Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mariola6 napisał:

BeaWroc, u nas elektryk wziął 4.200 nza robociznę ( a mamy tego trochę) natomiast materiały wyszły 8.500 PLN - z hurtowni. Nadmienić trzeba, że mamy trzy tablice rozdzielcze. Więc może zapytaj kogoś innego o cenę.

właśnie zadzwoniłam do nast epnego ,który stwierdził, że maksymalnie za robociznę liczy 5.000 zł i za materialy 5.000, bo one sa z "wyższej półki" 8) (jego wyższej półki)

Witajcie

Czy macie (pytam wybudowanych już Diunowiczów) zestawienie materiałów do Stanu Surowego zamkniętego? chodzi mi o Ilości wykorzystanego materiału

Bardzo mi zależy na czasie bo moge okazyjnie kupic materiały a nasz projektant jest wiecznie zajęty i jeszcze tego nie zrobił

Budujemy z Porothermu, Teriva, bez podpiwniczenia, Diuna III, dachówka ceramiczna

Będę wdzięczny za odpowiedź

Pozdrawiam podziwiając wasze piękne już stojące Diunki

Marcin

justynaimarcin napisał:

Witajcie

Czy macie (pytam wybudowanych już Diunowiczów) zestawienie materiałów do Stanu Surowego zamkniętego? chodzi mi o Ilości wykorzystanego materiału

Bardzo mi zależy na czasie bo moge okazyjnie kupic materiały a nasz projektant jest wiecznie zajęty i jeszcze tego nie zrobił

Budujemy z Porothermu, Teriva, bez podpiwniczenia, Diuna III, dachówka ceramiczna

Marcin

Moi teściowie buduja diune III , tylko z porohermu 30", mam ich zestawienie ,

leci tak:

- 30"-2480 szt,

- 25" - 600 szt.

- 11 - 720 szt.

bloczki na fundamenty- 14 - 1680 szt.

pytanie dotyczące Diuna II.

czy ma ktoś zdjecia pomieszczenia-sypialni nad kuchnią sie znajdującego.

chodzi o to czy idzie z tego pokoju zrobić drugą kuchnię? jeśli nie to czy podniesienie scianki kolankowej poprawi temat skosów?

czy do podniesienia ścianki kolankowej trzeba przerabiać projekt u architekta czy wystarczy wpis w dzienniku budowy?

justynaimarcin napisał:

Witajcie

Marcin

Moi teściowie buduja diune III , tylko z porohermu 30", mam ich zestawienie ,

leci tak:

- 30"-2480 szt,

- 25" - 600 szt.

- 11 - 720 szt.

bloczki na fundamenty- 14 - 1680 szt.

DZIĘKUJĘ :)

Mariola6 napisał:

BeaWroc, u nas elektryk wziął 4.200 nza robociznę ( a mamy tego trochę) natomiast materiały wyszły 8.500 PLN - z hurtowni. Nadmienić trzeba, że mamy trzy tablice rozdzielcze. Więc może zapytaj kogoś innego o cenę.

właśnie zadzwoniłam do nast epnego ,który stwierdził, że maksymalnie za robociznę liczy 5.000 zł i za materialy 5.000, bo one sa z "wyższej półki" 8) (jego wyższej półki)

Robocizna w Szczecinie kosztuje 4000 pln a materiały (bez wydziwień elektrycznych) 5000 pln

bluemen napisał:

WItam

Mariola6,BeaWroc,Mr.T

W którym miejscu puszczaliscie pion kanalizacyjny na pietro??

u nas jest to w wiatrołapie,u góry wyszło to tak

http://foto1.m.onet.pl/_m/74fa9d82329f976a9e1630f069b25e89,10,19,0.jpg

od dołu mam tylko tak

http://foto2.m.onet.pl/_m/d406d0782c2e60d15ba5db4669af45f6,10,19,0.jpg