Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj ale wpadka - chyba mi się śniło :oops: :lol:

Serio - wydawało mi się, że pytałeś się o to jakie chcemy zrobić w Diunach elewacje :lol: :lol:

Renatko chciałam Ci serdecznie podziękować za informacje o tym uaktualnieniu z Domusa :D Dzwoniłam i dowiedzialam się, że rzeczywiście taki dokument został wysłany do naszej pani architekt, ale babsztyl nam o tym nie wspomniała ani słowem :evil:

Dopiero po telefonie z Domusa do nas zadzwoniła (dosłownie przed chwilką), że mamy to do odebrania - zastanawiam się nad złożeniem skargi na nią - no po prostu FATALNA KOBIETA !!!!!

Witam wszystkich budowniczych Diuny,

trafiam do Was dzisiaj po 8-miesiecznych trudach wyboru projektu. Od zachwytu nad 104 od Lipinskich, poprzez dom pod modrzewiem z archonu dotaram do Diuny i mam zamiar ja dzisiaj zamowic. Zastanawiam sie tylko czy III czy mix, gdyz dziaŁka moja z wjazdem od poŁudnia ma szerokosc tylko 22m. Więc albo wezmę Diunę III bez większych zmian lub Diunę mix, ale bez okien w garazu i w pokoju nad nim. Co radzicie A moze ktos wie czy s

Cześć KIDU,

po zapoznaniu się z wcześniejszymi wypowiedziami na forum przyznaję, żę mam ten sam problem, co TY, gdyż moja działka też jest od strony południowej. Sama nie mogę się zdecydować, czy w fazie zamawiania projektu wybrać kuchnię w wykuszu czy od strony północnej. Rozsądek podpowiada aby było to od północy, natomiast kobieca wrażiwość i chęć pikękna aby była kuchnia od południa. Na razie zamówiłam projket DIUNY III z kuchnią w wykuszu. Myślę, że w trakcie dalszych prac, będę w stanie ( w razie potrzeby) to zmienić. Pozdrawiam.

Witaj Mariola w naszym diunowym gronie :D

niestety ja Ci nie pomogę z twoimi watpliwościami :cry:

moze zadzwoń do Urzędu Gminy albo innego "organu: który wydaje pozwolenia i zadaj im pytanie?

kris100 wspaniałe zdjęcia - dziekuję Ci za nie bardzo serdecznie.

Jak człowiek sobie takie cuda poogląda od razu lepiej się czuje - no i dostaje większego "pałera" do budowy własnego gniazdka :lol:

glowac, a torebkę czerwoną to Twój teletubiś gdzie stracił? :lol: :lol: :lol:

Mariola ja też nie bardzo umiem Ci pomóc ale witaj w naszej grupie.

Kris100 domek ślicznie urósł.

Wielką przyjemność sprawiacie mi Panowie tymi zdjęciami Waszych Diun.

Chyba teraz czas na którąś kobietkę aby zaczęła budować, co nie glowac?! :D

Witam ponownie wszystkich i dziękuję za serdeczne przyjęcie mnie do Waszego Grona,

już wiem, że można zmniejszyć odległość od sąsiada i zachować okna w ścianie szczytowej poprzez zapis u notariusza.

Ale jednak wzięłam ostatecznie Diunę MIX, wczoraj dostałam projekt i będę likwidowała okna w ścianie szczytowej po stronie garażu, gdyż sąsiedzi nie za bardzo chcą się zgodzić na odległość 3,48 m.

Zmiany, które chcę wprowadzić to:

- likwiduję okno w spiżarce, bo mam tam stronę południowo-zachodnią,

- likwiduję WC NR 9 i nr 7, a przenoszę do 8 i może zrobię małe okieno do garażu,

- Pomieszczenie 7 i 11 łączę i będzie tam kotłownia.

- wstawiam okno balkonowe w pokoju 6

- jeszcze zastanawiam się nad przeniesieniem kuchni do pokoju 6, ale decyzję podejmę w trakcie budowy,

- likwiduję okna w garażu ( muszę),

- na poddaszu łazienka będzie pod 5, a oaobno w mniejszej części pralnia z wejściem od holu,

- pod 6 na poddaszu będzie garderoba,

a nad garażem ( bez okien w ścianie szczytowej) będzie na razie strych do ewentualnych dalszych adaptacji.

Moje prace wolno posuwają się na przód ale do budowy to mi jeszcze daleko. Mam działkę, projekt, mapkę 1:500, warunki wg planu zagospodarowania, w przyszłym tygodniu obiecany mam projket wodno-kanalizacyjny a teraz wypełniam wniosek o zapewnienie energii przez ZE. Zapomniałam, że mam jeszcze chęci i pomocników: męża i dwóch synów.

Wg wszelkich znaków na ziemi chyba jako pierwsza powinna wystartować Glowac. Życzę Ci tego, a i Renatce również.

Pozdrawiam i idę upajać się projektem, dopóki nie oddałam go biura.

[/b]

- na poddaszu łazienka będzie pod 5, a oaobno w mniejszej części pralnia z wejściem od holu,

- pod 6 na poddaszu będzie garderoba

Dziękuję za miłe życzenia i zapytam Cię Mariolko czy pomyliłaś numery pomieszczeń na poddaszu, czy tez z jakiegoś powodu "pozbywasz" się dwóch najpiękniejszych pokoi?

Kris Diuna z dachóweczką śliczna!

Bardzo ładny kolor.