bluemen 12.12.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 WItam bluemen sprawdz czy bedziesz mogl otworzyc okno dachowe w nizszej czesci dachu !!! Mr.T spokojnie wiem ze to błąd w projekcie nachodzi na drugi dach wiec okno jest przesunięte Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluemen 12.12.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 WItam bluemen sprawdz czy bedziesz mogl otworzyc okno dachowe w nizszej czesci dachu !!! Mr.T spokojnie wiem ze to błąd w projekcie nachodzi na drugi dach wiec okno jest przesunięte Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 12.12.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 panczurka macie rewelacyjny ten dach Za to okno na przeciwko otwiera się u mnie bez zarzutu (nie haczy o dach), ale za to część dachu zasłania widok z okna. Widzę, że nie tylko u mnie pojawił się taki problem... ciekawe... u nas też jest to okno z drugiej strony ale dach nie zachodzi bluemen no proszę idziecie jak burza Mr.T jak dla mnie rewelacja, a blaty na mebelkach w kuchni to jakie będą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 12.12.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 BeaWroc - Dziękuję za komplement i za czujność(!) - czyli już znamy odpowiedź na pytanie, dlaczego zabrakło dachówki. Cieśla zaszalał z więźbą i powydłużał ją tu i ówdzie, żeby się zdobienia zmieściły, zwiększając tym samym powierzchnię dachu. Stąd też dach zasłania troszkę widok z okna. Nam to na szczęście nic nie szkodzi, bo mamy w tym pomieszczeniu pralnie Pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 12.12.2009 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 BeaWroc - Dziękuję za komplement i za czujność(!) - czyli już znamy odpowiedź na pytanie, dlaczego zabrakło dachówki. Cieśla zaszalał z więźbą i powydłużał ją tu i ówdzie, żeby się zdobienia zmieściły, zwiększając tym samym powierzchnię dachu. Stąd też dach zasłania troszkę widok z okna. Nam to na szczęście nic nie szkodzi, bo mamy w tym pomieszczeniu pralnie Pozdrawiam cieplutko! a my mamy tam drugą część pokoju Synka nr 3 Faktycznie coś za coś ale ... zdobienia sa boskie warto było się odrobinkę przesłonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 13.12.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Mr.T jak dla mnie rewelacja, a blaty na mebelkach w kuchni to jakie będą ? na zdjęciach słabo widać ale fronty szafek stojących są takie http://www.pfleiderer.pl/dekory/mini/3465.jpg a blat będzie taki http://www.pfleiderer.pl/dekory/mini/3464.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 14.12.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 blaty są we wzory , no to na zdjęciach nie widać zupełnie. Blat tak jak myślałam ciemny też na taki choruję Poprosze o zdjęcie całości (jak już będzie oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 14.12.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Mr. T - blaty piękne! Jaka to firma (i cena jeśli można spytać)? Mają 60 czy 62 cm? BeaWroc - przeczytałam wnikliwie Twój Dziennik i czy możesz mi zdradzić ile zapłaciliście za swoje okienka Avante i jak długo na nie czekaliście? Jesteście z nich zadowoleni? Z góry dziękuję za odpowiedź! Aha i zapomniałam dodać, że lukarna nad garażem to świetny pomysł. Dom zyskuje zupełnie innych, lepszych proporcji. Żałuję, że też tak nie zrobiliśmy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 14.12.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 panczurka BeaWroc - przeczytałam wnikliwie Twój Dziennik i czy możesz mi zdradzić ile zapłaciliście za swoje okienka Avante i jak długo na nie czekaliście? Jesteście z nich zadowoleni? Z góry dziękuję za odpowiedź! Aha i zapomniałam dodać, że lukarna nad garażem to świetny pomysł. Dom zyskuje zupełnie innych, lepszych proporcji. Żałuję, że też tak nie zrobiliśmy. Pozdrawiam wydaliśmy 24.500 z montażem. czekaliśmy 2 tygonie Na razie nie wiemy jak funkcjonują, bo mamy jedną tymczasową klamkę, są rozlegulowane, ich sprawnośc ocenimy dopiero po tynkowaniu, wtedy przyjada z firmy i je uregulują, na razie są wielkie i ciężkie, jak dla mnie, ale ja niewielkiego wzrostu jestem, to wszystko dla mnie wielkie i ciężkie Ogólnie z okien jestem bardzo zadwowlona-jakościowo też wyglądaja nieźle, nie znalazłam nic, czego by się można było czepić Lukarny , to pomysł mojego Taty , teraz nie żałuję, dzięki temu zyskałam dodatkowy pokój, bo podzieliliśmy ten garazowy na dwa Wielkość ich nie jest zła bo mają po około 10m2, jak dla dzieciakow , to wydają mi się wystarczające Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 14.12.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Mr. T - blaty piękne! Jaka to firma (i cena jeśli można spytać)? Mają 60 czy 62 cm? firma od blatów http://www.pfleiderer.pl/ są 60 i 120 (blat będzie jednocześnie parapetem okiennym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluemen 14.12.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 WItam Jak cenowo wyszły wam wylewki robota+materiał a jak podłogi Z góry dziejuje za odpowiedz i POzdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 14.12.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 BeaWroc, czyli okna wyszły nam bardzo podobnie cenowo (nam 25 tyś z montażem, z bramą garażową i drzwiami od ogrodu). Niestety ze względu na przerwę firmy od 18 grudnia do końca roku, poczekamy na okna troszkę dłużej. Od jutra miesiąc... Odliczam każdy dzień, tak się nie mogę doczekać Jasne, że dzieciom wystarczy 10 m2. Dla porównania ja z mężem żyję teraz na 16 m2!!! Ale mam nadzieję, że już niedługo Mr. T - dziękuję za informację o blatach. Niestety moje ze względu na rozmiary szafek kuchennych muszą mieć 62 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 15.12.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 panczurka BeaWroc, czyli okna wyszły nam bardzo podobnie cenowo (nam 25 tyś z montażem, z bramą garażową i drzwiami od ogrodu). Niestety ze względu na przerwę firmy od 18 grudnia do końca roku, poczekamy na okna troszkę dłużej. Od jutra miesiąc... Odliczam każdy dzień, tak się nie mogę doczekać Jasne, że dzieciom wystarczy 10 m2. Dla porównania ja z mężem żyję teraz na 16 m2!!! Ale mam nadzieję, że już niedługo No to wyszły taniej niż nasze, bo my brame garazowa kupilismy gdzie indziej , ale i tak warto było . Wiem najgorsze to czekanie , zwłaszca jak ma dotyczyć zamkniecia domu , a drzwi zewnetrzne z przodu upatrzyliscie już jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 15.12.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Tak, drzwi również mamy zamówione. U nas w małej mieścince do wyboru były tylko KMT (czy jakoś tak) lub Gerda, więc my zamówiliśmy nasze przez internet. Będą takie jak ma weendy. Daliśmy 3500 zł. Dojadą po Nowym Roku. Na pewno wkleję zdjęcia. POZDRAWIAM CIEPLUTKO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 15.12.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 No i bardzo ładne drzwi Ja sobie wymysliłam drzwi szerokie na 150 i teraz mam problem bo poniżej 7.000 zł nie moge kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 15.12.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Na takie reprezentacyjne drzwi to się sporo wyda, ale za to jaki efekt!!! Ja oczywiście też miałam takie plany. Mnie najbardziej podobały się te poznańskiej firmy DrewnoRex: http://www.drewnorex.pl/katalog.php?root=8 Nawet miałam już dzwonić i zapytać o ceny, ale skapitulowałam. Przekraczałyby na pewno o 100% nasz drzwiowy budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 15.12.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 to ja tam zadzwonię i zapytam, bo są piękne , tylko które tu wybrać.... dzięki za namiary, Poznań przecież tuż za rogiem może wyjdzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekopole 16.12.2009 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam wszystkich budujących i posiadajacych Diune. Mam na imię Wotek, Obserwuję to forum już bardzo długo i jestem pełen podziwu jak one szybko rosna. Wielki szacun dla BeaWroc i jej postepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 16.12.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 wojtekopole Witam wszystkich budujących i posiadajacych Diune. Mam na imię Wotek, Obserwuję to forum już bardzo długo i jestem pełen podziwu jak one szybko rosna. Wielki szacun dla BeaWroc i jej postepy. a ja dopiero zaprosiłam Was do ujawnienia się na tej stronie Skoro wyprzedziliście moje zaproszenie, to pozwolę sobie powitać Was jako pierwsza w naszych skromych diunowych progach Pozdrawiam i bardzo dziekuję za "szacun" Z 157 cm urosłam do 160 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 16.12.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Mam jeszcze prośbe do Diunowiczów po wykończeniówce . Jakie zastosowaliście wyłacznik i gniazdka Ja skłaniam sie ku OSPEL Efekt, ale podobaja mi się jeszcze Legrandem SISTENA LIFE PEARLalbo SUNO i tera mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts