Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam.

diunka bez numerka jest również ładna jak diunka z numerkiem.my zdecydowaliśmy się na diune bez garażu gdyż garaż bedzie budowany osobno obok domu. to dla nas lepsze rozwiązanie i wydaje nam się ,ładniejsze.uważam jednak że najważniejsza jest część mieszkalna i tym diuna nas urzekła.

pozdrawiam.:bye:

Wiktor, początkowo miałem je robić, ale jak zobaczyłem jakie to pomieszczenie będzie małe, zrezygnowałem. Przesunąłem drzwi garażowe do innego pomieszczenia i teraz korytarz jest dużo lepszy, przestronniejszy. ( http://mahol.ayz.pl/strony/budowa/slides/rzut%20gora.html )

Piękny domek mam pytanie jakie masz wysokie okna w kuchni bo widzę mniejsze jak w pokojach u nas mają 120 jak coś na jakiej wys. będą parapety.

Witam wszystkich!!!! Ciągle zaglądam na to forum. Dużo przydatnych informacji. My również budujemy Diunę Mix w zachodniopomorskim. Nasz domek jest na etapie ścian parteru,w przyszłym tygodniu przygotowujemy się do stropu.Pozdrawiam wszystkich...

Witam wszystkich!!!! Ciągle zaglądam na to forum. Dużo przydatnych informacji. My również budujemy Diunę Mix w zachodniopomorskim. Nasz domek jest na etapie ścian parteru,w przyszłym tygodniu przygotowujemy się do stropu.Pozdrawiam wszystkich...

Witajcie życzę dużo mocy decyzyjnej :)

Czekamy na dalsze wieści z budowy .....

Witam wszystkich,

jestem nową osobą na tym forum. Niedawno znaleźliśmy z mężem ten domek i mocno zastanawiamy się nad zbudowaniem którejś wersji Diuny. Dokładniej rzecz biorąc chcemy w sumie połączyć kilka wersji i dołożyć trochę wlnych pomysłów, zresztą jak większość z Was z tego co przejrzałam te 72 strony Waszych rozmów... Zanim zdecydujemy się na zakup tego projektu chcielibyśmy bardzo zobaczyć ten domek w rzeczywistości. W związku z czym mam wielką prośbę do osób, które go budują i mieszkają w województwie mazowieckim albo podlaskim lub lubelskim. Czy ktoś byłby na tyle miły żeby dać nam "zwiedzić" swoją wersję tego domu? Nie ukrywam, że moja ulubiona wersja pomieszczeń to Diuna II ZM1 choć powierzchniowo jest trochę za duża. Jeśli ktoś będzie na tyle miły żeby oprowadzić nas po swoim domku będziemy na prawdę baardzo baardzo wdzięczni. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź i pozdrawiam wszystkich wielbicieli tego domku :)

Witam serdecznie,

Budujemy Diunę II zm1 w Bieniewicach - tj niedaleko Błonia. Właśnie kończymy stan surowy otwarty. Zapraszam serdecznie do obejrzenia domku, bo naprawdę ta wersja Diuny prezentuje się bardzo ładnie, pomimo że podnieśliśmy ściankę kolankową, żeby zwiększyć powierzchnię pokoi.

DSC08770..jpg

DSC08769..jpg

DSC08757..jpg

Iza135,

Będziemy bardzo wdzięczni.

(reszta odpowiedzi na Privie ;))

Chyba, że ktoś mieszka na wschód od Warszawy, bo z tej strony byłoby nam bliżej.

Ale czego się nie robi, żeby obejrzeć Diunę :D

Edytowane przez madzik255

W imieniu swoim i męża chciałam baaardzo baaaardzo serdecznie podziękować Izie i jej mężowi za możliwość obejrzenia ich Diuny, za przemiłą atmosferę i profesjonalne wręcz oprowadzenie po domu. Dziękujemy za wszystkie rady, wskazówki i za cały poświęcony czas. :wave:

Życzymy, żeby Wasz domek spełnił wszystkie oczekiwania i żeby mieszkało się w nim tak cudownie jak nas przyjęliście :yes:

Pozdrawiamy serdecznie :)

Witajcie,

co prawda na forum zabieram głos po raz pierwszy to jednak, wątek Diuny śledzę już od dłuższego czasu.

Przez cały ten czas zastanawialiśmy się z żoną co lepsze: zamiana aktualnej kawalerki na większe mieszkanie w bloku, czy też przygoda z budową własnego domku.

Ostatecznie zdecydowaliśmy się spróbować zmierzyć wyzwaniem jakim jest budowa. Projektów przeglądałem wiele, ale Diuna zainspirowała mnie swoją prostotą jak i wszechstronnością, dlatego też wybór padł właśnie na nią :). Jeszcze w tym roku chcielibyśmy zakupić projekt i nanieść na niego stosowne poprawki, tak aby dostosować projekt do swoich potrzeb. Inspiracji na forum jest wiele, dlatego nie powinno być z tym problemu :). Niemniej jednak, jeśli byłaby taka możliwość chciałbym zobaczyć Diunę w "realu" jeszcze przed zakupem projektu. Mój wybór padł na Diunę MIX. będącą esencją tego co najlepsze z projektu Diuna III i Diuna I. Jeśli jest ktoś z okolic Poznania (lub Wrocławia) skłonny do zaprezentowania swojej Diunki, prośba o kontakt na priv. Wspólnie z żoną będziemy niezmiernie wdzięczni, za umożliwienie nam takiej wizyty :). Pozdrawiam wszystkich budowniczych, mając nadzieje, że wkrótce i Ja dołączę do grona dumnych Inwestorów :).

pzdr

BeaWroc

rewelacja, bardzo podobają mi się kolory i jak widać prostokątne okna też całkiem ładnie wyglądają (myśleliśmy z mężem o tej zmianie też).

Zastanawiamy się też nad zmianą kształtu kuchni i salonu... Jak myślicie, jak wyglądałaby Diuna z prostokątnym wykuszem zamiast części sześcianu...? Myślałam też o przeniesieniu wykuszu w salonie ze ściany wyjściowej na taras na ścianę boczną, żeby zrobić jakby część jadalną niedaleko kuchni. Pociąga to za sobą oczywiście przeniesienie balkonu w pokoju na górze... Rozmyślam nad tym wszystkim.. i sama nie wiem... Nie mamy jeszcze projektu więc gdybamy sobie wstępnie..

BeaWroc

rewelacja, bardzo podobają mi się kolory i jak widać prostokątne okna też całkiem ładnie wyglądają (myśleliśmy z mężem o tej zmianie też).

Zastanawiamy się też nad zmianą kształtu kuchni i salonu... Jak myślicie, jak wyglądałaby Diuna z prostokątnym wykuszem zamiast części sześcianu...? Myślałam też o przeniesieniu wykuszu w salonie ze ściany wyjściowej na taras na ścianę boczną, żeby zrobić jakby część jadalną niedaleko kuchni. Pociąga to za sobą oczywiście przeniesienie balkonu w pokoju na górze... Rozmyślam nad tym wszystkim.. i sama nie wiem... Nie mamy jeszcze projektu więc gdybamy sobie wstępnie..

Dzięki za pochwałę :)

my kuchnię zrobiliśmy w malym pokoju,obok salonu,a maly pokój w kuchni, prostokątny wykusz jest ustawniejszy , ale nie mogę sobie wyobrazić bryły domu z takimi wykuszami...

ciekawa zmiana....