Mariola6 21.05.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 BeaWroc, dzięki za troskę. Jak na razie u nas spokój. W samym Brzegu zalanych jest kilka ulic bezpośrednio z Odry. Wały na razie trzymają. Natomiast my mamy dom za Brzegiem ze strony Namysłowa. Więc most mamy nieprzejedzny od wczoraj wieczór. Jest obwa, że może cofnąć wodę od Lipek, gdzie jest teren rozlewiska - tzw. polder. Odra wygląda niesamowicie. Woda jest przerażająca w swej wielkości. Mam nadzieję, że nic się nie stanie. Pozdrawiam Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 22.05.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 BeaWroc, dzięki za troskę. Jak na razie u nas spokój. W samym Brzegu zalanych jest kilka ulic bezpośrednio z Odry. Wały na razie trzymają. Natomiast my mamy dom za Brzegiem ze strony Namysłowa. Więc most mamy nieprzejedzny od wczoraj wieczór. Jest obwa, że może cofnąć wodę od Lipek, gdzie jest teren rozlewiska - tzw. polder. Odra wygląda niesamowicie. Woda jest przerażająca w swej wielkości. Mam nadzieję, że nic się nie stanie. Pozdrawiam Mariola To trzymam kciuki dalej, u nas Kozanów już pływa, nasz domek jest 2 km od Odry, na wałach już są ludzie , worki i piach, żeby tylko wały wytrzymały, to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 24.05.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Fala już dawno przeszła ale poziom wody na Odrze i kanale jest olbrzmi. mam nadzije, że taraz to już będzie tylko woda opadać. W 1997 roku na miejscu gdzie jesteśmy wybudowani było 20 cm wody. Podnieśliśmy grunt o ok. 60 cm i w naszej Diunce mamy 3 stopnie do domu. Wśród sąsaidów mamy najwyżej postawiony dom, ale gdyby przyszła fala 2 m to i tak nic by nie pomogło. mam nadzieję BeaWroc, że nic złego Wam sie nie przytrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 27.05.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Fala już dawno przeszła ale poziom wody na Odrze i kanale jest olbrzmi. mam nadzije, że taraz to już będzie tylko woda opadać. W 1997 roku na miejscu gdzie jesteśmy wybudowani było 20 cm wody. Podnieśliśmy grunt o ok. 60 cm i w naszej Diunce mamy 3 stopnie do domu. Wśród sąsaidów mamy najwyżej postawiony dom, ale gdyby przyszła fala 2 m to i tak nic by nie pomogło. mam nadzieję BeaWroc, że nic złego Wam sie nie przytrafi. Widziałam wczoraj poziom Waszej Odry, no ciekawie to to nie wygląda, chcielismy pochodzic po parku , ale przy rzece było bardzo mokro, komary latały wokół na jak perszingi, więc dalismy sobie spokój. U nas w wiosce wszystko skonczyło się dobrze, niestety dziury w wale powstały przez Pana Bobra, trzeba je bedzie naprawiać na długości pół km, jak juz zamieszkami, to zaczniemy gnębić Urząd Wojewódzki, niech cos chlopaki robią. a z budowlanych rzeczy to- MAMY WYLEWKI !!!!! niestety zdjęcia może zrobię dzisiaj albo jutro, bo przez brudne okna nie za duzo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 31.05.2010 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Tak wyszło ogrodzenie, jeszcze brakuje bramy URL=www.fotosik.pl]http://images50.fotosik.pl/300/4d9dce6a37eb1b82.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 31.05.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Mariola , jak widze mamy kolejny podobny wybór , klinkier całkiem przypomina nasz , czyzby to była cyberna z winebergera ? w kazdym bądz razie bardzo podobna. musze porobic troszke zdjec to cos powklejam . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 31.05.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 a u nas parkiet i schody skończonehttp://lh6.ggpht.com/_IOoLYxyelag/TAQWhtS3rHI/AAAAAAAAE6w/4ICPLIsIxrg/s640/201005311493.jpg http://lh5.ggpht.com/_IOoLYxyelag/TAQWlndi9zI/AAAAAAAAE7A/0p4EbPKRsfE/s576/201005311497.jpgteraz czekamy na drzwi wew na górę a na zewnątrz kończymy prace nad kostkąhttp://lh6.ggpht.com/_IOoLYxyelag/TAAbZCohx_I/AAAAAAAAE4k/y8hhZW0po5M/s640/201005281479.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahol 01.06.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 hej. wybudowałem już pierwszą kondygnację, bez płyty, do tej pory byliśmy zdecydowani na schody drewniane ale... no właśnie, czy wystarczy teraz miejsca na schody betonowe? czy przesuwaliście ścianki, aby te schody się zmieściły? dzięki z góry za odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr.T 01.06.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 ścian nie ruszałem i jak widać schody betonowe się zmieściłyinna sprawa że robiąc fundamenty zrobiliśmy "poduchę betonową" w miejscu z którego zaczynają się schodyzbrojenie wychodzi z niej i biegnie przez schody łącząc się ze stropemhttp://lh6.ggpht.com/_IOoLYxyelag/SJxgwH-h1CI/AAAAAAAABPg/jETwW44Tx4o/s640/DSC06201.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 02.06.2010 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Maxim-m, tak to cyberna,tylko brakuje nam 4 czap prostokątnych i nie możemy ich nigdzie znaleźć, może u Ciebie są?Mahol, my nie przesuwaliśmy ścianek, schody się zmieściły,ale do obszernych nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxim_m 02.06.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 a jednak mariola , mi to firma sprowadzała na zamówinienie , wiec tak na stanie raczej nie bedzie. wiem , ze firma BUDOZBYT w rybniku tym chandluje , moze zadzwon do nich i popytaj czy mają ??? jesli chodzi o schody , to bede namawiał kazdego , zeby nie robic schodów betonowych ! po primo wykończenie tych schodów - stolarz i tak swoje skasuje. a po drugie według mnie wygląd schodów z prześwitem miedzy stopniami jest naprawde estetyczny i ładnieszy niz lane betonowe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 02.06.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Podpisuje się pod powyższą wypowiedzią. Ja mam zamówione schody drewniane (koszt 12 tyś). Moja siostra lała betonowe (tu pierwszy koszt) i dostała wycenę od stolarza na drewniane stopnie i poręcze na 10 tyś (drugi koszt)... Może teraz jest trochę niewygodnie, bo biegamy po drabinie, ale to jedyna wada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 02.06.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Ja się z Wami nie zgodzę – świadomie zmieniliśmy schody na betonowe – koszt jest przerażający – ale mi się schody samonośne po prostu nie podobają Z betonowych jestem bardzo zadowolona, szczególnie przy dwójce maluszków, dla których schody są mega wyzwaniem Na szczęście mamy różne gusta i dlatego nasze diunki są tak różne – i to jest fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 02.06.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 My jesteśmy jak glowac za betonowymi - mamy bardzo fajną spiżarnie pod nimi, szczególnie że zrezygnowaliśmy z tej przy kuchni. ( zagłębienie około 1m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 03.06.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 my też mamy schodu wylewane, nie żałuję, koszt stolarki wyceniony na 5800-buk w kolorze orzech, chyba aż tak drogo to to nie wychodzi Mr.T schody i podloga wygladaja super, my bedziemy robić na górze podłogę sosnową a drzwi i schody bukowe w kolorze orzech, ciekawe jak to u nas wyjdzie .... Mariola6 ogrodzenie bajeranckie-proszę podać łaskawie koszt płotu od frontu, będę mniej więcej wiedziała co mnie czeka wiem, że będzie bolało, tylko nie wiem jak bardzo .... p.s. jutro jadę po PŁYTKI do garażu!!!! jesssu jak ja się cieszę, brudna robota jest coraz mniejsza i o to chodzi, trzeba się spieszyć bo sprzet łazienkowy już zakupiony czeka u sprzedawcy pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 07.06.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 (edytowane) HEJ, HEJ - dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy projektu domu DIUNA III. Od teraz będe się dzielił swoimi doświadczeniami. Jeszcze nie rozpocząłem budowy ale powoli przebijam się przez urzędowy szlak. Do usłyszenia wkrótce. Edytowane 7 Czerwca 2010 przez Tom Bor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 07.06.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Tom Bor życzymy powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahol 07.06.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 dzięki wszystkim za odpowiedzi w sprawie schodów, robimy betonowe kilka fotek z naszej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 07.06.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam.Mam pytanko czy ktoś budował komin z czegoś innego niż cegła klinkerowa.Nam wyszło strasznie drogo i teraz zastanawiamy się co robić.Może ktoś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariola6 08.06.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 BeaWroc, wedle wszekich znaków na niebie koszt ogrodzenia od frontu sięgnie ok. 11 tys. jak na razie bez napędu bramy. Szerokość działki w tym miejscu to 22 m. Baja 96,co do kominów to robiliśmy z podróbki schidlla ( nie pamiętam jak to się pisze), a dopiero od poddasza obudowaliśmy cegłą i dopiero na podbudowie tego szedł klinkier. Niestety nie pamiętam ile to kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts