ewa88 07.05.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 KEEGAN jesteś wielki! piękna kuchnia! na reszcie wiem jak moja będzie wyglądać "na żywo" u mnie będzie praktycznie taki sam układ całkiem spora ta kuchnia wychodzi mam jeszcze pytanie odnośnie tego małego okna: myślisz, że jest tam ono konieczne? My myśleliśmy żeby raczej z niego zrezygnować, tylko czy nie będzie trochę ciemno? już sama nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alinaaa 07.05.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 KEEGAN super! a powiedz jakim cudem ścianka obok wykuszu-tam gdzie jest witryna ma ok. 60 cm a wg projektu jest ok. 35 cm. I czy jest sensowne zrobić lodówkę i słupek z piekarnikiem tak jak Ty, a witrynę "płytszą" na 35 cm? Będzie to jako tako wyglądało czy kombinować inaczej? a jak inaczej to jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 07.05.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 OluniaW piękna kuchnia Z czego są zrobione blaty i cokoły szafek? Kolorystycznie świetnie to wygląda. Mam jeszcze pytanie: w projekcie tam gdzie stoi lodówka powinna być spiżarka, czy z niej zrezygnowaliście? Czy też jest z drzwiami obok lodówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 07.05.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Napiszcie proszę jakie planujecie kominki u siebie. Ten OluniW już podziwiałam, szukam jednak pomysłu na kominek narożny (taki jak na wizualizacji z Domusa), czy ktoś się już za takim rozglądał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid. 07.05.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam mam ogromną prośbę do wszystkich którzy mają wykończone lub są w trakcie wykańczania schodów o podesłanie zdjęć oraz opisania z czego zostały wykonane bo ja mam straszny dylemat ponieważ zostawiłem lukę na schody drewniane wiszące ale zastanawiam się nad dorobieniem w tym miejscu schodów betonowych Z góry dzięki za odpowiedzi i fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid. 07.05.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 [/img]http://www.chomikuj.pl/slonko9[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid. 07.05.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Oto nasza kuchniahttp://chomikuj.pl/Image.aspx?id=66115651 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid. 07.05.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 oto nasza kuchnia http://chomikuj.pl/Image.aspx?id=99755724 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid. 07.05.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Oto nasza kuchniahttp://images48.fotosik.pl/120/e11659b3f8647e3bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Offsecistka 07.05.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam wszystkich Diunkowiczów. Wasze domki są cudowne, codziennie z zapartym tchem oglądam Wasze postępy i już nie mogę doczekać się kiedy to ja będę na tym etapie. KEEGAN Twoje kuchnia jest piękna, bardzo ciekawi mnie czy robisz też takie drzwi jak masz w wizualizacji (są przepiękne).Nie umiem wklejać zdjęć, więc nie pokażę mojego domku. Jutro mają zalewać strop nad garażem.MAM PYTANIE, z tego co wyczytałm w projekcie ściana kolankowa jest bardzo niska, proszę napiszcie mi czy podnosiliście Wadze Diuny? Jeżeli tak to o ile (ile mają Wasze ściany kolankowe). Czy w związku z podniesieniem ścian zmienialiście kąt nachylenia dachu - pooć do 5 stopni jest to dopuszczalne, czy po prostu Wasze Diunki są wyższe. jaki to ma wpływ na na wygląd domku, czy zmienialiście długości krokwii? Dziękuję serdecznie za wszelkie wskazówki!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 07.05.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 piekne kuchnie niektorzy juz sa blizej niz dalej do przeprowadzki.gratulacje my podgonimy latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 07.05.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 ewa88 Myślę, że to okienko to bardzo dobre rozwiązanie. Bez niego byłoby ciemno w tej części kuchni, a dodatkowo podczas gotowania, będziesz miała kontakt ze światem Dagna i Grześ są bardzo zadowoleni, z się na nie zdecydowali. alinaaa Głębokość wnęki 40 cm. Witryna ma 38 cm i jak najbardziej może być płytsza niż zabudowa lodówki i piekarnika. Ważne jest, żeby z przodu drzwiczki wszystkich szafek były w jednej linii. Offsecistka Nie bardzo wiem o jaki drzwi chodzi. Poproszę o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcyś 07.05.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 .... Wasze Diunki są wyższe. jaki to ma wpływ na na wygląd domku, czy zmienialiście długości krokwii? My podnieśliśmy Diunę. Niestety wygląd z zewnątrz się pogorszył mimo przedłużenia krokwi. Na pocieszenie w środku ta wyższa DIUNA wydaje się jednak dużo lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 07.05.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Jejku ale dziś ruch w naszym wątku - tak się wspaniale składa, że u nas także odbył się montaż kuchni - co za emocje. Wasze diunowe kuchnie są prześliczne - takie ciepłe - z przyjemnością oglądam realizacje. U nas trochę labolatoryjnie - ale ja lubię takie wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alinaaa 08.05.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 KEEGAN ale jak we wnęce na 40 cm zmieściłeś lodówkę głęboką na 60 cm??? ja się właśnie zastanawiam jak będzie wyglądała taka wysunięta do przodu lodówka+piekarnik a witryna we wnęce, czyli różnica we frontach ok. 25 cm. Myślisz że bezsensu? PS. widzę, że nie ma grzejnika pod oknem, czyli wystarczy sama podłogówka? Offsecistka my też podnieśliśmy ściankę kolankową na 120 cm, skutki: dłuższe krokwie, ostrzejszy kąt nachylenia dachu, wyższy budynek, strych obszerny, zmiana proporcji, wygląd z zewnątrz gorzej, wygląd wewnątrz lepiej (tzn. większe pomieszczenia) jak chcesz podaj maila to wyślę Ci dokładne zdjęcia z każdej strony domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.05.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Kolejna wariacja na temat kuchni w Diunie http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/816816/previews/25366104_dsc02826.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy37/394846/816816/previews/25366123_dsc02828.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR GENDERKA 08.05.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 do henrykv za pośrednictwem tego forum chciałem serdecznie podziękować za możliwość odwiedzenia i oglądniecia Waszej Diuny, było to bardzo ciekawe i pouczające doświadczenie, oczywiście będzie to przydatne w planowaniu i wdrażaniu różnych rozwiązań przy budowie naszej, jeszcze raz dziękujemy, życzymy powodzenia w wykańczaniu Diuny i oby ona nie wykończyła Was ..)) oczywiście finansowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KEEGAN 08.05.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 alinaaa Czary mary, hokus pokus, i wszystko pasujee Oczywiście żartuję. Nie pamiętam jaki model DIUNY ma Dagna. U nas przy D MIX, ściana od wiatrołapu, pozwala na gŁ. wszystkich szafek min. 60 cm. U Dagny i Grzesia lodówka i piekarnik mają gł. 60 cm, witryna tak jak wspominałem, ma gl. 38 cm.Nie cała wnęka od wiatrołapu jest tak głęboka jak podajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 10.05.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 glowac. Piękna kuchnia!!! No i już prawie gotowa. Napisz proszę tylko gdzie będzie lodówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.05.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Patty:) dziękujemy. Lodówka jest wolnostojąca - będzie po prawej stronie - przy szafce z 3 szufladami. W tym samym ciągu będzie duża płyta gazowa, piekarnik i wolnostojąca mikrofala. Lodówka i mokrofalówka białe a piekarnik i płyta z czarnego szkła Nie dla mnie są lodówki do zabudowy - lubię duże, pojemne i pakowne sprzęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts