Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rałaf plisss o zdjęcia kuchni od środka i salonu - zjada mnie ciekawość jak Diunka wygląda w środku??

Ja też sie podłączam i nadal proszę o podanie szerokości schodów. Od ściany do ściany mi niewiele mówi, bo to zależy od grubości ścian dla jednych 44 cm dla drugich np. 36,5 cm

Dziś wpadłam na pomysł rezygnacji z kibelka przy wejściu i powiększenia wiatrołapu?

Chyba dobry pomysł?

Bardzo dobry! Bo mój ! :wink:

Tak wogóle to w piątek wyznaczyliśmy obrys domu i wiecie co???

Jakiś taki MALUTKI mi się wydaje buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

To chyba tylko złudzenie, no chyba że marzyliście o rezydencji :wink:

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rałaf plisss o zdjęcia kuchni od środka i salonu - zjada mnie ciekawość jak Diunka wygląda w środku??

Ja też sie podłączam i nadal proszę o podanie szerokości schodów. Od ściany do ściany mi niewiele mówi, bo to zależy od grubości ścian dla jednych 44 cm dla drugich np. 36,5 cm

Dziś wpadłam na pomysł rezygnacji z kibelka przy wejściu i powiększenia wiatrołapu?

Chyba dobry pomysł?

Bardzo dobry! Bo mój ! :wink:

Tak wogóle to w piątek wyznaczyliśmy obrys domu i wiecie co???

Jakiś taki MALUTKI mi się wydaje buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

To chyba tylko złudzenie, no chyba że marzyliście o rezydencji :wink:

A od kiedy w projekcie masz ściany wewn 36 albo 44 ? , grubosc sciany nie ma znaczenia, od sciany do sciany masz około 2 metrów wiec schody maja po 1 metrze

Laaadnie!

Watek o Diunie stal sie dla mnie jak "amen w pacierzu" ;) musze tutaj zajrzec i nacieszyc oczka ;)

Ja także nacieszyłam moje zaspane oczka :D

Renatko - spapugowałam po Tobie - dobre pomysły warto papugować :D

To chyba dobra decyzja - w końcu gdzieś trzeba będzie poupychać te buciorki itp :wink:

Rafał wspaniale wyglądają te pomieszczenia - jejku chłopaku ale nam zrobiłeś PRZYJEMNOŚĆ !!!

Jak znajdziesz chwilkę wklejaj ile się da :p

Witam Wszystkich DIUNOWICZÓW !!!

Właśnie podjąłem decyzję, że też chcę wybudować DIUNĘ.

Zastanawiam się jędnak, który z projektów wybrać?

Chciałbym mieć garaż na dwa pojazdy (jak w DIUNIE II), ale bliższe mi ustawienie DIUNY MIX (choć też wymaga poprawek).

Doradźcie co w takim wypadku lepiej kupić?

Pozdrawiam

Radek

PS. rafal911 - super zdjęcia

ertejot proponuję zadzwonić do Domusa.

Na pewno zmiany konstrukcyjne (poszerzenie garażu, zmiany dotyczące elewacji, wyglądu zewnętrznego budynku).

Ze ściankami działowymi możesz zrobić co tylko zechcesz - my wszystkie zmiany (poza zmianą schodów na betonowe) załatwiailśmy u architekta.

W poniedziałek odbieram wniosek o dostępie do dróg ( paradoksalnie z nim miałem najwięcej problemów a działka jest przy drodze-gość w urzedzie działał mi na nerwy) i bede miał wszystkie niezbędne dokumenty do pozwolenia na budowę. Wreszcie ufff 8)

Jak proponujecie budować ściany nośne, w projekcie diuny mix jest sugestia Ytong 36,5 bez docieplenia wtedy cena samego materiału na wszystkie ściny zewnętrzne to ok 22 tys. :wink: Czy uważacie że to duzo ? Bo jeśli tak to może kombinowac z Porothermem i styropianem. Na każdym forum zdania są podzielone, w mojej głowie tez ale bardziej skłaniam sie do Ytonga.

Jeszcze jedna ważna sprawa : czy pamiętacie może ile m2 wynosi powierzchnia ścian zewnętrznych Diuny 3 ??? Mi wychodzi ok 140 m2

pozdrawiam

W poniedziałek odbieram wniosek o dostępie do dróg ( paradoksalnie z nim miałem najwięcej problemów a działka jest przy drodze-gość w urzedzie działał mi na nerwy) i bede miał wszystkie niezbędne dokumenty do pozwolenia na budowę. Wreszcie ufff 8)

Jak proponujecie budować ściany nośne, w projekcie diuny mix jest sugestia Ytong 36,5 bez docieplenia wtedy cena samego materiału na wszystkie ściny zewnętrzne to ok 22 tys. :wink: Czy uważacie że to duzo ? Bo jeśli tak to może kombinowac z Porothermem i styropianem. Na każdym forum zdania są podzielone, w mojej głowie tez ale bardziej skłaniam sie do Ytonga.

Jeszcze jedna ważna sprawa : czy pamiętacie może ile m2 wynosi powierzchnia ścian zewnętrznych Diuny 3 ??? Mi wychodzi ok 140 m2

pozdrawiam

Chłopaku jak masz możliwość kupuj Ytonga.

My za sam Porotherm daliśmy sporo ponad 40,000zł (25) a gdzie jeszcze ocieplenie :roll: ?

witam wszystkich.

Szukam projekktu od dosc dawna i bez skutku i dzisiaj chyba znalazlem.Kilka dni jeszcze do namyslu i mysle ze zostanie na diuni 2.

Rafal911 gdzie budujesz ten sliczny domek ???

Pod Kielcami

Rafał super, że wpadłeś - jak posuwa się budowa?

Czekamy na nowe zdjęcia z niecierpliwością :p

Zastanawiam się nad podniesieniem ścianki kolankowej w części nad salonem ?

Czy nie jest zbyt nisko w tej części domu???

Uważaj bo wpadniemy Cię popodglądać ;)

witam wszystkich.

Szukam projekktu od dosc dawna i bez skutku i dzisiaj chyba znalazlem.Kilka dni jeszcze do namyslu i mysle ze zostanie na diuni 2.

Pod Kielcami

Bez Urazy ale proponuje przejrzeć forum bo juz był ten wątek przerabiany, i proponuje zapoznac sie innym zanim zaczną pytać , bo forum sie rozrasta a informacje trzeba szukac w gąszczu niepotrzebnych zapytań. Proponuje wprowadzic samodyscypline dla starych i nowych forumowiczów

witam wszystkich.

Pod Kielcami

Bez Urazy ale proponuje przejrzeć forum bo juz był ten wątek przerabiany, i proponuje zapoznac sie innym zanim zaczną pytać , bo forum sie rozrasta a informacje trzeba szukac w gąszczu niepotrzebnych zapytań. Proponuje wprowadzic samodyscypline dla starych i nowych forumowiczów

luzzzzzzzzzzzzzz chłopaku luzzzzzzzzzzzzzz

Weź pod uwagę, że większośc z nas ma Diunę na papierze i nie ma jak zobaczyć jej na żywo.

Mi osobiście trudno jest sobie wyobrazić jak to jest gdy ścianka kolankowa ma 77 lub 119 cm?

Może nie mam takiej wyobraźni.

Na zdjeciach zamieszczonych od Ciebie ścianka w łazience wygląda bez urazy tragicznie nisko i dlatego zaczynam się zastanwiać nad jej podniesieniem.

Pytam Cię jako doświadczonego budowniczego co Ty o tym myślisz, czy sam podnosiłeś itp.

Nie chcesz odpowiadać - spoko.

Wiem, że jesteś zarobiony - my tak samo.

Wybacz ale z małym dziecięciem przy piersi trudno mi cofać się i przeszukiwać całe forum aby uzyskać tę jedną informację.

Życzę uśmiechu bo coś nosem czuję, że Ci go ostatnio brakuje :D

Za to ja się pochwalę, odebraliśmy dziś projekt - strasznie mnie to cieszy.

Powiększyliśmy garaż o 120cm i robimy jednak bramę garażową 3m.

Teraz czas złożyć dokumenty o PNB :)

ścianka kolankowa w łazience bedzie zabudowana pod oknem wiec tak naprawde bedzie miała wysokosc okolo 1 m. A jesli chodzi o salon to tylko w kącie bedzie ścianka kolankowa i mysle ze nie przeszkadza . Zastanawialismy sie nad podniesieniem scianki ale zmieni sie bryła domu tzn wydłuzy sie wys. facjatki i poiłać dachu bedzie przecinac balkon zbyt wysoko , wiec woleliśmy nie majstrować zeby nie wyszedł jakis zakalec .

Witam wszystkich Diunowiczów,

od miesiąca szukam projektu wymarzonego domku i na 99,9% będzie to Diuna III. Jestem na etapie oczekiwania pozwolenia na grodzenie działki i warunków zabudowy.

Jestem pod wrażeniem zdjęć z budów Rafała i Krisa.

Pozdrawiam Wszystkich :)

ścianka kolankowa w łazience bedzie zabudowana pod oknem wiec tak naprawde bedzie miała wysokosc okolo 1 m. A jesli chodzi o salon to tylko w kącie bedzie ścianka kolankowa i mysle ze nie przeszkadza . Zastanawialismy sie nad podniesieniem scianki ale zmieni sie bryła domu tzn wydłuzy sie wys. facjatki i poiłać dachu bedzie przecinac balkon zbyt wysoko , wiec woleliśmy nie majstrować zeby nie wyszedł jakis zakalec .

O widzisz -co opinia fachowca to opinia fachowca.

I o to mi chodziło.

Nie pomyślałam, o tym, że zmieni sie wygląd na niekorzyść - rzeczywiście może być problem z balkonami :roll:

tajwanka witaj w naszym gronie

:D

• 2 weeks później...