Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

maxim_m ładne te drzwi, też chcieliśmy takie z doświetleniem, zamówiłam je na allegro z firmy STOBRAWA, kosztowały 4500zł, i jak szybko przyjechały tak szybko wyjechały! Porażka zupełna, na allegro wygladały ślicznie, a jak przyjechały to wyglądały tragicznie, były to zwykłe sosnowe drzwi pobejcowane jakims domowym sposobem, zacieki od lakieru, zwykłe zawiasy, próg z cieniutkiego kątownika, żadnego centralnego zamka, wogóle tandeta jakich mało. Przestrzegam wszystkich przed tą firmą!

A w związku z tym, że już mieszkaliśmy to byliśmy zmuszeni kupić drzwi szybko, więc nie było czasu na szukanie drugich z doświetleniem, więc kupiliśmy takie :

http://images44.fotosik.pl/235/cb58e7bff0330817m.jpg

Jestem z nich bardzo zadowolona, a i kosztowały też dużo mniej bo 3 tys.

A oto mój przedpokój przed remontem:

http://images36.fotosik.pl/122/0291a707f70ba1eam.jpg

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Weendy ja zamówiłam jakieś 3 tygodnie temu identyczne drzwi jakie masz Ty. Możesz zdradzić jaka to firma u Ciebie? Czekamy, dostawa dopiero po nowym roku. Zapłacimy około 3500 zł (w tym dodatkowe wzmocnienia w stylu szyba antywłamaniowa, rydle antywłamaniowe etc.) Czy to nie są drzwi Teksas???

panczurka, ja te drzwi kupiłam w Lubinie w jakimś sklepie z drzwiami :) Tak jak pisałam, zostaliśmy na lodzie, więc nie było czasu na wybrzydzanie, więc pojechaliśmy do sklepu i wzieliśmy te które były na stanie :) I wcale nie żałuję, sa to naprawde porządne drzwi! I chyba są to drzwi teksas, ale nie pamiętam na 100%

pozdrawiam weendy

bluemen, ja zamawiałam okna w Europlascie na Rataja w Legnicy, w sumie jestem z nich zadowolona, mam plastikowe w okleinie obustronnej z roletami. Rolety oczywiście elektryczne (mój mąż elektryk nie wyobrażał sobie innych) choć ciężko mu było mnie do tego przekonać, ale teraz nie żałuję, to napawdę super wynalazek! Nie wiem jak mają inni, ale ja mam trochę dom rozciągnięty, więc co za tym idzie bardzo duży salon razem z kuchnią i jadalnią w wykuszu, ma ok 70m kw, i jakbym miała tak np co rano latać do każdego okna i odsłaniać rolety to by mi się baaardzo nie chciało, a mam tych okien 10 szt :) A tak wstanę sobie rano wezmę piolota do ręki i bzyk i wszytskie rolety pootwierane :) Naprawde polecam!! Pozostałe w domu mam ręczne. Kosztowało mnie to :

okna 13 tys, rolety 20 tys, dachowe 5 szt 6 tys i bramy garażowe 2 szt 10 tys, w sumie 49 tys i wszytsko to kupiłam w jednej firmie,, ale było to jakieś 2 lata temu.

Ponadto chciałam podzielić się z Wami swoim odkryciem, napewno wielu z Was o tym wie i wielu już ma, ale ja do tych którzy nie mają...młynka w zlewozmywaku! Teraz jak już zobaczyłam na własne oczy jak to działa, baaaaaaaaaaaardzo bardzo żałuję że tego nie mam, ale przy najbliższej okazji (przypływu jakiś funduszy :) napewno sobie zamontuje. Oczywiście mąż przekonywał mnie do takiego "czegos" na etapie budowy, ale ja wtedy nie myślałam o takich rzeczach, wtedy były w głowie meble, kafelki itp,.a teraz żałuje. To naprawde bardzo ułatwia życie w kuchni, ten młynek mieli wszytsko, obierki z ziemniaków, skorupki jajek, kości z kurczaka, już nie trzeba latać z garkiem do ubikacji żeby wylać stara zupę, nie ma żadnych reszte w kratce, no poprostu jak dla mnie rewelacja. Jeśli ktoś ma jeszcze możliwość (bo potrzebne jest tam chyba odpowiednie gniazdko elektryczne)zamontowania takiego młynka to naprawde polecam!

Cruiserkip - moja kuchnia jest na etapie przebudowy, bo teraz wymyśliłam sobie nową lodówkę (taką dużą podwójną) i nie mieści mi się ona w kuchni, więc muszę przestawić ścianke działową pomiędzy kuchnią a jadalnią :) Ale generanie kuchnie mam w miejscu "projektowej" spiżarki z kuchenką i zlewozmywakiem mniej więcej pośrodku, jadalnie natomiast w wykuszu, ale to widać chyba na jednym zdjęciu. Jestem bardzo zadowolona z takiego rozwiązania, dzięki temu salon pozostał salonem. A i dodam, ze nie mam ścianki działowej tej od strony wykuszu. Po świętach dodam zdjęcia :)

A co z moimi wyłącznikami z kryształkami Berkera?? Nikt nie chce się ze mną podzielić swoimi doświadczeniami :(

pozdrawiam weendy

bluemen, ja zamawiałam okna w Europlascie na Rataja w Legnicy, w sumie jestem z nich zadowolona, mam plastikowe w okleinie obustronnej z roletami. Rolety oczywiście elektryczne (mój mąż elektryk nie wyobrażał sobie innych) choć ciężko mu było mnie do tego przekonać, ale teraz nie żałuję, to napawdę super wynalazek! Nie wiem jak mają inni, ale ja mam trochę dom rozciągnięty, więc co za tym idzie bardzo duży salon razem z kuchnią i jadalnią w wykuszu, ma ok 70m kw, i jakbym miała tak np co rano latać do każdego okna i odsłaniać rolety to by mi się baaardzo nie chciało, a mam tych okien 10 szt :) A tak wstanę sobie rano wezmę piolota do ręki i bzyk i wszytskie rolety pootwierane :) Naprawde polecam!! Pozostałe w domu mam ręczne. Kosztowało mnie to :

okna 13 tys, rolety 20 tys, dachowe 5 szt 6 tys i bramy garażowe 2 szt 10 tys, w sumie 49 tys i wszytsko to kupiłam w jednej firmie,, ale było to jakieś 2 lata temu.

Ponadto chciałam podzielić się z Wami swoim odkryciem, napewno wielu z Was o tym wie i wielu już ma, ale ja do tych którzy nie mają...młynka w zlewozmywaku! Teraz jak już zobaczyłam na własne oczy jak to działa, baaaaaaaaaaaardzo bardzo żałuję że tego nie mam, ale przy najbliższej okazji (przypływu jakiś funduszy :) napewno sobie zamontuje. Oczywiście mąż przekonywał mnie do takiego "czegos" na etapie budowy, ale ja wtedy nie myślałam o takich rzeczach, wtedy były w głowie meble, kafelki itp,.a teraz żałuje. To naprawde bardzo ułatwia życie w kuchni, ten młynek mieli wszytsko, obierki z ziemniaków, skorupki jajek, kości z kurczaka, już nie trzeba latać z garkiem do ubikacji żeby wylać stara zupę, nie ma żadnych reszte w kratce, no poprostu jak dla mnie rewelacja. Jeśli ktoś ma jeszcze możliwość (bo potrzebne jest tam chyba odpowiednie gniazdko elektryczne)zamontowania takiego młynka to naprawde polecam!

Cruiserkip - moja kuchnia jest na etapie przebudowy, bo teraz wymyśliłam sobie nową lodówkę (taką dużą podwójną) i nie mieści mi się ona w kuchni, więc muszę przestawić ścianke działową pomiędzy kuchnią a jadalnią :) Ale generanie kuchnie mam w miejscu "projektowej" spiżarki z kuchenką i zlewozmywakiem mniej więcej pośrodku, jadalnie natomiast w wykuszu, ale to widać chyba na jednym zdjęciu. Jestem bardzo zadowolona z takiego rozwiązania, dzięki temu salon pozostał salonem. A i dodam, ze nie mam ścianki działowej tej od strony wykuszu. Po świętach dodam zdjęcia :)

A co z moimi wyłącznikami z kryształkami Berkera?? Nikt nie chce się ze mną podzielić swoimi doświadczeniami :(

pozdrawiam weendy

bluemen ja zamówiłem okna firmy Vetrex - BJB w Legnicy na Szkolnej, okna obustronny kolor+szprosy i inne 15tyś, rolety elektryczne - 11tyś (parter), brama 4tyś. myślę, że ceny nawet ok.

Mam wielką prośbę o pomoc do Wszystkich - jakie okna dachowe wybraliście i dlaczego. Ja mam taką samą cenę za Roto i Fakro i nie wiem co wybrać?

Pozdrawiam

GiT

jesli chodzi o okna dachowe , to wydaje mi sie ze przedewszystkim wazne jest umiejscowienie zawiasów. w roto w troszke wyzszym modelu zawiasy są umocowane w 3/4 okna tak ze jak sie otworzy okno to połowa okna nie wchodzi do srodka i nie nabije nam guza :-) tak mam bynajmniej ja. wiem , ze velux ma zawiasy w połowie i wiem , ze velux miał klamki u góry, roto ma na dole. wiec jak ktos ma wysoko okna zamontowane to moze byc problem z dostaniemdo klamki :-) . a fakro nie wiem ?

tym bym sie kierował. :-)

My zamówiliśmy okna w poniedziałek. Dostawa około 15 stycznia. Okna Avante zewnętrzny orzech, wewnątrz białe, szprosy + brama garażowa Hormann z przetoczeniami co 25 cm. Cena za wszystko około 25 tyś. (w tym 6 tyś za drzwi balkonowe z łukami na poddaszu, co warto podkerślić bo to kosmiczna cena :o ) Aha - dodam, że dwa okna w salonie powiększyliśmy do wymiarów tych w wykuszu i na dole mamy w gabinecie zamiast okna - drzwi tarasowe. Wyrzuciliśmy za to okno w spiżarni i w toalecie na dole... To chyba wszystkie zmiany. Jeżeli chodzi o okna dachowe to mamy Fakro. I zgodzę się z którymś z przedmówców, że jeśli chodzi o ich okna połaciowe z przeznaczeniem do miejsc wilgotnych (w moim przypadku 2: w łazience i pralni na poddaszu) to dosięgnięcie 'klamki' stanowi ogromny problem, a mam 176 cm wzrostu. Robię to dopiero stojąc na pustaku... Ale już po 'ptokach'. Może podłogówka mi to troszkę ułatwi :lol:

POZDRAWIAM

Tego okna na klatce schodowej i tak się nie otworzy - wiem, bo sama się nad tym dziś główkowałam. Jest za wysoko. Chyba że stojąc na drabinie, albo będąc na dachu... Za to okno na przeciwko otwiera się u mnie bez zarzutu (nie haczy o dach), ale za to część dachu zasłania widok z okna. Widzę, że nie tylko u mnie pojawił się taki problem...

Bluemen, Mr. T - super tempo! U mnie do surowego otwartego zabrakło 150 sztuk dachówek... Nie wiem kto się pomylił, ale za błędy płaci oczywiście inwestor... Oto stan na dzisiaj i pewnie na najbliższy tydzień, bo czekamy na dachówkę (dachówka staroniemiecka firmy Nelskamp o wdzięcznej nazwie D15U; naturalna czerwień rzecz jasna):

przód

http://www.empikfoto.pl/albumy30/426945/928144/previews/31085361_pict0242.jpg

tył

http://www.empikfoto.pl/albumy30/426945/928144/previews/31077784_pict0254.jpg

zbliżenie

http://www.empikfoto.pl/albumy30/426945/928144/previews/31077770_pict0265.jpg[/b]