, ale dobre i to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregpol 20.09.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam Wszystkich "Diudowiczów" My właśnie jesteśmy świeżymi posiadaczami projektu Diuny Mix i bylibyśmy niezmiernie wdzięczni za możliwość obejrzenia domu na żywo.Budujemy w podkarpackim okolice Strzyżowa. Czy ktoś z szanownego grona byłby tak miły i pochwalił się na żywo swoim domkiem. Często jestem w woj. świętokrzyskim, lubelskim, małopolskim. Będziemy wdzięczni za cenne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahol 20.09.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 gregpol jestem z Krosna, ale obecnie za granicą, w razie czego priv, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 22.09.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 nie wiem czy wiadomośc doszła ale zapraszamy do nas wczoraj panowie skończyli tynki i czekamy na wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 23.09.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Obecnie u nas trochę do przodu tynki jeszcze mokre i troche nie ładnie wygląda na zdjęciu ale wreszcie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 03.10.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 czy ktos tu jeszcze jest co u was szykujemy się do realizacji kominka moze macie jakieś cenne uwagi z którymi moglibyscie się podzielic:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina_ 07.10.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Witam wszystkich Diunowiczów. Właśnie dziś zamówiliśmy nasz wymarzony projekt DIUNA II lusterko. Na wstępie gratuluję wszystkim tym, którzy planują, budują lub mieszkają już w Diunce Mam pytanie do Was - czy możecie powiedzieć mi przybliżony koszt stanu surowego zamkniętego jaki Wam wyszedł? My dodatkowo będziemy częściowo podpiwniczać (pod garażem), więc to będzie dla nas dodatkowy koszt ... dzięki wielkie za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaefce 07.10.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nas stan surowy Diuny Mix zamknięty z oknami, bramą z napędem i drzwiami kosztował prawie 200.000 zł, bez tarasu i schodów wejściowych Niestety dużo, ale wszystkie prace zlecane były firmie. Bardzo dużo kosztował nas dach, bo za materiały i robociznę za więźbę, deskowanie , papowanie, dachówkę koramik,okna dachowe i rynny zapłaciliśmy prawie 70.000! Przy czym mamy trochę większą powierzchnię dachu, bo podnosiliśmy ściankę kolankową i adoptowaliśmy kąt nachylenia dachu do 45 stopni. Pomimo kosztów, jeżeli macie taką możliwość zróbcie piwnicę pod garażem, ale koniecznie z wygodnymi betonowymi schodami, żeby można było znieść tam opony czy kosiarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 10.10.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 nasz stan surowy zamknięty to ok 140 tyś. diuna mix ściany zewnętrzne z maxa a środek z suporka okna z zewnątrz kolor(salon obustronny kolor) drzwi metalowe kryty blachodachówką piwnic nie ma musze jeszcze zaznaczyc że mamy skosy lane z betonu a mało kto to robił bardzo polecam mamy już tynki wiec góra jest gotowa do wykańczania bez paprania się z płytami karton gips wełną itd wcale to taniej nie wychodzi słysząc opinie u nas żadna wieksza firma nie robiła ale najmowaliśmy majstrów do murowania do krycia dachu tak to u nas wygląda i życzymy powodzenia karolino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 11.10.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 mam do was pytanie czy wy też nie mieliście projektu przyłącza energii elektrycznej a czy może mi ktoś powiedziec jak te procedury wyglądajaobecnie pan który projektował to przyłacze był po zgode na wejście na działke i zawiózł do gminy a co dalej nie mam pojęcia wiecie może czy jest szansa aby nam w tym roku podłączyli prąd w marcu minie rok jak tą sprawe zaczęlismy załatwiacjeżeli coś wiecie bardzo proszę o informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina_ 11.10.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam Was ponownie, dziękuję za wstępnie oszacowane kalkulacje;) mam dodatkowe pytanie - kto z Was buduje Diunkę w województwie pomorskim i jest w stanie się nią pochwalić? Najlepiej DIUNA II, DIUNA II zm. I lub DIUNA MIX. Chodzi o to, że jak dobrze wiecie łatwiej jest wyobrazić sobie to co chcemy na żywym przykładzie. A nasz projekt juz jest w drodze i niedługo czeka nas wizyta u architekta Będę wdzięczna za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpe 11.10.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam wszystkich budowniczych Diuny. Bardzo dziękuję wszystkim, których wpisy, porady okazały się pomocne w budowie naszej Diuny. My doszliśmy do dachu:welcome: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 12.10.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Witam wszystkich budowniczych Diuny. Bardzo dziękuję wszystkim, których wpisy, porady okazały się pomocne w budowie naszej Diuny. My doszliśmy do dachu:welcome: to już sporo ale teraz dopiero się zacznie my jesteśmy już po tynkach:welcome: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpe 12.10.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 No właśnie wszyscy tak mówią, więc już się boję. Nie tylko cen. Kolejnych przygód z fachowcami również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts