Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam! Mam pytanie odnośnie okien w wykuszu w kuchni: czy zmieniał ktoś z Was ich wymiar?? bo wydaje mi się, że są ona jakieś takie "krótkie" :-? czy to tylko złudzenie...?

Właśnie wróciliśmy z pierwszego grilla przy naszym domku , także okna kuchenne bede mogła zmierzyć dopiero jutro lub we wtorek. Rozmiar okien dostosowany jest do zabudowy kuchennej - u nas blat będzie jednoczesnie parapetem. na żywo nie wydaja nam sie za krótkie.

glowac z tą pakowną lodówką to fakt - ja chciałam w zabudowie, a mąż dużą i najlepiej z kostkarką czy z innymi bajerami....

Witam! Mam pytanie odnośnie okien w wykuszu w kuchni: czy zmieniał ktoś z Was ich wymiar?? bo wydaje mi się, że są ona jakieś takie "krótkie" :-? czy to tylko złudzenie...?

ps. glowac kuchnia na prawdę robi wrażenie :o piękna!

pozdrawiam

Za krótkie nie są, nie można dać niżej ponieważ blaty by musiały być niżej

Novy0 bardzo ładny widok musze przyznać, też bym chciała mieć chociaz połowę z tego :(

To dopiero początek - efekt 4 dni pracy majstrów

No i po 7 dniach pracy parter zrobiony - teraz strop ;]

Dla zainteresowanych zestawienie zużycia cegły (dla Diuny bez numerka - dla Diuny III trzeba jeszcze doliczyć garaż):

Pustak MAX - 15 palet - ok. 1900szt

K3 - 14 palet - ok. 1770szt.

K2 - 0,5 palety - ok. 110szt.

Pełna - 2,5 palety - ok. 880szt.

Dziurawka - 0,5 palety - ok. 200szt

Gratuluję wszystkim diunowiczom pięknych wnętrz aż miło popatrzeć na wszystkie przemyślane pomysły :D

Mam prośbę o podpowiedź w sprawie kominów - jakie wykonaliście u siebie i dalczego wybraliście właśnie takie rozwiązanie. Po rozmowach z fachowcami (każdy mówi co innego) nie wiemy jaki wybrać czy murować z cegieł z wkładami czy z gotowych systemowych.

Mam prośbę o podpowiedź w sprawie kominów - jakie wykonaliście u siebie i dalczego wybraliście właśnie takie rozwiązanie. Po rozmowach z fachowcami (każdy mówi co innego) nie wiemy jaki wybrać czy murować z cegieł z wkładami czy z gotowych systemowych.

Ja tez poproszę j.w

Złozyłam zlecenie na wycene kominów PRESTO podobno substytut Schiedela , na razie czekam

Wasze opinie będ badzo pmocne, jezeli możecie napisać już coś o piecach to tez poprosze .

My chcemy mieć piece na gaz propan-butan i na paliwa stałe .

My mamy schiedla, ale czy lepiej murować czy budować systemowy to chyba nikt nie odpowie. Wiadomo , każdy będzie bronił swoich decyzji, w końcu to jego wydane lub zaoszczędzone pieniądze. Teraz jestem na etapie wykańczania pomieszczeń pod malowanie i widzę ,że obróbka otworów pod wyczystkę ,czy wlot kominka jest banalna i estetyczna. Wydaje mi się jednak ,że dobry wykonawca zrobi cuda również z murowanych kominów. Czyli .... intuicja Inwestora. :D :D :D