Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nasz kominek będzie z systemem ze sterownikiem przy komorze kominka wkład 25 kw bez płaszcza wodnego

otwory na przewody mamy już wykute żeby nie robic tego po tynkach

całośc wyceniona jest na 14 tyś

oto kilka przykładów które nam się podobają nasz będzie jeszcze trochę inny lecz cos w tym stylu

jak tylko go zamontują to pokażemy

454_v3[1].jpg

262_v2[1].jpg

184_v1[2].jpg

A131_v1[1].jpg

292_v4[1].jpg

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam pytanie co do wykuszy czyli balkonów jak je ocieplaliście ponieważ niedawno dowiedzieliśmy się że są zalane nie tak jak powinny czyli na równo ze stropem i teraz jest problem aby je ocieplic 10 styropianem?

u nas też było wylane równo ze stropem, ale my położyliśmy podłogę na legarach 10 cm+ deska sosnowa 2 cm (prawie i już wyszła różnica :)

jeżeli się nie kładzie legarów, to robi się wylewkę , dochodzi panel i też się robi wyżej , a w ogóle to potrzebna jest różnica między balkonem a wnętrzem? bo u nas ja nie chcę różnicy, a przynajmniej nie wyczuwalnej ... żebym nie wypadała na balkon :)

dzięki za odpisy coś trzeba będzie pomyślec

pierwsza wylewka na dole gotowa ekipa spisała się na piątkę skasowali 1130 zł +materiał nasz

powiedzcie cos o parapetach wewnętrznych do brązowych okien(orzech) zastanawiamy się między aglomarmur

brecia aurora lub rosso asiago.

Witam:) Super ten pomysł z tą ścianą w salonie, tak właśnie chciałem żeby ta ściana wyglądała. Jeśli chodzi o podłogi to byłem ciekawy jak będzie wyglądać łezka od komina i naprawdę fajnie to wygląda:) Czyli raczej będę miał podobnie....natomiast zastanawia mnie kominek, czy on naprawdę tak wystaje od ściany nośnej. Dawid chciał bym się dowiedzieć ile cm. masz od ściany do drzwiczek wkłady kominowego? JA chcę go wpuścić jak najgłębiej w komin żeby max odległość wynosiła 45cm. Wkleję kilka zdjęć jeśli chodzi o kominek...a zapomniałem dodać że wkład kupiłem narożny:) Ogólnie to dzisiaj jadę na budowę i wezmę aparat...poklikam może kilka zdjęć i coś wkleję!

kominek 3.jpg

72.jpg

13.jpg

kominek 4.jpg

Edytowane przez dareek83
wklejenie zdjęć

Witamy,

My też chcemy się pochwalić naszymi postępami w budowie Diuny 3 w wersji prawie wysokogórskiej :)

http://img851.imageshack.us/img851/1453/img0019zp.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/4448/img0009he.jpg

Ps. Pani Beatko jeszcze raz serdecznie dziękujemy za dzisiejszą gościnę! :)

Pieknościowo, jesteśmy na tym samym etapie :) teraz biegam za oknami , elektrykiem, hydraulikiem...masakra! Ceny usług są w Trójmieście są dwukrotnie wyższe niż w Rzeszowie skąd pochodzę! Nawet znajomy się śmiał, że jak fachowcy z Podkarpacia dowiedzą się ile kosztuje robocizna na Pomorzu to wszyscy się tu przeniosą :)

Ale trzeba przyznać, że Diunka jest bardzo ładna i funkcjonalna.

u nas w świętokrzyskim hydraulik c.o. kanalizacja woda to koszt ok 23 000zł z materiałem z grzejnikami i piecem węglowym w tym podłogówka w łazienkach (dwóch ponieważ troszkę przerobiliśmy diunke) kuchni i na dolnych korytarzach oprócz wiatrołapu ;)elektryk to od 5500złdo 6500 z materiałem +1890zł główne przyłącze :)

Edytowane przez ewa31

My za hydraulikę (robocizna z materiałem) płacimy 40 000 zł, w tym podłogówka w kuchni, hollu, wiatrołapie, salonie, łazience na dole (ok 9m2), łazience i pralni na górze + kaloryfery w łazienkach, a w pozostałych pomieszczeniach kaloryfery, kanalizacja niskoszumowa, kotłownia z kotłem KOTSTAL 24 kw z podajnikiem, zimna i ciepła woda bez cyrkulacji. W cenie jest: piec, zasobnik na ciepłą wodę, kaloryfery, wszystkie rurki i pompy, czujnik temperatury do podłogówki, czujnik temperatury pieca + pogodówka, 3 szt. geberitów, podwodomierz do podlewania ogrodu i mycia samochodu :) Pewnie można było znaleźć coś taniej, ale chcieliśmy to zlecić profesjonalnej firmie, no i cena wyszła jaka wyszła, a to i tak po żydowskim targu :)