Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OluniaW

BeaWroc u mnie są SUNO beżowe cena przystępna i ładnie wyglądają

pozdrawiam

dzięki OluniaW za odzew :D

ja z SUNO znalzlam tylko kremowy http://img.nokaut.pl/p/8d/62/8d620b413d59a19c116844ede5a9853c500x500.jpg a on mi się jakis bardzo ciemny wydaje :-?

NOWY WAWA

my planujemy Becker kwadrat - proste, białe i ładne

pewnie chodzi o Berker tyż ładne

np. te

http://berker.net.pl/images/Berker_K1.jpg

Seria K.1 dostępna w kolorach: kremowy połysk, śnieżnobiały połysk, antracyt, kolor aluminium.

zas problem do ulubionych dołaczam zestaw Berker-a :wink:

a jakiej gróbości wyszły Wam na dole a jakiej na górze-czym sie kierowaliście ?

My chcemy dać na dole 21cm i na górze 14 cm.(ogrzewanie podlogowe góra i dół)

ta kwota dotyczyła tylko wylewki z miksokreta - grubość ok.5-6cm w garażu 10cm

wysokość łapaliśmy z drzwi wyjściowych z salonu na taras, a na górze z wyjściowych na balkoniki

weendy

BeaWroc, ja mam wyłączniki ABB seri Basic 55 i jestem bardzo zadowolona,są w przystępnej cenie, a w salonie i przedpokoju mam Berkera z kryształkami swarovskiego, są prześliczne, ale te to sporo kosztują..

pozdrawiam weendy

Dzieki weendy, znaczy druga osoba poleca Berkera , faktycznie te z kryształkami sa ładniunie ale cena :roll:

Mr.T

wysokość łapaliśmy z drzwi wyjściowych z salonu na taras, a na górze z wyjściowych na balkoniki

no a ta wysokość nie zepsuje wysokości drzwi wewnętrznych :-?

no to teraz jakiej grubości macie podłogi :-?

własnie sie dowiedziałam, że rosadziło nam licznik z wodą :cry: :cry: :cry: :cry: pomimo ocieplenia wełną :cry: :cry: :cry:

no a ta wysokość nie zepsuje wysokości drzwi wewnętrznych :-?

no to teraz jakiej grubości macie podłogi :-?

już w trakcie stawiania murów wiedzieliśmy jak grube będą podłogi więc wszystkie otwory drzwiowe i okienne były odpowiednio przygotowane z tolerancją ok.1cm

w momencie wylewania wylewki wykonawca wziął wysokość z miejsc o których pisałem i z tolerancją 2mm wykonał wylewki

na parterze dałem 10cm styro, na piętrze 5cm

Mr.T

już w trakcie stawiania murów wiedzieliśmy jak grube będą podłogi więc wszystkie otwory drzwiowe i okienne były odpowiednio przygotowane z tolerancją ok.1cm

w momencie wylewania wylewki wykonawca wziął wysokość z miejsc o których pisałem i z tolerancją 2mm wykonał wylewki

na parterze dałem 10cm styro, na piętrze 5cm

no właśnie o to mi chodziło, my też chcemy dać tak styropian z tym, że chcieliśmy odpuścić styropian w pomieszczeniach na górze prócz łazienki i dać tylko wyższą wylewkę, żeby ciepło z dołu szło do góry.

Nie wiem czy to dobry pomysł :-?

no tak sobie wymysliłam, że ta podłogówka (chodzi mi o pomieszczenie 2/7), to oprócz styropianu 5 cm grzałabym też strop , ale tylko nad wejściem , bo tam od dołu to odkryte jest .

Reszte pomieszczeń bez styropianu, tam nie bedzie podłogówki, tylko samą wylewkę bysmy dali troszke grubszą, bo w sumie co mnie ma dać ten styropian w innych pomieszczeniach, przed czym ma ocieplać ,np. przed salonem na dole. :-?

Musimy tez rozpatrzeć wersję podłogówka bez styropianu plus wylewka tez to samo pomieszczenie i na przeciwko :( tutaj fachowiec zapomniał zostawic odpowiednią wysokość do wykończenia podłogi :roll:

Dobrze kombinuje czy nie bardzo :-?

Pilne pytanie do glowac (jeśli jeszcze tu zagląda...): Czy zmienialiście coś w wymiarach drzwi balkonowych z łukami na poddaszu? Czy zachowaliście oryginalną wysokość i szerokość? I jeszcze jedno: jaką macie szerokość szprosów??? Czy szyba w łuku też ma jakieś podziałki? Z góry dziękuję za odpowiedź! POZDRAWIAM!

Witam Diunkowiczów,

Piotr,

nam wyszło 240 m kw tynków zużyliśmy 40 wiaderek tynku ( ponoć bardzo dużo, bo tynk jakiś był tłusty, czy za mało tłusty - coś koło tego).

A teraz moje firaneczki, nowy nabytek, jeszcze gorący.

Oto one:

http://images43.fotosik.pl/240/e0fb1198f72054b9.jpg

http://images50.fotosik.pl/241/8afe9e32112e87c7.jpg

Wszystkich Diunkowiczom życzymy udanych, spokojnych świąt i mnóstwo prezentów pod choinką.

Mariola i Staszek

http://images45.fotosik.pl/241/909cdc172ac439c7.jpg