maristez 25.09.2009 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 zmyliło mnie że takie równe są. jak od linijki. jak patrzę na zdjęcie drogie od dołu to pod izolacją poziomą jest wysmarowane "dysperbitem"? ława fundamentowa? czyli co? po wylaniu odkopywałeś? oczyszczałeś i malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluemen 25.09.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 lejesz tylko ławę a na to murujesz bloczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 26.09.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Witam Potrzebuję pomocy odnośnie skrzynek elektrycznych, gdzie je w domu montowaliście Ja myslalam o ścianie pod schodami, wiatrołap, ale nie wiem gdzie ją dać na górze Pomooooocyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 26.09.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 BeaWroc, my mamy 3 skrzynki. Jedna na piętrze na ściance między naszą kuchnią a korytarzem, druga w wiatrołapie, na ściance od stronych schodów, trzecia w garażu na ścianie zewnętrznej. http://images47.fotosik.pl/205/9da68746f34e0bd8.jpghttp://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 26.09.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Mariola6 my mamy 3 skrzynki i piekne wejście Dzieki na Was zawsze możemy liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 26.09.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 a jeszcze jakbyście napisali coś na temat uziemienia tego prądu, to juz byłabym szczęśliwa. Mielismy dzisiaj rozmowę z elektrykami, poniewaz nie mamy wyprowadzonego uziemienia z fundamentów, to zaproponowali nam : pierwszy- 6-cio metrowy ocynkowany drut wbić w ziemię i do końcówki przyspawać bednarkę drugi -cztery ocynkowane druty wbic wokół wstawionego wczoraj szamba i połączyc bednarką, a spawy zasmarować dysperbitem zasypać i doprowadzic do domu Przyznam sie że nie wiem który sposób jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 27.09.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam Potrzebuję pomocy odnośnie skrzynek elektrycznych, gdzie je w domu montowaliście Ja myslalam o ścianie pod schodami, wiatrołap, ale nie wiem gdzie ją dać na górze Pomooooocyyyyy u mnie jest w wiatrołapie jedna duża 60 polowa podtynkowa, też chcielismy dać pod schodami ale do jednej skrzynki schodzi się bardzo dużo przewodów i ciężko byłoby je tam wszystkie doprowadzić http://lh5.ggpht.com/_IOoLYxyelag/SqYiNB9CcpI/AAAAAAAAD54/Z7fC77xNX-c/s512/20090908%28007%29.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 27.09.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 a no właśnie, jakie kable schodą się wam do skrzynki, podobno każdy obwod w pomieszceniu powinien mieć osobny korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 27.09.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 to już zależy od inwestora, kiedyś domy miały 3 korki na każdą fazę po jednym i się żyło u mnie podział jest na oświetlenie i gniazdka, poza tym podział pomiędzy pomieszczenia, dochodzą jeszcze kable od oświetlenia podbitki, tarasu, furtki, gniazdka zewnętrzne, czujka zmierzchowa i 2 kable siła do garażu i kuchni. http://lh4.ggpht.com/_jBKNQdSAIIU/Sr_HVDiMmMI/AAAAAAAACds/zLSdXyMyag0/DSCN3091.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 27.09.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 to u nas odpadła by tylko podbitka, a reszta podobnie , czyli czeka nam magistrala taka jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_d 28.09.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witam wszystkich. Jestem na tym forum pierwszy raz ale tak jak wy buduję DIUNKE i mam ogromny problem. Jesteśmy na etapie szukania okien i chyba wykończę sie nerwowo. Czy moglibyście mi napisać z jakiej firmy braliście okna, czy był kolor, szprosy no i najważniejsze cena. BŁAGAM POMÓŻCIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q10 28.09.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witam wszystkich bardzo serdecznie.Ja z proźbą do Was czy by ktoś był tak uprzejmy i zechciał nam pokazać diune w realu?My z mężem wybraliśmy diune III.Jestem zarejestrowana na innym forum,ale tam nikt się nie chwapi by mi odpisać ,a tu widze że wszyscy trzymają się razem i pomagają sobie jak mogą.Więc pomyślałam że może tu sprubuje .Będziemy wdzięczni za odpowiedź. Pochodze z woj.mazowieckiego i podoba nam się ten domek,ale mąż się obawia że za duży ten domek jak dla (narazie) trzy osobowej rodzinki .Chce mu pokazać ze nie jest taki strasznie wielki. Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.09.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witaj Q10 Jęśli masz ochotę na obejrzenie Diuny III w Warszawie - zapraszamy do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 28.09.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 asia_d napisał: Witam wszystkich. Jestem na tym forum pierwszy raz ale tak jak wy buduję DIUNKE i mam ogromny problem. Jesteśmy na etapie szukania okien i chyba wykończę sie nerwowo. Czy moglibyście mi napisać z jakiej firmy braliście okna, czy był kolor, szprosy no i najważniejsze cena. BŁAGAM POMÓŻCIE!!! Witam , my bralismy avante, szyba antywłamaniowa P4, okucia antywyważeniowe, profil -maxima, szprosy złote -8mm, kolor drzewo różane (mahoń) wszystko wyniosło około 24.000 bez montażu. Jakie okna, mozna zobaczyć w naszym dzienniku, otwory okienne mamy inne niz w projekcie. Pozdrawiam i mam nadzieję że cos pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 28.09.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 to u nas odpadła by tylko podbitka, a reszta podobnie , czyli czeka nam magistrala taka jak na zdjęciu nie koniecznie jeżeli rozłożysz "zasilania" parter pietro i garaż (zasilanie wszelkich instalacji zewnetrznych)choinki, altanki, światełka tu i owdziei MR.T szaczunek i wiele podziwu dla elektryka, robótka 1sza klasa ale ile masz tablic 60cio polowa tablica to troszką dużo dla Naszych Kobiet Staszek 1/2 Marioli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q10 28.09.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dziękuje panu Glowac że zgodził się pan nam pokazać domek,jednak się nie pomyliłam co do forowiczów muratora są spoko.A czy moi rodzice ,a bynajmniej tata może też z nami zajrzec?,bo to on nam bedzie stawiał domek.Musze porozmawiać z męzem na kiedy byśmy mogli się umówić,ale nam najlepiej by pasował wekend,a jak panu?Podam mejla prosze napisać jak można z panem się skontaktować.Dziękuje z całego serca.http://www.renatai [email protected]pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q10 28.09.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dziękowałam panu ,ale jak czytam to pani domu pisze .Wiec przepraszam za ewętualną pomyłkię .Serdeczne Wam dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 28.09.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 BeaWroc, piękne masz okna różane. Ja też takie chciałam jak tylko weszły do oferty avante, ale odradzili mi, bo niby, że nie dobiorę kolorystycznie bramy itp. A teraz tak wszystkiego jest, że wybór dowolny. Gratuluję wyboru, pięknie to wygląda w kompozycji z dachówkąGlowac, śliczna podłoga w salonie i zabudowa grzejnika elegancko wyszła.http://mariola6.fotosik.pl/albumy/274848.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 29.09.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Mariola6 napisała: piękne masz okna różane. Ja też takie chciałam jak tylko weszły do oferty avante, ale odradzili mi, bo niby, że nie dobiorę kolorystycznie bramy itp. A teraz tak wszystkiego jest, że wybór dowolny. Gratuluję wyboru, pięknie to wygląda w kompozycji z dachówką a dziękuję uprzejmie, jak przywieźli wystraszyłam się że za ciemne, ale jak odkleiłam wczoraj folię stwierdzam, że zakupy nam się udały, z dobraniem koloru faktycznie aż takiego problemu nie ma, chyba że chce się drzwi drewniane, to wtedy pojawia się problem , bo np.CAL to mahonia za bardzo podobnego do drzewa różanego nie ma Pani Marlenka z Codem dobierała ze mną drzwi przez ponad dwie godziny, ale się udało, tylko cena nas dobija, ale jak się chce mieć pięknie, to trzeba płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q10 30.09.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ja z proźbą do Glowaca niech napisze kiedy możemy się ewętualnie spotkać.Podam jeszcze raz mejla ,bo tamtego albo źle napisałam ,albo rozdzieliło nie wiem czemu.Pewnie córcia mi pomagała jak odeszłam od kąpa http://[email protected] do kropki powinno być wszystko ciągiem.Odezwijcie się prosze. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts