OluniaW 30.06.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 witam, muszę się pochwalić że jutro jedziemy robić generalne sprzątanie w naszym domku i jak tylko będzie czyściutko to zaczynamy przeprowadzkę :) wstawię jeszcze fotki barierki na schodach, oczywiście jak je zrobię pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 30.06.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 WITAM WSZYSTKICH DIUNOWICZÓW,ALE MAM PROŚBĘ DO TYCH KTÓRZY OBECNIE SĄ NA ETAPIE MURÓW.CZY 53.TYS. ZA STAN SUROWY TO DUŻO CZY MAŁO?MAMY DIUNĘ MIX I OBNIŻONĄ CZĘŚĆ PODPIWNICZAMY.W CENĘNIE SĄ WLICZONE DZIAŁÓWKI NA PODDASZU ORAZ TARASY ZEW.BĘDĘ WDZIĘCZNA ZA ODPOWIEDZI.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 30.06.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 BAJA96 napisali: .CZY 53.TYS. ZA STAN SUROWY TO DUŻO CZY MAŁO?MAMY DIUNĘ MIX I OBNIŻONĄ CZĘŚĆ PODPIWNICZAMY to zalezy 1) czy to jest cena z ociepleniem fundamentów, pomalowaniem dysperbitem(tu się cenia najbardziej )zasypaniem , zalaniem chudziaka ? 2) czy stan surowy otwarty czy zamkniety? My na dzień dzisiejszy zapłaciliśmy naszym budowlańcom 21 tysięcy, ale ubijanie, ocieplanie i smarowanie fundametów we własnym zakresie, do wymurowania mamy jeszcze ścianki kolankowe, szczyty i do wylania wieniec. Taras i schody zewnetrzne robilismy tez we własnym zakresie, a za schody wylewane wenwetrzne zapłacilismy podwykonawcy 1470 zł . My nie mamy podpiwniczenia, a chyba to jest najdroższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR GENDERKA 30.06.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 BAJA96 uważam że 53tyś to trochę sporo, mam ekipę za 30tyś stan surowy otwarty.... czyli od fundamentów(ocieplenie i smarowanie dysperbitem ich) po dach(bez dachówki tylko więźba+odeskowanie) w tej cenie mam ścianki działowe , schody wewnątrz wylewane, taras i schody wejściowe, obrobienie klinkierem kominów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimarek 30.06.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 My płacimy 45 tyś za diune mix z dwustanowiskowym garażem i w tym mamy-fundamenty łącznie z ociepleniem, smarowaniem dysperbitem, ubijaniem, zalaniem chudziaka-mury, strop-schody wewnętrzne wylewane-więźba-ofoliowanie dachu z położeniem dachówki i wstawieniem okien dachowych-komin z klinkierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 01.07.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 OluniaWwielkie gratulacje - napisz jak sie mieszka i małego zamieszania życzymy przy tej okazji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 01.07.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam.Dziękuję za odpowiedzi,trochę mi naświetliły jak się rzeczy mają.Nie wiem czy w cenę wliczyli ocieplenie fundamentów,bo szczerze mówiąc o tym nie pomyślałam,ale ma być z odeskowaniem dachu.Szkoda że nikt nie robi częściowego podpiwniczenia-bo wtedy miałabym odniesienie,ale i tak dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid. 02.07.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 my robimy częściowe podpiwniczenie zreszta już je mamy jak coś to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 02.07.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 dawid.-głównie chodzi mi oto o ile to podpiwniczenie podnosi koszt robocizny. Narazie mamy wycenę tylko z jednej firmy,która chce 53 tys.W porównaniu do innych,ale tych bez podpiwniczenia to różnica nawet 23tys.więc myślę że sporo.Może macie dla nas jakieś lepsze wiadomości pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 02.07.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 BAJA96 podpiwniczenie to koszt jednej kondygnacji masz częściowe - to niby mniej - bo mniej roboty - ale technicznie bardziej trudno (wg mnie) to trochę dużo - pozyskaj wycenę z podpiwniczeniem od innej ekipy - inaczej się nie da pytanie jak duże masz to podpiwniczenie i co wchodzi w jego skład - jaka izolacja, wielkość, itd ogólnie to cena "warszawska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 07.07.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam wszystkich budujących Diuny. Mam na imię Justyna, projekt zakupiliśmy z mężem w marcu tego roku (Diuna Mix). Obecnie jesteśmy na etapie kopania ław. Obserwuję to forum już bardzo długo i jestem pełna podziwu dla Was (nie wymienię wszystkich, ale szczególnie bliski jest mi Głowac,a właściwie jego DZIENNIK, który codziennie oglądam - chylę czoło łał ). Mam pytanie do osób budujących Diunę Mix. Daliśmy z mężem do wyceny wieźbę dachową i okazało się (nie mieliśmy o tym pojęcia kupując projekt), że wg projektu odsłonięta jest ona (tzn. więźba) na poddaszu. Czy ktoś ma może zdjęcie z wnętrza z odsłoniętą więźbą? Nasz majster powiedział nam, że nie widział takiego projektu od 2003 roku,a wykonuje po 2 projekty więźby na każdy miesiąc. No i oczywiście nie omieszkam zapytać, ile płaciliście za wykonanie takiej więźby (cena samej robocizny). Pozdrawiam wszystkich J&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 08.07.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Mam pytanie do osób budujących Diunę Mix. Daliśmy z mężem do wyceny wieźbę dachową i okazało się (nie mieliśmy o tym pojęcia kupując projekt), że wg projektu odsłonięta jest ona (tzn. więźba) na poddaszu. Czy ktoś ma może zdjęcie z wnętrza z odsłoniętą więźbą? Nasz majster powiedział nam, że nie widział takiego projektu od 2003 roku,a wykonuje po 2 projekty więźby na każdy miesiąc. No i oczywiście nie omieszkam zapytać, ile płaciliście za wykonanie takiej więźby (cena samej robocizny). my jak widać dopiero czekamy na dachowca, więc niestety nie możemy pomóc http://foto3.m.onet.pl/_m/b64dbf97b0ce35b9b95747a28a61a617,10,19,0.jpg Ale za to witamy Was serdecznie panczurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 08.07.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 BeaWroc - Wasze postępy obserwuję na tym forum równie bacznie jak Głowaców! Dziękuję za miłe powitanie Dachu co prawda jeszcze nie widzę, ale i tak jesteście duuuuuuużo przed nami. U nas w poniedziałek miały wejść bloczki, ale na razie niestety sobie poczekają... Wszystko przez pogodę (podobną jak na Twoim zdjęciu parę postów wyżej). Jak cośtam już urośnie na Naszej działeczce (i jak oczywiście przejdę kurs wklejania zdjęć) to się z Wami podzielę. Póki co życzę nam wszystkim wytrwałości i postępów na placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OluniaW 11.07.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 witam, muszę się pochwalić, że mieszka sie w naszej diunce rewelacyjnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Novy0 11.07.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Mam pytanko do tych co mają już dach w Diunie III - jak rozwiązaliście zabudowę tych dwóch słupów podpierających dach ? Przesunęliście ścianki działowe tak jak to jest w Diunie MIX czy słupy w ścianki czy też nie robiliście wcale tych słupów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 11.07.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 OluniaW witam, muszę się pochwalić, że mieszka sie w naszej diunce rewelacyjnie pozdrawiam ale my tego nie widzimi buuuuuu dajcie chociaż ze dwa zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimarek 11.07.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 http://picasaweb.google.com/vwmarek99/DiunaMixLustro?authkey=Gv1sRgCPD_xNPa6q3HRw#5357310373042513154 Nareszcie strop zalany.Do pogody to w tym roku nie mamy szczęścia,przez co wszystko sie opózniło o dwa tygodnie,ale i tak jesteśmy hapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaimarek 11.07.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 czemu fotki sie nie wlejają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 12.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 pomoge to strop asiaimarekhttp://lh5.ggpht.com/_uvzvX_DeiFI/Slj9Zmi25QI/AAAAAAAAAQE/WT9rWwa6LQM/s512/DSC05169.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 12.07.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. W końcu mamy internet w naszej Diunie. Widze, ze postepy niesamowite i kilka nowych Diunowiczow. Co u nas? Po malutku robimy swoje. Po koniec lipca powinna ruszyc elewacja zobaczymy http://images38.fotosik.pl/157/6d6923ad68eab50f.jpg http://images49.fotosik.pl/161/cc388f7ed34e9b8e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts