Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja budowałem z suporeksu 24 plus 15 styropian. Norma to podobno 12, jednak dużo osób na forum buduje z 15. Różnica w kosztach powinna się zwrócić w kosztach ogrzewania, aczkolwiek nie jest ona zxbyt duża. Niestety jeszcze nie mieszkam, więc trudno powiedzieć czy jestem zadowolony. Zobaczymy po kilku latach użytkowania, bo 1 rok i tak nie jest miarodajny. Pozdrawiam wszystkich z Olsztyna

Witamy kolejnych fanów Diuny :)

U nas cały fundament był wylany - więc chyba trochę się wyłamaliśmy z większości budujących...

Wieści z naszej budowy:

wszyscy mówią, że tylko jak rosną mury do góry to budowa zmienia się w zawrotnym tempie....fakt, ale u nas teraz jednocześnie pracują tynkarze i płytkarz i każdego dnia domek w środku inny :) :) Zaglądam na budowę ile tylko dam radę, a wszystko cieszy niezmiernie :) :) a przy okazji fachowcy maja tysiąc pytań do...i na bieżąco trzeba tyle decydować...oj dzieje się ;)

a w fotograficznym skrócie:

poczatki górnej łazienki

http://lh3.ggpht.com/_NtU5kfLmOMc/ShcNoeCy_nI/AAAAAAAAQtg/ZlvppH68C14/s640/IMG_0496.jpg

Możesz zdradzić co do za piękne płytki? Jaka firma?

Są prześliczne!!!

no ja dzisiaj wylałem strop teraz z miesiąc przerwy na dojrzewanie :)

ktoś pytał o koszty fundamentów - ja płaciłem majstrom tak:

900 - zbrojenie/wylanie ław

1700 - wymurowanie fundamentów

4600 - wymurowanie całego parteru

3900 - zbrojenie,szalowanie ,stemplowanie oraz wylanie stropu i schodów

... dalej jeszcze nie wiem :)

OluniaW piękna łazienka. Ciekawie wyglądają te płytki pod samym oknem, zaczęłam sie też zastanawiać nad takimi.

alinaa u nas również podlogowka i drabinka. Hydraulicy nic nie wspominali o dodatkowym grzejniku a dość skrupulatnie obliczali powierzchnię grzewcze. A pod oknem jest dobre miejsce na wannę a nie grzejnik.

OluniaW widzę, że górna łazienka ma taki sam rozkład jak u nas - my naszą trochę powiększyliśmy kosztem pokoju.

Bardzo fajnie to wszystko u Ciebie wygląda :)

Powiedz mi proszę czy te szyby pomiędzy salonem a kuchnią są ze szkła hartowanego?

Kurcze bardzo fajny pomysł ale przy maluszkach chyba bym się bała na takie rozwiązanie - ale pomysł wspaniały !!!!

Mi powiedział że pod oknem grzejnik obowiązkowy.

Dawaliście grzejnik pod oknem dachowym nad schodami? Mój hydraulik się upiera że musi być a ja niechcę tam dawać. Jak jest u Was?

my nie dawaliśmy - na dole tam gdzie są kafelki jest podłogówka

kaloryfer będzie na górze przy schodach.

w łazienkach mamy podłogówkę + grzejniki - drabinki :)

no i + rekuperator - cyrkulacja załatwi wszystko.