Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

panczurka macie rewelacyjny ten dach :o

Za to okno na przeciwko otwiera się u mnie bez zarzutu (nie haczy o dach), ale za to część dachu zasłania widok z okna. Widzę, że nie tylko u mnie pojawił się taki problem...

ciekawe... u nas też jest to okno z drugiej strony ale dach nie zachodzi :-?

bluemen no proszę idziecie jak burza :wink:

Mr.T jak dla mnie rewelacja, a blaty na mebelkach w kuchni to jakie będą ?

BeaWroc - Dziękuję za komplement :oops: i za czujność(!) - czyli już znamy odpowiedź na pytanie, dlaczego zabrakło dachówki. Cieśla zaszalał z więźbą i powydłużał ją tu i ówdzie, żeby się zdobienia zmieściły, zwiększając tym samym powierzchnię dachu. Stąd też dach zasłania troszkę widok z okna. Nam to na szczęście nic nie szkodzi, bo mamy w tym pomieszczeniu pralnie :)

Pozdrawiam cieplutko!

BeaWroc - Dziękuję za komplement i za czujność(!) - czyli już znamy odpowiedź na pytanie, dlaczego zabrakło dachówki. Cieśla zaszalał z więźbą i powydłużał ją tu i ówdzie, żeby się zdobienia zmieściły, zwiększając tym samym powierzchnię dachu. Stąd też dach zasłania troszkę widok z okna. Nam to na szczęście nic nie szkodzi, bo mamy w tym pomieszczeniu pralnie

Pozdrawiam cieplutko!

a my mamy tam drugą część pokoju Synka nr 3 :D

Faktycznie coś za coś ale ... zdobienia sa boskie :o

warto było się odrobinkę przesłonić :wink:

Mr. T - blaty piękne! Jaka to firma (i cena jeśli można spytać)? Mają 60 czy 62 cm?

BeaWroc - przeczytałam wnikliwie Twój Dziennik i czy możesz mi zdradzić ile zapłaciliście za swoje okienka Avante i jak długo na nie czekaliście? Jesteście z nich zadowoleni? Z góry dziękuję za odpowiedź! Aha i zapomniałam dodać, że lukarna nad garażem to świetny pomysł. Dom zyskuje zupełnie innych, lepszych proporcji. Żałuję, że też tak nie zrobiliśmy. Pozdrawiam! :lol:

panczurka

BeaWroc - przeczytałam wnikliwie Twój Dziennik i czy możesz mi zdradzić ile zapłaciliście za swoje okienka Avante i jak długo na nie czekaliście? Jesteście z nich zadowoleni? Z góry dziękuję za odpowiedź! Aha i zapomniałam dodać, że lukarna nad garażem to świetny pomysł. Dom zyskuje zupełnie innych, lepszych proporcji. Żałuję, że też tak nie zrobiliśmy. Pozdrawiam

wydaliśmy 24.500 z montażem. czekaliśmy 2 tygonie :D Na razie nie wiemy jak funkcjonują, bo mamy jedną tymczasową klamkę, są rozlegulowane, ich sprawnośc ocenimy dopiero po tynkowaniu, wtedy przyjada z firmy i je uregulują, na razie są wielkie i ciężkie, jak dla mnie, ale ja niewielkiego wzrostu jestem, to wszystko dla mnie wielkie i ciężkie 8) Ogólnie z okien jestem bardzo zadwowlona-jakościowo też wyglądaja nieźle, nie znalazłam nic, czego by się można było czepić 8)

Lukarny , to pomysł mojego Taty , teraz nie żałuję, dzięki temu zyskałam dodatkowy pokój, bo podzieliliśmy ten garazowy na dwa 8)

Wielkość ich nie jest zła bo mają po około 10m2, jak dla dzieciakow , to wydają mi się wystarczające :wink:

Pozdrawaim :D

BeaWroc, czyli okna wyszły nam bardzo podobnie cenowo (nam 25 tyś z montażem, z bramą garażową i drzwiami od ogrodu). Niestety ze względu na przerwę firmy od 18 grudnia do końca roku, poczekamy na okna troszkę dłużej. Od jutra miesiąc... Odliczam każdy dzień, tak się nie mogę doczekać :lol:

Jasne, że dzieciom wystarczy 10 m2. Dla porównania ja z mężem żyję teraz na 16 m2!!! Ale mam nadzieję, że już niedługo 8)

Mr. T - dziękuję za informację o blatach. Niestety moje ze względu na rozmiary szafek kuchennych muszą mieć 62 cm :x

panczurka

BeaWroc, czyli okna wyszły nam bardzo podobnie cenowo (nam 25 tyś z montażem, z bramą garażową i drzwiami od ogrodu). Niestety ze względu na przerwę firmy od 18 grudnia do końca roku, poczekamy na okna troszkę dłużej. Od jutra miesiąc... Odliczam każdy dzień, tak się nie mogę doczekać

Jasne, że dzieciom wystarczy 10 m2. Dla porównania ja z mężem żyję teraz na 16 m2!!! Ale mam nadzieję, że już niedługo

No to wyszły taniej niż nasze, bo my brame garazowa kupilismy gdzie indziej ,

ale i tak warto było .

Wiem najgorsze to czekanie , zwłaszca jak ma dotyczyć zamkniecia domu , a drzwi zewnetrzne z przodu upatrzyliscie już jakieś :-?

Na takie reprezentacyjne drzwi to się sporo wyda, ale za to jaki efekt!!! Ja oczywiście też miałam takie plany. Mnie najbardziej podobały się te poznańskiej firmy DrewnoRex:

http://www.drewnorex.pl/katalog.php?root=8

Nawet miałam już dzwonić i zapytać o ceny, ale skapitulowałam. Przekraczałyby na pewno o 100% nasz drzwiowy budżet :(

wojtekopole

Witam wszystkich budujących i posiadajacych Diune. Mam na imię Wotek, Obserwuję to forum już bardzo długo i jestem pełen podziwu jak one szybko rosna. Wielki szacun dla BeaWroc i jej postepy.

a ja dopiero zaprosiłam Was do ujawnienia się na tej stronie :o

Skoro wyprzedziliście moje zaproszenie, to pozwolę sobie powitać Was jako pierwsza w naszych skromych diunowych progach :D

Pozdrawiam i bardzo dziekuję za "szacun" :D

Z 157 cm urosłam do 160 :lol:

Pozdrawiam :D