mahol 26.03.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dzięki BAJA za odpowiedź. Ktoś jeszcze wie ile wyszło Wam metrów ocieplenia poddasza włącznie ze strychem oraz sufitami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktor0612 27.03.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Miło nam cię poznac Tom Bor. Jak tylko nauczę się to nie ma sprawy. do jutra http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=48344&d=1300315165 Mam pytanko te piekne okieka to z jakiej firmy i jaki wymiar bo mam dylemat wobec moich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 28.03.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Mam pytanko te piekne okieka to z jakiej firmy i jaki wymiar bo mam dylemat wobec moich pozdrawiam Jeżeli chodzi o firmę to avantgarde wymiary otworu okiennego to szer 120cm a wys 150 cm w projekcie były mniejsze ale są powiększone poniewaz zlikwidowaliśmy okna dachowe koszt okien na całą diune czyli 22 szt u nas to 12 800 zł w salonie obustronny kolor czyli 8 szt +balkonowe reszta w środku białe ale żałujemy że wszystkie nie są brązowe od środka jeżeli będziecie zainteresowani szprosami to dużo szukajcie bo są jeszcze ładniejsze wzory Jak macie jakieś pytania jeszcze to bardzo prosze może w czymś będę mogła pomóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 29.03.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 bardzo dobra cena za tyl:jawdrop:e pięknych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 29.03.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 (edytowane) przepraszam ale nie dodałam tego że to cena z 8 procentowym vatem ale za to z montażem myślę że teraz będzie ona bardziej wiarygodna jeszcze raz przepraszam że mogłam kogoś w błąd wprowadzic Edytowane 29 Marca 2011 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 30.03.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 zazwyczaj każdy bierze okna z montażem , więc spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 31.03.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 mam pytanko jak izolujecie balkony, bo mam sprzeczne informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 01.04.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 nie wiem w jakim sensie sprzeczne ale u nas koło balkonów jest jeszcze mnóstwo pracy ponieważ są całkiem zle zrobione co z tym zdziałamy dokładnie nie wiem ale jak zrobimy to zaraz napisze własnie mąż sie ma za nie zabierac w najbliższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 01.04.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 dzieki ewuniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 01.04.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) rozmawiałam z mężem na temat balkonów wstepnie ustaliliśmy że damy papę termozgrzewalną 0,5 cm styropian 5cm felcowany styrodur i wylewkę 5cm Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAJA96 02.04.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 rozmawiałam z mężem na temat balkonów wstepnie ustaliliśmy że damy papę termozgrzewalną 0,5 cm styropian 5cm felcowany styrodur i wylewkę 5cm 5 cm posadzki to chyba trochę mało-u nas też chcieliśmy dać więcej ocieplenia a mniej posadzki,ale majster się nie zgodził bo twierdzi że będzie pękało. Więc też mamy papę termozgrzewalną *2,folia + styrodur ale posadzki 10 cm.Może ktoś jeszcze się wypowie na temat izolacji balkonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 02.04.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 (edytowane) majster ma tak zrobic żeby na balkonie dało sie podciagnąc do 6 lub 7 cm wylewki a żeby nie pekało to damy siatkę zbrojeniowa u nas nie ma za bardzo pola do popisu poniewaz są balkony wylane równo ze stropem i to jest cały główny błąd tym bardziej ze w środku ma byc styropian 5cm i wylewka 5cm jak wyjdzie w praktyce to napiszę gdy zrobimy Edytowane 2 Kwietnia 2011 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 04.04.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Kochani czy robicie szambo czy oczyszczalnię , bo ja w projekcie mam szambo ale chcę zmienić na oczyszczalnię. i chyba jednak założę solary na wodę w lecie, teraz są dopłaty 45% to się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 04.04.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) Kochani czy robicie szambo czy oczyszczalnię , bo ja w projekcie mam szambo ale chcę zmienić na oczyszczalnię. i chyba jednak założę solary na wodę w lecie, teraz są dopłaty 45% to się opłaca Też mamy zaprojektowane szambo chcieliśmy zmienic usytuowanie i zrezygnowaliśmy z tego ponieważ załatwiania jest tyle co przy pozwoleniu na budowe trzeba jeszcze raz geodete a to koszt 800 zł aby naniósł faktyczny stan budynku na mape poniewaz jest rozpoczęta budowa i dalej te same drogi co przy pozwoleniu jeżeli chodzi o solary to dobrze się dopytajcie bo z tego co jeden majster nam mówił który ma je założone to na tą obecną aure jest niewiele miesięcy w roku kiedy jest słońce byc może są inne jeszcze możliwosci solarowe nie bardzo się znam na tym ale myślimy o gazie który będzie podgrzewał wodę w lato Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktor0612 04.04.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam Mam pytanie do wszystkich użytkowników tego forum w szczególności do baja96 dotyczące wymiarów okien w waszych domkach a konkretnie wysokości bo jak wcześniej pisałem w naszej diunie oprócz wykuszu wys. wynosi 130 cm natomiast w wykuszu 160. Co do tych okien nie mam zastrzeżeń jednak do reszty tak bo boje się ze bedą nie ładne i będzie mało światła już byłem zdecydowany powiększyć ale mam wylane nadproże( 55 cm od góry ), uważam że za nisko. Zwracam się do baja96 ponieważ oglądałem zdjęcia i wydaje mi się że otwory są podobne i nie wygląda źle (wo gule piękny domek). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 05.04.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ewa u mnie na wsi gazu niet, a z montażem butli nie jestem zainteresowana , więc chyba zostaną solary. u mnie na całym szpitalu są baterie słoneczne i jest ok.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 05.04.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 nie dowiadywałam się dokładnie o solary także byc może sa ok jednemu majstrowi nie ma co wierzyc za bardzo ja też mieszkam na wsi i u nas tez nie ma gazu mąż sie upiera przy butli ja co do tego jestem ostrożna słyszałam różne opinie na temat gazu jeszcze się zastanawiamy jak rozwiązac ten problem ogrzewania wody latem proszę może jeszcze ktoś napisze parę słów kto ma już solary bądz inne rozwiązania jak się to wszystko sprawdza w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 06.04.2011 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Ewa ja wczoraj rozmawiałam w gminie odesłali mnie do starostwa, starostwo odesłało mnie do gminy , więc zadzwoniłam do mojej pani architekt, która poradziła mi żebym sobie głowy nie zawracała tylko zgłosiła przy odbiorze i cześć. podobno na szambo trzeba mieć pozwolenie a oczyszczalnie robi się na zgłoszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa31 06.04.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Ilona nie bardzo zrozumiałam czyli macie projekt szamba ale go nie będziecie robic tylko przy odbiorze zgłosicie że zamiast szamba macie oczyszczalnie czy dobrze to rozumiem było by to niezłe rozwiązanie tylko nie wiesz czy można je zrobic wtedy gdzie się chce czy tam gdzie szambo dzięki za informacje Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez ewa31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 06.04.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 kochana Ewuniu jednak muszę napisać do burmistrza o odpowiedni papierek, mam zgodę na szambo ale go nie chcę, chcę oczyszczalnię.u mnie był już facet od zakładania i "rozejrzał" się gdzie by można je zrobić. jak mi burmistrz odpisze to powiem jak się ten cyrk skończył.pozdrawiam.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts