agaa100 22.04.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 glowac, dziękuję za fotki !!!! Domek wygląda naprawdę pięknie Nasz też już niedługo nabierze kolorów - choc na razie tylko na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 25.04.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Nasz domek przypomina teraz dalmatyńczyka http://images46.fotosik.pl/111/4082aa728e28b955med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 26.04.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Pięknie Agaa100 i Glowace,mnie dopiero to czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcyś 26.04.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Jesteśmy na etapie poszukiwań wykonawcy elewacji. Jak do tej pory jedna wycena to ok. 16 tys. za samą robociznę. Nie wiemy czy to dużo czy mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaa100 26.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 16 tys to bardzo dużo. W Krakowie - ci drożsi - żadają około 35 zł za m2, co daje w okolicach 9 - 10 tys. zł (za diunę II) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 27.04.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Hej, mistrzowie odpowiedzcie mi o tych balkonach pliss.Kazdy majster mówi co inego a musimy postanowic na dniach jak zaizolowac i obrobić tarasy nad wykuszami.Pozdro znad morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.04.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dorota B.wstrzymaj się do 17-18 to wstawię przekrój - mam go w domu na kompie.opisane wszytskie warstwy i te gzymsikiale jeżeli Ci się spieszy to:na sso:- papa termozgrzewalna- poziome ocieplenie (piana poliuretanowa) 16 cm poza wykusz (15 cm styropianu + 2x 8 cm - gzymsiki). ocieplenie było przyklejone klejem do styropianu;- na to wylana wylewka zbrojona tradycyjnie - fi 6 i 8 mm- obróbka blacharska- folia w płynie z piaskiem kwarcowym- klej do gresu CM 17- gres- fuga epoksydowapierwotnie z wylewki wychodziło mocowanie barierek, ale było trochę krzywo, więc barierki były przywiercone do wylewki z pominięciem kotw. Dziury były zasilikowane. Grubość wylewki betonowej to 6 cm.Izolacja pionowa i pozioma styka się bezpośrednio ze sobą.Cochcesz wiedzieć więcej?gzyms ma 8 cm z każdej strony.nie wiem co Cię więcej interesuje? - po 17 będzie rysunek - więc może lepiej to będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 27.04.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dzieki Glowac za wyjasnienia! Rysunek przekroju bedzie b pomocny Czy papa też wystawała poza płyte balkonu 16 cm? Z tego co opisujesz wynika że wylewka na 16-tu centymetrach woków balkonu opiera sie na styropianie balkonu, który to opiera się z kolei na styropianie na elewacji? Nie mieliscie wątpliowości że styropian moze ne utrzymac cięzaru wylewki? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.04.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dorota B.papa była tylko do części balkonu stanu SSO, na to poszła dłuższa o te 16 cm ( w moim przypadku) płyta piany ecoterm (to jest piana poliuretanowa) i na to o takich samych wymiarach wylewka. nie zapominajmy że ona jest zazbrojona b dobrze bo nie siatką do wylewki, a normalnymi prętami - więc o to się nie martwię. Ecotherm jest b twardy, więc tym bardziej sie nie martwię.od spodu są gzymsy, które przed obróbką zostały zaciagnięte w tym miejscu 2 x siatką i klejem do siatki.ta wylewka nie opiera się na tym styropianie - tylko na ociepleniu poziomym, a ono na SSO - gzymsy są jedynie przyklejone do nich.gdybym dał zbrojenie z siatki, albo bez to bym się bał i tak bym nie zrobił. ta konstrukcja nie budzi żadnego niepokoju u mnie.jest pożądnie zazbroiona i jest sztywna - w przeciwnym razie by cos pękło od września chyba - albo płytki, albo styro.nic nie rusza się.zbrojenie jest gęste i to bardzo -wiec pełen luz.tak czy siak każdy sam decyduje o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 27.04.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Jak widac na archiwalnych zdjęciach wszystko było przemyślane zawczasu - nie czekaliscie na ostatnia chwilę z wyborem koncepcji dot tarasów. Kto był autorem koncepcji jełśli mozna spytac?, Wy czy jakaś zewnętrzna "siła fachowa "? Za rysunek bedziemy b. wdzieczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.04.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dorotko jak tylko "młodzi inwestorzy" padną wstawię rysunek zrobiony przez męża Taras - jego położenie jest wymuszony przez kształ działki. Nie braliśmy żadnego architekta, dlatego zarówno wnętrza jak i zewnętrzne wykończenie naszej Diuny - jest dla nas samych czasem niespodzianką Póki co wszystko jakoś ze sobą współgra Kształt i wilekość tarasu wymysliliśmy sami (teraz biorąc pod uwagę kwestie finansowe pewne rzeczy zrobilibyśmy inaczej). Na początku nie planowaliśmy donic - wymyśliliśmy je podpatrując dzienniki innych forumowiczów ( ) Na szczęście ładnie sie komponują z resztą tarasu i elewacji Oto obiecany szkic: wybaczcie sposób wklejenia (mężu kochany wybacz - inaczej nie umiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.04.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/808857/previews/25198140_wykusz.jpghttp://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/808857/previews/25198268_1.jpghttp://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/808857/previews/25198269_2.jpghttp://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/808857/previews/25198270_3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 27.04.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 mamy nadzieje zę Twój szkic i pomysł na gzyms przyda sie również innym diunowiczomwielkie dzięki Głowac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 he he he - a coś rozjaśniłem ? przyda Ci się?w przypadku pytań proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.04.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 i co taka cisza?wszystko jasne, czy kakofonię wprowadziłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 28.04.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Komp juz był wyłaczony - późno było;) Wszytsko jasne a szkic oczywiście sie przyda - do rozmów z majstrami, ale coś się obawiam że trafię na mur niecheci z ich strony. Jakoś mamy pecha do "betonowych" wykonawców, którzy tylko swoje rozwiazania uwazaja za najlepsze i jedynie słuszne. Powalczymy i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 28.04.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja również dziękuje za opis i schemat gzymsu. Bardzo nam się Wasz podoba i planujemy podobny. Przedstawimy opis wykonawcy i zobaczymy co powie. Może nie będzie za bardzo " betonowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 28.04.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 czy ktoś z Was przeprojektował schody wewnętrzne betonowe ze spoczniem potrzebuję takiego projektu tata wymyślił piwniczkę , a ja nie wiem jak takie schody z piwniczką pogodzić jesteśmy przed wylaniem chudziaka, chyba na tym etapie powinniśmy już uwzględnić te schody czy się myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 28.04.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 mogę prosić o ten rysunek bo właśnie jestem na tym etapie. Ocieplenie ścian już mam zrobione i przydało by się za balkony zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 28.04.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Przepraszam, nie zauważyłem że jest kolejna strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts