Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak macie rozwiązaną kanalizację pionową bo u nas w holu trochę nie poręcznie i czy rezygnowaliście ze spiżarki bo my chcemy zrezygnować bo kuchenka wydaje nam się za mała.

Widzę że niektórzy też rezygnują z dodatkowego komina wentylacyjnego z kuchni jak macie rozwiązane jego brak i na jakiej wys. są parapety w kuchni?

Przeprasza że tyle zadaje pytań ale jestem nowicjuszem w tych sprawach Pozdrawiam:bye:

My też zrezygnowaliśmy ze spiżarki bo robiliśmy podpiwniczenie,pion kanalizy hydraulicy wpuścili do ściany sąsiadującej z klatką schodową-sufit w wc będzie podwieszany więc jest ok.Nie mamy też komina wentylacyjnego w kuchni-kuchenka i okap będzie na ścianie "spiżarki"a wentylację okapu odprowadzamy przez poddasze a potem wzdłuż krokwi do kominka wentylacyjnego w dachu.Wysokość parapetów musiałabym zmierzyć-dam znać.

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My też zrezygnowaliśmy ze spiżarki bo robiliśmy podpiwniczenie,pion kanalizy hydraulicy wpuścili do ściany sąsiadującej z klatką schodową-sufit w wc będzie podwieszany więc jest ok.Nie mamy też komina wentylacyjnego w kuchni-kuchenka i okap będzie na ścianie "spiżarki"a wentylację okapu odprowadzamy przez poddasze a potem wzdłuż krokwi do kominka wentylacyjnego w dachu.Wysokość parapetów musiałabym zmierzyć-dam znać.

Dzięki

Czy ktoś pamięta koszty kolejnych etapów dotyczących : okien tynki wewnętrzne elektryka centralne woda itd. (bo u nas dopiero stan surowy nie zamknięty), ciekawy jestem jakie sumy mnie czekają bo na razie to za mało przewiduje.

o wiele wieksze niż do tej pory, nasza elewacja na dzień dzisiejszy bez robocizny to 6.000 zł i dokupujemy dalej :(

elektryka tez pochłonęła krocie....wyszło koło 10.000 zł a zadnych cudów i wianków nie mamy ....niestety

tynki wewnetrzne robocizna wyniosla nas kole 5.000 , dokladnie nie pamietam bo to bez umowy było, wylewki podłogowe robocizna 2000 zł

centralne ogrzewanie na dzien dzisiejszy 35.000 zł (materiały i część robocizny) ale jeszcze nie zapłacilam za montaż grzejników i dwóch pieców a to będzie jeszcze z 5.000 zł

tak więc pieniadze znikają w oka mgnieniu....

BAJA96 Dzięki za informacje u nas wychodzą na 90 nie wiem czy nie wysoko jak myślicie co znaczy ten priv ?

u nas taka wysokość już razem z posadzką(12 cm)-bez posadzki było 95 cm-ale my nie będziemy mieli pod oknami mebli.

a u ciebie to z posadzką czy bez?jeżeli bez a chcecie mieć tam meble to chyba trochę za nisko ,bo na meble trzeba 85 cm od podłogi.

Jeszcze miałbym pytanie dotyczące drzwi drugich do części mieszkalnej z garażu. Wiem że wcześniej ten temat był poruszany ale nie przeczytałem konkretnej odpowiedzi, bo niewiemy czy robić może będzie mało miejsca chociarz taka odrębna część by się przydała .

U nas mamy drzwi jak kończy się klatka schodowa,tak chcieliśmy bo za drzwiami część gospodarcza,pralnia,schody do piwnicy i garaż.

Ale nie mamy różnicy poziomów więć całkiem fajnie to wyszło,pozdrawiam