ewa88 16.06.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 kasia252 , Mr.T pięknie ja niedługo może też będę mogła się pochwalić postępami dziś wylaliśmy nasze wyczekane zero a jutro zacznie się murowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 17.06.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 u nas na dzień 16 czerwca 2009r. tyle http://images43.fotosik.pl/145/690872d0f330f2c3med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 17.06.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 witam , wszystkich. mam pytanie do osób które maja juz zainstalowaną wanne na górze na scianie pod oknem dachowym. czy nie obawiacie sie , ze tam jest zbyt nisko pod skosem , i nie da sie wstac normalnie , np. chcąc sie chocby opłukac prysznicem ??? tez mam w planie tam wanne wstawic , mam juz przygotowane miejsce , ale martwi mnie to jak to bedzie w uzytkowaniu. prosze o wasze opinie ( mariola i olunia juz mają ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.06.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 mimo mojego wzrostu 186 nie mam problemu. tak czy siak masz regulację nóżek - tu coś można ugrać jak wylewki są normalnie wylane. my obowiązkowo przed obudową wanny zrobiliśmy test, gdy była już wanna na budowie - wchodzenia i wychodzenia mozesz też w przypadku jakiejś lipy odsunąć wannę od ściany i będizesz miał więcej miejsca - wtedy bedizes zmiał taką przybudówkę - ale zyskasz na wysokości. To można wymierzyć znając wysokość wanny, jej dno, i wysokość podłogi. my sie odsuneliśmy od ścianki kolankowej na jakieś 30 co, i jest ok. nie wiem gdzie masz okno połaciowe - ale od biedy możesz tak ustawić wannę w łaziencę że bedziesz do niej wchodził w świetle okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 17.06.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 glowac , moze i masz racje. a czy ktos s Was korzystał z usług architekta wnętrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 17.06.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witaj maxim,rozważania na temat wanny trzeba zacząć od tego jak wysoka jest ściana kolankowa - niektórzy podnosili o 1-2 pustaki, więc i miejsca maja wiecej.U nas bedzie wanna wolnostojąca i rowniez robiliśmy przymiarki i wybróbowywaliśmy. W świetle okna stoję (170cm) bez problemów - tylko przy użyciu wtedy prysznica bedzie pochlapane okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 17.06.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Potrzebuje konstruktywnej opinni na temat kuchni kolory sa przypadkowe , barek do dopracowania chodzi mi raczej o rozklad urzadzen chetnie przeczytam opinie i porady a tu kuchnia http://picasaweb.google.pl/pawel.suchecki/Kuchnia# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 18.06.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 http://lh4.ggpht.com/_bTMI_mXidT8/SjlrAwSznEI/AAAAAAAACwA/20RpnKFon9M/s512/FOTO%202.JPG mam tylko dwa pytania: 1) gdzie bedzie bateria od zlewiku? 2) jak sie otwiera srodkowe okno? bardzo mnie sie ogólnie podoba musze przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 18.06.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 srodkowe okno fix bateria standardowozmywarka bedzie przesunieta w prawo o jedna szfke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novy0 18.06.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 BeaWroc parę postów wcześniej pisałaś że chciała byś mieć choć połowę tego co ja a tu proszę .. już mnie dogoniłaś - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 18.06.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 srodkowe okno fix bateria standardowo zmywarka bedzie przesunieta w prawo o jedna szfke to ja nie mam sie czego czepić, dla mnie jest bardzo funkcjonalnie BeaWroc parę postów wcześniej pisałaś że chciała byś mieć choć połowę tego co ja a tu proszę .. już mnie dogoniłaś - gratulacje owszem nieudolnie gonimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaefce 19.06.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Witam, próbuję skontaktować się z Dorotą B. z pomorskiego, czy ktoś może mi w tym pomóc? Pisałam do niej na prywatną wiadomość, ale nie odpisuje Tak bardzo chciałabym zobaczyć Diunkę na żywo, a z tego co wiem Dorota jest najbardziej zaawansowanym Diunobudowniczym na pomorzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 21.06.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 wybraliscie juz piece do Waszych diun ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota B. 21.06.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witam, próbuję skontaktować się z Dorotą B. z pomorskiego, czy ktoś może mi w tym pomóc? Pisałam do niej na prywatną wiadomość, ale nie odpisuje Tak bardzo chciałabym zobaczyć Diunkę na żywo, a z tego co wiem Dorota jest najbardziej zaawansowanym Diunobudowniczym na pomorzu Odpowiedz poszła na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 21.06.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Mam pytanie do właścicieli diuny mix chcę podnieść ścianki kolankowe, nad garażem o jednego pustaka, a nad cześcia mieszkalna o dwa pustaki. murarze twierdzą, że zrównam w ten sposób dach garazowy z dachem domowym, a ja nie moge pojąc jakim cudem, preciez chcę podnieść o tę samą wysokość podobnio dach z przodu najdzie na dach wyższy bo scianki garazu sa bliżej mieszkalnej, z tyłu jest 1,20 to nie ma problemu ale z przodu podobno jest 90 cm i to nie pozwala na równe oddalenie dachu nie wiem czy ktoś zrozumiał o co mi chodzi, ja juz nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 21.06.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 mniej wiecej rozumiem o co chodzi u naswyglada to taknad garazem 2xphorotherm+wieniec+murlatanad mieszkaniem 1phorotjerm+ wieniec+murlata ( na fotce jeszcze pod phoroterm cegielka zeby zrownac poziom podlogi ( tam jest to obnizenie zeby strop byl cienszy - lzejszy )http://picasaweb.google.pl/domteczowa/081028Wiezba#5264749861513115874 dzieki temu ze dachy sa lekko przesunietefornt jest mniejsza roznica wysokoscihttp://picasaweb.google.pl/pawel.suchecki/Pavulonowo#5349836666954385058http://picasaweb.google.pl/pawel.suchecki/Pavulonowo#5349836706882470594 z tylu odstep jest troche wiekszyhttp://picasaweb.google.pl/pawel.suchecki/Pavulonowo#5349836211871585282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 21.06.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 No własnie, Wy zamieniliscie bloczki ytonga na porotherm wiec siłą rzeczy wyszło wyżej bo pustaki są wyższe od ytonga , my budujemy z ederu, który jest też wyższy.Wasze dachy faktycznie sa bardzo blisko siebie, ja chciałabym je jakoś oddalić , myślałam że jak dodam pustaków na częsci mieszkalnej to tym samym odsunę dachy od siebie, murarze mówia ze nie oddalę-dlaczego?Jeżeli byscie dali na częsci mieszkalnej dwa porotermy jak na garazowej to dachy nie miałyby wiekszej różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 21.06.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 jakos nie moge sobie wyobrazic o co chodzi waszemu murarzowi podnoszac kolankowa nad czescia mieszkalna oddalacie sie od dachu nad garazem wiec ... chyba wszystko ok warunek albo podnoscicie sciany wszystkie tak samo albo nad czescia mieszkala wyzej NIGDY odwrotnie pogadajcie jeszcze raz z murarzem , moze cos sie mu pokielbasilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimarek 21.06.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Nasze postępy:http://picasaweb.google.pl/vwmarek99/DiunaMixLustro?authkey=Gv1sRgCPD_xNPa6q3HRw&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 21.06.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 warunek albo podnoscicie sciany wszystkie tak samo albo nad czescia mieszkala wyzej NIGDY odwrotnie własnie , nie podnosić garażu wyżej od części mieszkalnej, no i ja tez tak mówię, ale rzucam grochem o ścianę jestesmy na etapie zalewania stropu na częsci mieszkalnej mam dwa tygodnie na przeforsowanie swoich spostrzeżeń, jak sie nie da , to zostawie tak jak jest, przecież sama nie domuruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts