Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :)

Tak przedstawiają się nasze postępy :) do kominka jeszcze nam daleko (i może to nawet dobrze, bo zupełnie nie mam na niego pomysłu :roll:), ale widoki i tak cieszą nasze oczy :lol:

http://ewka_diunka.republika.pl/projekty/wiezba1.jpg

W tym tygodniu ekipa planuje wymurować jeszcze kominy (mieliśmy małe przejścia z cegłą klinkierową, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na grafitową pod kolor dachu, ma dojechać w czwartek) i może zaczną foliować dach :wink:

pozdrawiam

ps. Patty:) dolna łazienka - PIĘKNA :) te płytki... ehhh :)

Witaj bluemen My już załatwiliśmy wszystkie formalności i ekipę mamy umówioną na koniec sierpnia. Nasza firma jest za 70 tyś (oczywiście fka vat) w tym:

- roboty ziemne z koparkami itd.

- fundamenty z ociepleniem

- sciany nośne i działowe

- stropy

- schody żelbetowe i zewnętrzne

- więźba i pokrycie dachu

- montaż okien

To na dzień dzisiejszy tyle, oczywiście pozdrawiam Wszystkich miłośników DIUNY!!!

Witam wszystkich Diunowiczów :)

Ja coprawda do budowy domu zaledwie się przymierzam, ale jeśli dobrze pójdzie w ciągu kolejnych 2-3 latek powinny się moje marzenia budowlane spełnić. Jeśli nic sięw tym temacie nie zmieni, to zdecydujemy się najprawdopodobniej na Diunę Mix z kilkoma zmianami lub na projekt indywidualny na bazie Diuny Mix. Masę projektów już widziałam i Diuna na 98% odpowiada wymaganiom moim i mojej rodzinki :)

Z zapartym tchem czytam i podziwiam wasze postępy w budowie diunek i jak narazie zbieram inspiracje i uczę się uczę i jeszcze raz uczę!!

Jak się rejestrowałam na forum to nic mi nie mówiły takie hasła jak ścianka kolankowa, czy chudziak :) teraz jest już lepiej, ale jeszcze i tak w tamatach budowy czuję się strasznie zielona...

Chciałam spytać, czy buduje się jakaś Diunka w okolicach Łodzi?

Daga@Grześ piękna łazienka :) niestety widzę tylko to jedno zdjęcie, a albumu nie :(

U nas ekipa w tej chwili pracuje nad dachem, to zdjęcie z wczoraj, dziś pewnie będzie już coś więcej :) najaktualniejsze zdjęcia może wstawię wieczorem do dziennika :wink:

http://ewka_diunka.republika.pl/projekty/folia.jpg

pozdrawiam wszystkich budujących :)