KIDU 16.06.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Witam fanow Diuny! Wlasnie zakupilismy projekt Diuna II Od dluzszego czasu zastanawiamy sie nad budowa wykuszy w kuchni i salonie. Czy ktos z Was moze mi doradzic jakie moga byc orientacyjne koszty wybudowania wykusza wraz z balkonikiem? Wejscie do domu bedziemy mieli centralnie od strony poludniowej wiec jesli zdecyduje sie na wykusz w kuchni, kuchnia bedzie bardzo dogrzana i doswietlona. Drugi wykusz bedzie oczywiscie od strony polnocnej i w tej sytuacji duze okna w wykuszu moga powodowac wychladzanie sie salonu w chlodne dni. A z drugiej strony wykusze maja swoj urok w tym domku! I co mam zrobic w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 16.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 A ja sie pochwalę.W czwartek odebrałam pozwolenie na budowę swojej Diunki.Tak się cieszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nyno 16.06.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Rownież witam wszystkich DiunowiczowJa rownież zakupiłem diune 2 odbicie lustrzane i dolaczam do fanow.Wejscie do domu bedzie od strony polnocnej.Obecnie bedzie architekt robil czesciowe podpiwniczenie i zmienial gore jak w projekcie diuna mix.Na parterze mam zamiar usunac drzwi laczace garaz z domem , Lazenke nr 7 przeniesc do 8 a pomieszczenie 7 bedzie jako powiekszenie pokoju.Czy jeszcze cos mozecie mi doradzic puki jeszcze architekt nanosi zmiany ? Bede bardzo wdzieczny.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 17.06.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 GRATULACJE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 17.06.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 GRATULACJE !!! GRATULACJE RENATKA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 17.06.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Dziękuję Rafał!Bardzo długo sie wyczekałam na to pozwolenie.Teraz trzeba jakoś zaczarować aby już nic nie stało na przeszkodzie i abym mogła rozpocząć budowę. Twój domek taki śliczny, że już by się chciało i swoim pochwalić.Ciekawe jak tam domek krisa 100, dawno się tu nie pokazywał. Kriss, hooop! hooop! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 18.06.2007 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Renatko gratulacje od nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 21.06.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 ja też nie mogę się doczekać nowych wieści z placu boju od Rafała i Krisa. Może w wolnej chwili napisza co u nich i jak tam Diunki ? Może jakieś nowe fotki ? Renatko to kiedy zaczynasz? My mam nadzieję jesienią zrobimy stan O - bardzo bym chciała, żeby do zimy stał cały domek ale biorąc pod uwagę Warszawskie realia - chyba niewykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 22.06.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 glowac dziekuję pięknie. Podczytuję troszkę Twój dziennik dzięki czemu wiem gdzie będziesz się budowała. To są moje wymarzone tereny ale poza zasiegiem finansowym, niestety Ja kupiłam działkę w Chotomowie, ale mieszkam dokładnie 250km od działki. Może podglądnę gdy wybudujesz do zimy. Będziesz pierwsza. Ja rozpocznę nie wczesniej niż wiosną przyszłego roku. Raaafaał!! Kriiiss!!! prosimy o zdjęcia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 24.06.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Renatko Chotomów przecież tez jest PIĘKNY . Mam znajomych w Chotomowie i powstają tam naprawę piękne osiedla domków jednorodzinnych. Cisza, spokój, blisko lasy, szkoła - urocze tereny - a ceny działek - nie wiele mniejsze niż w Warszawie Mojej koleżance dojazd do pracy do centrum Warszawy rano zajmuje naprawdę mało czasu. Nasi panowie mocno zapracowani - szkoda, że nie znajdą chwilki na kilka zdjęć - ale bym sobie pooglądąła jakąś piękną Diunkę Obiecuję, jak zaczniemy budowę - zasypię Was zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 27.06.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Straszna cisza nastała a przecież słonko świeci. Czy ktoś zamierza budowac fundamenty w Diunie z lanego betonu a nie z bloczków ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patty1719502153 28.06.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam! Własnie zostaliśmy szczęśliwymi posiadaczami projektu Diuna II w odbiciu lustrrzanym. Z uwagą śledzę Wasz wątek o Diunie III, a do projektu ostatecznie przekonały mnie zdjecia Rafała śliczne!!! Jestem teraz na etapie dopasowywania wnętrz do naszych potrzeb i poważnie zastanawiam sie nad kuchnia z wykuszem. Wyszukałam wątek Glowac, która pisze właśnie o tym, ale tam pomysłów za wiele nie ma. Może Wy podzielicie się swoimi zamysłami.... Pozdrawiam, Patrycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal911 30.06.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Wrzucamy kolejne zdjęcia. Zielony zakątek z zalążkiem lasu i drewutni w ogrodzie . http://images29.fotosik.pl/12/d61c55f52fdeca41.jpg Domek z tarasem i w miarę posprzątany i wyrównany trawnik ( na razie bez trawy) http://images27.fotosik.pl/12/dc528c3decf6100c.jpg I nasz dozorca a zarazem ochroniarz. ( zdjęcia jego dwóch zastępców wkrótce) http://images28.fotosik.pl/12/985c9bb6604a52b1.jpg Pozdrawiamy wszystkich budujących, czekających, pragnących i niezdecydowanych. I czekamy na Wasze realizacje bez względu na stan zaawansowania. W przeciwnym wypadku zamykamy forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.07.2007 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witajcie po długiej przerwie Markoebelo my robimy fundamenty z bloczków tak jak jest w projekcie. Patrycja witaj w naszym Diunkowym Klubie - pisz dużo Rafał psisko wspaniale - jak Ci idzie budwa??? Wstaw nam troszkę zdjęć ze środeczka bo ja tu zwiędnę z ciekawości jak Diuna wygląda Twój taras prezentuje się cudownie !!! U nas to co w dzienniku - czekanie, czekanie. Tak jak zauważyla Patrycja mam problem z tym jak rozplanować kuchnię przez ten BOSKI wykusz Oto zmiany na elewacji, które nanieślismy - tylko babsztyl trochę źle rozrysowała taras (docelowo 4x6 m i zejście do ogrodu zaokrąglone) http://www.empikfoto.pl/albumy24/115019/390816/previews/11113527_zmiany.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy24/115019/390816/previews/11113526_zmiany1.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy24/115019/390816/previews/11113525_zmiany2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.07.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Glowac, zmiany są super!Okno w pokoju nad garażem i w garażu planuję takie samo jak Ty tj. o takich wymiarach jak w gabinecie 150x150 i w garażu 150 x 60. Ja tylko nie dałam architektce tych zmian, bo chciała za dużo pieniążków za te zmiany. Teraz na Twoim rysunku widzę, że będzie wygladało to bardzo dobrze.Pomysł z oknem balkonowym w jadalni świetny i elewacja wyglada jeszcze lepiej. Powiem szczerze, że w oryginale ta elewacja mnie nie urzekła z tym oknem pośrodku miedzy tymi z poddasza. Po Twojej zmianie będzie pięknie. Musze przespać się z tematem, bo ja od tej strony mam południowy-zachód więc może też....Ja te zmiany zrobię zapisem do dziennika przez kierownika. Podobno prawidłowo.Tą kuchnią w wykuszu to tak bardzo się nie przejmuj bo będzie cudnie. Ja planuję kuchenke dać na wyspie jeśli zlikwiduję spiżarnię, a jeśli nie to na półwyspie. Tę ścianke od strony jadalni zlikwiduję , bo lubię otwarte przestrzenie. Drzwi do spiżarni zrobię wtedy od strony jadalni. Spiżarnię zlikwiduje wtedy jesli okaże się, że miejsca pod schodami jest wystarczajaco na spizarnię i to jest pytanie do Rafała Wystarczy miejsca na spiżarnię? Wczoraj otrzymałam pocztą poleconą z Domusa "uaktualnienie wariantu projektu DiunaIII" Aktualizacja dotyczy obniżenia płatwi w lukarnie, zestawienia więźby dachowej, skrócenia okapu w wyższej części budynku od strony garażu i zmiany rozstawu krokwi nad niższą częścią budynku.Czy też dostaliście takie "uaktualnienia" . Rafał, Kris czy Wy wychwyciliście te błędy? Ale chwała Domusowi za to, że przysłali te rysunki, a nie udawali, ze nie ma problemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.07.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Renatko bardzo się cieszę, że podobają Ci się zmiany Masz rację, że bez tych drzwi tarasowych elewacja była troszkę taka smutna. Mam nadzieję, że w praktyce wyjdzie to naprawdę dobrze. My z racji szerokości działki zmuszeni byliśmy przenieść taras właśnie na tę część domu - ale nie żałuję. Choć tak jak ma Rafał - zgodnie z projektem - też jest PIĘKNIE Powiem Ci, że zaintrygowałaś mnie tą wyspą w kuchni Marzy mi się wyspa (likwidujemy spiżarnię) ale bałam się, że kuchnia będzie za mała na wyspę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 06.07.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Glowac powiedz proszę czy jeżeli zrezygnowałaś ze spiżarni przy kuchni to okno pozostawiasz takie jak w projekcie czy je zmieniasz np. dostosowując je wielkością do okien w wykuszu w kuchni?Czy będziesz miała spiżarnię, gdzie?Jeszcze mam pytanie o okno w salonie w rogu od strony wykusza. Zostawiasz je czy zezygnujesz tak jak z tego drugiego w rogu? Jeśli chodzi o kuchnię to mam watpliwości czy w tym miejscu podjąć dyskusję czy w Twoim dzienniku, czy w tym nowym wątku o kuchniach w wykuszu. Poddaj pomysł proszę a tymczasem powiem co myślę, bo może innym "diunolubcom" przyda się jakiś pomysł.Ja nie boję się kuchenki na wyspie czy półwyspie, bo myślę, że jeżeli nie będzie jakaś ogromniasta to sie pięknie zmieści. Ja planuję zlikwidować tę ściankę między kuchnią a jadalnią, bo lubię otwarte przestrzenie i jeżeli pozostawię spiżarnię to drzwi przełożę od strony jadalni. Wtedy półwysep będzie mniej więcej na wysokosci obecnych drzwi do spiżarni i będzie się łączył z blatami pod ścianą (przylegającą do wiatrołapu) i na tej ścianie w połowie jej długości planuję zlew. Nie wiem jeszcze gdzie dam lodówke ale chyba tu gdzie obecne drzwi do spiżarni. Pod oknami same śliczne stojące szafeczki z blatami roboczymi i być moze też zmywarkę. Muszę jeszcze przekonsultować szczególy z kimś z branży, aby upewnić się co jest możliwe, ale zarys mam. Ponadto wydaje mi się, że w domku o takiej architekturze jak Diuna pasuje kuchnia w stylu bardziej tradycyjnym niż nowoczesnym. Unikałabym stylu modern czy minimalistycznego podobnie jak i w innych pomieszczeniach. Takie to moje przemyślenia, a jak Wy Kochani myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.07.2007 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Renatko to okno, które było w spiżarni - likwidujemy. Okno w salonie to narożne, także jest zlikwidowane tak samo jak drzwi na tars przy wykuszu. Jak znajdę chwilkę wkleję zdjęcie z projektu z naniesionymi zmianami. Może masz rację, że o szczegółach nie powinnyśmy tu pisać Zapraszam serdecznie do naszego dziennika i komentarzy - będzie nam niezmiernie miło Maleństwo wstało i chce się z nami przywitać - lecę do kluseczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.07.2007 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 czy mi się wydawało, czy Markoebelo zapytał o kolory elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 10.07.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Markoebelo nie pytał o kolor elewacji ale skoro juz o tym piszemy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts