Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o czym tu mówic nasza diuna jst sto razy ładniejsza moim skromnym zdaniem jak się na nia patrzy to ma to coś a projekt ergonomiczny xl to jakby pudełko kartonowe ktoś postawił nie ma ,,duszy,,.Pozdrawiam.a jak tam postępy w waszych pięknych diunkach?

U nas troche do przodu-pomieszczenia nabrały kolorów,mąż zabiera się powoli za robienie kuchni,ocieplenie domu tez w końcu zakończone,działka uporządkowana i rośnie trawka,pozdrawiamy

U nas troche do przodu-pomieszczenia nabrały kolorów,mąż zabiera się powoli za robienie kuchni,ocieplenie domu tez w końcu zakończone,działka uporządkowana i rośnie trawka,pozdrawiamy

cześc Wam czy możecie mi powiedziec ile wyszło wam metrów elewacji

Skończylismy ocieplac i jutro rozliczamy majstrów także taka informacja bardzo mi się przyda!!pozdrawiam

:)

Witam

Jesteśmy na etapie centralnego ogrzewania. Chciałbym poznać waszą opinie odnośnie rodzaju materiału na centralne i rodzaj pieca. Majster proponuje nam tzw pex

to jest al i plastik chyba nie jestem przekonany do końca bo opinie wśród znajomych są różne więc nie wiem czy nie wybrać miedzi lub stal. Jakie u siebie rozwiązanie zastosowaliście ?

Witam wszystkich. Po 2 latach od czasu kiedy mieliśmy przyjemność obejrzenia DIUNY Radovana oraz Glowaca, sami rozpoczęliśmy budowę. Długo to trwało zanim zaczęliśmy, różne były tego powody, ale mam nadzieję, że za to sprawnie nam pójdzie. Nasz domek to DIUNA II z małymi zmianami jakie wielu z Was również przeprowadza. Pozdrawiam wszystkich i ostrzegam, że będę czerpał korzyści ze zdjęć zamieszczonych przez innych forumowiczów :)

DSCF1079m.jpg

DSCF1121m.jpg

DSCF1079m.jpg

DSCF1121m.jpg

Witam wszystkich. Po 2 latach od czasu kiedy mieliśmy przyjemność obejrzenia DIUNY Radovana oraz Glowaca, sami rozpoczęliśmy budowę. Długo to trwało zanim zaczęliśmy, różne były tego powody, ale mam nadzieję, że za to sprawnie nam pójdzie. Nasz domek to DIUNA II z małymi zmianami jakie wielu z Was również przeprowadza. Pozdrawiam wszystkich i ostrzegam, że będę czerpał korzyści ze zdjęć zamieszczonych przez innych forumowiczów :)

czerp ile chcesz

powodzenia życzymy :)

cześc Wam czy możecie mi powiedziec ile wyszło wam metrów elewacji

Skończylismy ocieplac i jutro rozliczamy majstrów także taka informacja bardzo mi się przyda!!pozdrawiam

:)

My zapłaciliśmy łącznie 6500 zł,po 25 zł za metr czyli ok 260 metrów,ale nasza Diuna jest podniesiona do 9m,więc pewnie u was troch mniej wyjdzie pozdrawiam

Witam

Jesteśmy na etapie centralnego ogrzewania. Chciałbym poznać waszą opinie odnośnie rodzaju materiału na centralne i rodzaj pieca. Majster proponuje nam tzw pex

to jest al i plastik chyba nie jestem przekonany do końca bo opinie wśród znajomych są różne więc nie wiem czy nie wybrać miedzi lub stal. Jakie u siebie rozwiązanie zastosowaliście ?

Jeżeli chodzi o centralne to mamy w miedzi, wodę w zgrzewanym pcv,nas nie przekonywał pex chociaż znam temat bo sama pracowałam w tej branży,mimo zapewnień producenta że kształtki te wytrzymują spore ciśnienie,to dopiero połowa sukcesu,najważniejsze to naprawdę dobre wykonanie!Jeżeli macie sprawdzonego majstra to można spróbować,napewno wyjdzie taniej,ale czy na tym warto oszczędzać-to przeciez na długie lata.Co do pieca to narazie mamy CIECHEWICZA na drewno i węgiel ze sterowaniem ale bez podajnika.