Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam :D

a u nas murarze dalej ciągną ściany i podobno już jest połowa. Teraz niestety mamy problem ze schodami.

Czy możecie mi napisać jak Wam wyszły schody spocznikowe bo u nas fachowcy twierdzą, że takie nie wyjdą dlatego, że miejsce na klatkę schdową jest za krótkie.

Czy mógłby ktoś przesłać mi projekt swoich schodów ([email protected]) :D ?

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

a u nas murarze dalej ciągną ściany i podobno już jest połowa. Teraz niestety mamy problem ze schodami.

Czy możecie mi napisać jak Wam wyszły schody spocznikowe bo u nas fachowcy twierdzą, że takie nie wyjdą dlatego, że miejsce na klatkę schdową jest za krótkie.

Czy mógłby ktoś przesłać mi projekt swoich schodów ([email protected]) ?

My zrobiliśmy długie schody między dwoma poziomami domu, w ten sposób schody zaczynają się wyżej (dwa stopnie powyżej poziomu klatki schodowej) i spocznik powinien się zmieścić. Bo zyskujesz dwa stopnie.

asiaimarek napisali:

Witam wszystkich.

Mam do was pytanie ile pustaków stropowych wam poszło.Ja buduje Diune Mix z podwójnym garażem.Majster wyliczył mi 960 szt. jak myslicie nie przesadził ?

Pozdrawiam.

u nas wyszło 660 keramzytowych, tez mamy diune mix tylko z garażem jednostanowiskowym, więc chyba mjster się nie pomylił :wink:

mam pytanie dla tych co buduja DIUNĘ MIX - jaka wysoka jest ścianka kolankowa w projekcie ? czy jest podniesiona w stosunku do Diuny III (która właściwie jej nie posiada) ?

scianka kolankowa według projektu nad garazem dwa pustaki- 40 cm plus 15 wieniec, nad częścią mieszkalną jeden pustak -19 cm plus wieniec 16 cm , my wyrównujemy na obu wysokościach do trzech pustaków , pustak wysoki jest na 23,8 cm, więc nasze ścianki bedą miały odpowiednio :

-nad garażem 71,40 +15 cm=86,40,

-nad częścia mieszkalna 87,40 plus zaprawa :)

Dziękuję bardzo BeaWroc za odpowiedź :)

Miałbym jeszcze jedna prośbę : Może mi ktoś podesłać rysunki z projektu DIUNY MIX poddasza (tam gdzie widać tą podniesioną ściankę kolankową czyli przekrój A-A i B-B domu z projektu) i rzut więźby dachowej na novy0(at)interia.pl ?

Z góry wielkie dzięki :)

Dziękuję bardzo BeaWroc za odpowiedź

Miałbym jeszcze jedna prośbę : Może mi ktoś podesłać rysunki z projektu DIUNY MIX poddasza (tam gdzie widać tą podniesioną ściankę kolankową czyli przekrój A-A i B-B domu z projektu) i rzut więźby dachowej na novy0(at)interia.pl ?

Z góry wielkie dzięki

poszło :)

Mr.T wygląda super :D kawał chałupy :o :wink: