Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WITAM WSZYSTKICH DIUNOWICZÓW,ALE MAM PROŚBĘ DO TYCH KTÓRZY OBECNIE SĄ NA ETAPIE MURÓW.CZY 53.TYS. ZA STAN SUROWY TO DUŻO CZY MAŁO?MAMY DIUNĘ MIX I OBNIŻONĄ CZĘŚĆ PODPIWNICZAMY.W CENĘ

NIE SĄ WLICZONE DZIAŁÓWKI NA PODDASZU ORAZ TARASY ZEW.BĘDĘ

WDZIĘCZNA ZA ODPOWIEDZI.POZDRAWIAM

BAJA96 napisali:

.CZY 53.TYS. ZA STAN SUROWY TO DUŻO CZY MAŁO?MAMY DIUNĘ MIX I OBNIŻONĄ CZĘŚĆ PODPIWNICZAMY

to zalezy

1) czy to jest cena z ociepleniem fundamentów, pomalowaniem dysperbitem(tu się cenia najbardziej )zasypaniem , zalaniem chudziaka ?

2) czy stan surowy otwarty czy zamkniety?

My na dzień dzisiejszy zapłaciliśmy naszym budowlańcom 21 tysięcy, ale ubijanie, ocieplanie i smarowanie fundametów we własnym zakresie, do wymurowania mamy jeszcze ścianki kolankowe, szczyty i do wylania wieniec.

Taras i schody zewnetrzne robilismy tez we własnym zakresie,

a za schody wylewane wenwetrzne zapłacilismy podwykonawcy 1470 zł .

My nie mamy podpiwniczenia, a chyba to jest najdroższe :-?

BAJA96 uważam że 53tyś to trochę sporo, mam ekipę za 30tyś stan surowy otwarty.... czyli od fundamentów(ocieplenie i smarowanie dysperbitem ich) po dach(bez dachówki tylko więźba+odeskowanie) w tej cenie mam ścianki działowe , schody wewnątrz wylewane, taras i schody wejściowe, obrobienie klinkierem kominów

pozdrawiam

My płacimy 45 tyś za diune mix z dwustanowiskowym garażem i w tym mamy

-fundamenty łącznie z ociepleniem, smarowaniem dysperbitem, ubijaniem, zalaniem chudziaka

-mury, strop

-schody wewnętrzne wylewane

-więźba

-ofoliowanie dachu z położeniem dachówki i wstawieniem okien dachowych

-komin z klinkierem

Witam.

Dziękuję za odpowiedzi,trochę mi naświetliły jak się rzeczy mają.

Nie wiem czy w cenę wliczyli ocieplenie fundamentów,bo szczerze mówiąc

o tym nie pomyślałam,ale ma być z odeskowaniem dachu.

Szkoda że nikt nie robi częściowego podpiwniczenia-bo wtedy miałabym odniesienie,ale i tak dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam

dawid.-głównie chodzi mi oto o ile to podpiwniczenie podnosi koszt robocizny.

Narazie mamy wycenę tylko z jednej firmy,która chce 53 tys.W porównaniu

do innych,ale tych bez podpiwniczenia to różnica nawet 23tys.więc myślę że sporo.Może macie dla nas jakieś lepsze wiadomości :( pozdrawiamy

BAJA96

podpiwniczenie to koszt jednej kondygnacji

masz częściowe - to niby mniej - bo mniej roboty - ale technicznie bardziej trudno (wg mnie)

to trochę dużo - pozyskaj wycenę z podpiwniczeniem od innej ekipy - inaczej się nie da

pytanie jak duże masz to podpiwniczenie i co wchodzi w jego skład - jaka izolacja, wielkość, itd

ogólnie to cena "warszawska" :)

Witam wszystkich budujących Diuny. Mam na imię Justyna, projekt zakupiliśmy z mężem w marcu tego roku (Diuna Mix). Obecnie jesteśmy na etapie kopania ław. Obserwuję to forum już bardzo długo i jestem pełna podziwu dla Was (nie wymienię wszystkich, ale szczególnie bliski jest mi Głowac,a właściwie jego DZIENNIK, który codziennie oglądam - chylę czoło łał :o).

Mam pytanie do osób budujących Diunę Mix. Daliśmy z mężem do wyceny wieźbę dachową i okazało się (nie mieliśmy o tym pojęcia kupując projekt), że wg projektu odsłonięta jest ona (tzn. więźba) na poddaszu. Czy ktoś ma może zdjęcie z wnętrza z odsłoniętą więźbą? Nasz majster powiedział nam, że nie widział takiego projektu od 2003 roku,a wykonuje po 2 projekty więźby na każdy miesiąc. No i oczywiście nie omieszkam zapytać, ile płaciliście za wykonanie takiej więźby (cena samej robocizny).

Pozdrawiam wszystkich

J&P

Mam pytanie do osób budujących Diunę Mix. Daliśmy z mężem do wyceny wieźbę dachową i okazało się (nie mieliśmy o tym pojęcia kupując projekt), że wg projektu odsłonięta jest ona (tzn. więźba) na poddaszu. Czy ktoś ma może zdjęcie z wnętrza z odsłoniętą więźbą? Nasz majster powiedział nam, że nie widział takiego projektu od 2003 roku,a wykonuje po 2 projekty więźby na każdy miesiąc. No i oczywiście nie omieszkam zapytać, ile płaciliście za wykonanie takiej więźby (cena samej robocizny).

my jak widać dopiero czekamy na dachowca, więc niestety nie możemy pomóc :(

http://foto3.m.onet.pl/_m/b64dbf97b0ce35b9b95747a28a61a617,10,19,0.jpg

Ale za to witamy Was serdecznie panczurka :D

BeaWroc - Wasze postępy obserwuję na tym forum równie bacznie jak Głowaców! :D

Dziękuję za miłe powitanie :D :D :D

Dachu co prawda jeszcze nie widzę, ale i tak jesteście duuuuuuużo przed nami. U nas w poniedziałek miały wejść bloczki, ale na razie niestety sobie poczekają... Wszystko przez pogodę (podobną jak na Twoim zdjęciu parę postów wyżej).

Jak cośtam już urośnie na Naszej działeczce (i jak oczywiście przejdę kurs wklejania zdjęć) to się z Wami podzielę. Póki co życzę nam wszystkim wytrwałości i postępów na placu boju :wink:

Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. W końcu mamy internet w naszej Diunie. Widze, ze postepy niesamowite i kilka nowych Diunowiczow. Co u nas? Po malutku robimy swoje. Po koniec lipca powinna ruszyc elewacja zobaczymy

http://images38.fotosik.pl/157/6d6923ad68eab50f.jpg

http://images49.fotosik.pl/161/cc388f7ed34e9b8e.jpg